Categories: Lozorno

Hodnotíme jesennú futbalovú časť, 3. liga BFZ: Boris Kramár (ŠK Lozorno): „Jednoznačným cieľom je záchrana“

ŠK Lozorno, FO už dlho nezažilo lepší štart do novej súťažnej sezóny ako v tomto ročníku. Po úvodných víťazstvách však prišlo bolestivé vytriezvenie.

Napokon záhorácky celok prezimuje na 12. priečke ligovej tabuľky. Čo stálo za poklesom formy po výbornom vstupe do sezóny? Prečo musel klub prístúpiť k zmene na trénerskom poste? Aký je cieľ Lozorna do druhej polovice ročníka? Na tieto, ale i ďalšie otázky sme debatovali s prezidentom ŠK Lozorno Borisom Kramárom.  

Je veľmi ťažké zohnať financie na chod celého klubu.

Ako by ste zhodnotili účinkovanie Lozorna v jesennej časti súťaže?

Do súťaže sme vstupovali so značne pozmeneným kádrom. Po minulej sezóne sme museli mužstvo doplniť. Prišlo 9 nových hráčov. Letná prestávka je veľmi krátka a to sa aj prejavilo na našich výkonoch. Naše výkony boli nevyrovnané a nevedeli sme nájsť optimálnu zostavu. Mrzia nás hlavne domáce straty s Báhoňom a Bernolákovom. Vieme, aké sú naše možnosti a k väčšej spokojnosti nám chýbalo 6 bodov. 

Ktorý zápas hodnotíte ako najlepší a prečo?

Za najlepší náš zápas by som označil zápas v Rovinke kde sme podali veľmi dobrý výkon na všetkých postoch a vyhrali po výsledku 3:1.

Ktorý zápas naopak hodnotíte ako najslabší a prečo?

Najslabší výkon sme podali v Petržalke kde sme boli úplne odovzdaným súperom.

Môžeme počas zimnej prestávky očakávať pohyb v kádri? 

Pred jarnou časťou by sme chceli doplniť mužstvo o nejakých hráčov. Ale v tejto chvíli je ešte skoro hovoriť o príchodoch aj odchodoch.

Ako veľmi sa na mužstve podpísalo zranenie Michala Prečucha alebo trebárs Františka Pešla?

Absencia Michala Prečucha bola pre nás citeľná. Je to hráč, ktorý dokáže streliť gól a taký vždy v zápasoch citeľne chýba.

Prečo ukončil pôsobenie na lavičke tréner Tibor Horváth a ako hodnotíte doterajšie účinkovanie nového kouča Ivana Morávka? 

Tréner Horváth odišiel, lebo mužstvo potrebovalo nový impulz, zmeniť systém hry a trochu sa nakopnúť. Pán Horváth u nás odviedol kvalitnú prácu, ale taký je život futbalového trénera a za jeho prácu mu ďakujeme. Po výmene trénera prišiel k mužstvu náš hráč Michal Juričkovič, ktorý je dlhodobo zranený a v spolupráci s Ivanom Morávkom sa snažil mužstvo postaviť na nohy. Obraz hry sa určite zlepšil. Ale toto bolo len dočasné riešenie lebo sme sa dohodli s Rudolfom Rehákom, ktorý sa k nám vracia po dvojročnej prestávke.

Úvodných 6 zápasov mužstvo získalo 10 bodov. V zvyšných 9 dueloch si však pripísalo do tabuľky len 4 body. Kde hľadať príčinu zmenšujúceho sa zisku bodov? 

Využili sme vylosovanie keď sme hrali so slabšími mužstvami tabuľky plus do toho prišli naše dva najlepšie zápasy v Rovinke a s Mostom. Neskôr sme už v zápasoch kde sme mali možnosť bodovať nedokázali streliť potrebné góly.

Je hráč, ktorý vás zaujal, či už v rámci mužstva alebo u konkurentov, svojimi výkonmi? Myslíte si, že III. liga nemusí byť pre neho cieľová stanica?

Príchodom Petržalky a rezervy Slovana prišlo aj veľa kvalitných hráčov, ale vyzdvihnúť jedného z toľkého množstva je pre mňa náročné.

Čo by ste chceli vyzdvihnúť počas jesennej časti súťaže v súvislosti s mužstvom?

Vyzdvihnúť u nás treba prácu všetkých, čo sa starajú o chod klubu. Je veľmi ťažké zohnať financie na chod celého klubu. Bez pomoci obecného úradu by sme to nedokázali a za to ďakujeme. Ďalej treba vyzdvihnúť prácu hospodára Pospíšila. Je radosť hrať na takom trávniku, ktorý nám môžu závidieť aj ligové mužstvá. Fanúšikom ďakujeme za podporu, hoci  výsledky neboli najlepšie.

S akým cieľom vstúpi Lozorno do jarnej časti súťaže? 

Jednoznačným cieľom je záchrana. Získať čo najviac bodov aby sme sa nemuseli strachovať do posledného kola.

TABUĽKA 3. LIGA BFZ

Dávid Malík

Recent Posts

Malacky: Lezenie po vlaku skončilo pre dve osoby nešťastím

Zásah elektrickým prúdom: V piatok (26.04.2024) krátko po 19.00 hod boli policajti železničnej polície KR…

17 minút ago

Tragédia v Rohožníku: Pomoc malo zavolať dieťa

Tragédia v Rohožníku: Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby informuje o vyslaní ambulancie RLP a RZP…

54 minút ago

Prvomájové cyklopotulky Záhorím

Komisia pre kultúru, šport a vzdelávanie vo Veľkých Levároch pozýva v stredu 1. mája 2024…

2 hodiny ago

Aktuálne: Nález tela muža a zranení dvaja maloletí a žena v Rohožníku

Policajti bratislavskej krajskej kriminálky v súčasnosti preverujú okolnosti nálezu tela muža a zranenej ženy v…

2 hodiny ago

Ekocentrum Stupava: Atraktívny májový program

Aj v máji pripravilo Ekocentrum Stupava atraktívny program, naplno sa už rozbehnú aj výpravy do…

4 hodiny ago

Vrtuľníková záchranka dnes večer zasahovala v Malackách

Záchranársky vrtuľník z Bratislavy bol v piatok (26.4.2024) večer vyslaný na Záhorie do Malaciek na…

13 hodín ago