Categories: Skalica

Hokejista HK Skalica Róbert Mikéska sa už teší na francúzske more

Obranca Róbert Mikéska odohral kvalitnú sezónu vo farbách HK Skalica, ale v najbližšej sezóne sa už sťahuje za hranice.

Dobre stavaný obranca mení Záhorie za Francúzsko, kde bude obliekať farby druholigového mužstva La Roche sur Yon.

V uplynulej sezóne sa mu darilo, keď si na svoje konto pripísal 8 presných zásahov, čo sa mu naposledy podarilo v dorasteneckej kategórii. „Som rád, že som sa začal viac presadzovať na súperovej polovici klziska ako v predchádzajúcich rokoch. Predsa len je vidieť, že oproti mládežníckym kategóriám, je to u mužov podstatne náročnejšie,“ poznamenal k svojim ofenzívnym úspechom s úsmevom Róbert Mikéska.

Aj celkovo z pohľadu skalického pôsobenia sa na uplynulú sezónu pozeral optimisticky. „Sezónu treba hodnotiť pozitívne. Vyhrali sme základnú časť a aj v play-off sme to dotiahli do finále. Mrzí, že sme v ňom neuspeli, škoda predovšetkým domácich stretnutí. Takisto sme očakávali viac od baráže. Tá bola buď alebo… Ale s odstupom času vidím viac pozitív ako negatív,“ zhodnotil uplynulú sezónu Mikéska.

Po dvoch sezónach strávených v rodnej Skalici mieri do Francúzska. „V klube je tréner zo Slovenska. Už som bol s nimi v kontakte aj v predchádzajúcej sezóne, ale až teraz nastal správny čas. Chcel som vyskúšať aj niečo nové, uvidíme čo to prinesie,“ pozeral sa k budúcnosti 25-ročný hokejista.

O francúzskej súťaži sa toho moc nevie, tobôž o druhej lige. Slováci majú zaužívané o tejto krajine, že je hokejovým trpaslíkom. Nepovažuješ to za krok späť v kariére? „Nemyslím si to. Francúzi posledné roky hokejovo rastú. Pôsobí tam veľké množstvo Kanaďanov, hrá sa tam zámorský štýl hokeja. Som zvedavý, ako mi bude vyhovovať, verím, že bude,“ dodal 195 centimetrov vysoký a takmer metrák vážiaci bek.

Ak odhliadneme od pôsobenia v Hodoníne, bude to druhá zahraničná zástavka. Predtým si pôsobil v rumunskej Czikszerede. „Každá krajina je špecifická. Ani Rumunsko nebolo výnimka. Zahral som si MOL ligu, ktorá má svoju kvalitu. Pôsobenie v tomto klube beriem pozitívne ako ďalšiu skúsenosť,“ zaspomínal na krátke pôsobenie na rumunsko-maďarskom pomedzí hokejista, ktorý má na svojom konte 94 extraligových stretnutí.

Róbert Mikéska ako hokejbalista   /     NaZahori.sk 

Robo je známy aj tým, že nepohrdne každou príležitosťou, aby si zahral v Skalici mimoriadne populárny hokejbal. Nie každý vie, že popri Martinusíkovi, Rampáčkovi a Zelenkovi sa v Skalici môže aj on popýšiť titulom majstra sveta. Titul získal ešte v roku 2015 vo Švajčiarsku. „Zdá sa mi to už veľmi dávno, ale sú to spomienky na celý život, ktoré si človek musí vážiť. Som hrdý na to, že som sa do toho výberu prebojoval. Zážitky a emócie, ktoré som prežíval, mi už nikto nezoberie. Hokejbal je aj naďalej mojim najobľúbenejším koníčkom hneď po hokeji,“ zaspomínal na svoj najväčší hokejbalový úspech.

Titul majstra sveta mu mohol nastaviť dilemu, či neskončiť nadobro s hokejom a vrhnúť sa naplno na hokejbal. „Nad tým som nerozmýšľal. Predsa len hokej je moja priorita, navyše ma aj živí. Ale hokejbal si vždy rád zahrám po sezóne,“ rázne odmietol podobné myšlienky.

Pri zahraničnom angažmán asi nezostane čas na hokejbal. „Teraz pôjde hokejbal bokom. Ale keď skončí sezóna, prídem domov, vytiahnem tenisky, loptičku a hokejku a hokejbal bude opäť na programe dňa,” doplnil s úsmevom.

Najbližšie mesiace teda strávi v novom pôsobisku. Čo od neho mimo hokeja očakáva? „Sám som zvedavý aká je Francúzsko krajina. Miesto môjho pôsobiska je neďaleko od mora, tak si tam snáď užijem aj trochu dovolenky. Celkovo sa teším a uvidíme, čo mi to prinesie,“ zakončil Mikéska.

Vlado Miček

Recent Posts

Košariská-Brezová: Prezidentka prijme prasynovca Štefánika

Prezidentka Zuzana Čaputová prijme v piatok 3. mája 2024 predpoludním prasynovca Milana Rastislava Štefánika Petra…

9 hodín ago

📷 Na Záhorí je nové zariadenie podporovaného bývania

Koncom apríla Bratislavský samosprávny kraj (BSK) rozšíril ponuku sociálnych služieb. Otvoril totiž nové zariadenie podporovaného…

11 hodín ago

📷 📺 Skalická nemocnica má nový špičkový mamograf

Mamografické vyšetrenie je v súčasnosti jediná metóda, vďaka ktorej je možné zachytiť už včasné štádium…

12 hodín ago

Záhorácka Veterán Rallye a Svätodušný jarmok v Petrovej Vsi

Obec Petrova Ves sa aj tento rok stane dejiskom obľúbenej Záhoráckej Veterán Rallye a Svätodušného…

19 hodín ago

📷 Prvomájové retro oslavy v obci Dojč

Obec Dojč v okrese Senica sa stala známa svojou tradíciou humorných spomienok na prvomájové sprievody…

1 deň ago

Máj v Holíči: Mesiac plný podujatí a zábavy

Mesto Holíč sa v máji premení na centrum kultúry, zábavy a športu. Počas celého mesiaca…

2 dni ago