Categories: Skalica

Hokejisti HK Skalica po bojovnom výkone a dvoch góloch Romana Juráka zvíťazili v Detve

Hokejisti HK Skalica prvýkrát v play-out dokázali bodovať na ľade súpera, keď zvíťazili v Detve.

HC 07 Detva – HK Skalica 2:3 (0:1, 1:1, 0:1)

Góly a asistencie: 29. Gašpar, 54. Gašpar (Surový) – 9. Jurák, 39. Jurák (Okoličány, Janík), 45. Hujsa (Vaškovič, Škápik)

HC 07 Detva: Hackett – Mar. Chovan, Kuklev, Gachulinec, Sládok, F. Fekiač, Macejko, Šimon, D. Jendroľ – Gašpar, Surovka, Sitnikov – Milý, Mat. Chovan, Belluš – Videlka, Murček, Ščurko – Róth, Surový, Tibenský.

HK Skalica: Petrík – Škápik, Horváth, Sloboda, Mikéska, Janík, Kukliš, Hluch, Straka – Vaškovič, Hujsa, Kňazev – Kotzman, Jarolín, Janáč – Jurák, Schmidt, Okoličány – Dufek, Kučera, Dmitrijev.

Rozhodcovia: Kubuš, Fridrich – Kollár, Synek

Detva ako favorit začala aktívnejšie a v úvode si vytvorila dve nádejné šance, ktoré však vďaka Petríkovi neskončili gólom. Hra sa postupne vyrovnávala a v 9. minúte sa prvýkrát menilo skóre. Roman Jurák si zobral puk vo vlastnom obrannom pásme a odvážnym sólom, keď z pätice hráčov domácich spravil štatistov, zakončil svoju akciu presne mierenou strelou medzi tri žrde. Skaličanov tento gól nakopol k aktívnejšej hre a domáci si museli viac dávať pozor na zadné vrátka. Druhý gól takmer strelil Okoličány, ktorému nechýbalo veľa, aby využil nepozornosť defenzívy Detvy. V závere úvodnej časti sa domáci dostali opäť do tlaku a po zaváhaní v defenzíve Záhorákov mali dve šance, keď najmä Sitnikovova v posledných sekundách bola gólová, ale skvele zasiahol Petrík.

Hneď v úvode druhej tretiny mal blízko k vyrovnaniu Videlka, ale jeho samostatný nájazd kryl Petrík. Postupne sa hra opäť vyrovnala a Skalica začala byť nebezpečná smerom dopredu. Záhoráci v 29. minúte na dlhé sekundy zamkli súpera v jeho obrannom pásme, ale napriek šanciam sa paradoxne do rýchleho protiútoku dostal Gašpar, ktorý z pravého kruhu bombou prestrelil Petríka. V 31. minúte po tvrdom zákroku na Janáča mali Skaličania dve minúty presilovú hru, ale šancu si vypracovali až po nej, keď sa vo výbornej príležitosti ocitol Janáč, ale minul. Vzápätí mali výhodu o hráča viac na ihrisku domáci, ale ani oni si nevytvorili príležitosti, naopak, na konci oslabenia sa do šance dostával Hujsa, ale v páde minul bránku domácich. V závere druhej časti išli mužstvá do štyroch a hneď na začiatku hry 4 na 4 Vaškovič ponúkol ideálnu príležitosť Horváthovi, ale toho defenzíva ešte stačila zblokovať. Menej úspešná už bola pri prieniku Janíka, ktorý výborne zatiahol do útočného pásma, našiel Okoličányho, ktorý sa uvoľnil pri mantineli, posunul puk Jurákovi, ktorý po druhýkrát v zápase prekonal Hacketta. Blízko k tretiemu zásahu Skalice bol ešte Okoličány a po ňom Janík, ale skóre sa už do konca tretiny nemenilo.

Do záverečnej časti domáci vstúpili mimoriadne aktívne, ale Skaličania úvod tejto časti ustáli a následne sa k šanciam dostali aj Záhoráci, keď Škápik a Janáč preverili pohotovosť Hacketta. Domácim sa postupne vkrádala na hokejky nervozita a začali pritvrdzovať, čo si po nepeknom zákroku Sitnikova odniesol Dmitriev. Výhodu presilovej hry Skalica využila, keď Martin Hujsa šikovne tečoval strelu včerajšieho narodeninového oslávenca Ľuba Vaškoviča a Záhoráci razom viedli o dva gólyV 50. minúte si veľkú šancu vypracovali Detvanci, ale Petrík proti Ščurkovi výborne zakročil. O pár sekúnd prišlo vylúčenie Kukliša a hostia sa museli brániť, ale obetavým výkonom nedovolili súperom znížiť. V 54. minúte sa však domáci dočkali zníženia, keď Surový našiel pred Petríkom úplne voľného Gašpara, ktorý strelil svoj druhý gól v stretnutí. Hneď po inkasovanom góle mal Okoličány šancu na zvýšenie skóre, ale nepresadil sa a Detva následne zapla na vyššie obrátky a vynútila si po akcii Videlku presilovú hru. Skaličania však opäť zodpovedne bránili a nepripustili výraznejšiu šancu súpera. V závere sa ešte Detva pokúsila odvolať gólmana, ale Skaličania už víťazstvo uhájili

Ďalší zápas

Dukla Michalovce – MHK 32 Liptovský Mikuláš 2:6 (0:2, 1:2, 1:2)

Góly a asistencie: 28. Toman (Rusina), 60. Korenko (Cútt, Solomonchak) – 6. Vybiral (Rapáč), 17. Žiak (Moravčík, Tabaček), 21. Žiak (Piatka, Vybiral), 32. Sukeľ (Grundling, Sukeľ), 51. Piatka (Žiak, Vybiral)

HK Dukla Ingema Michalovce: Trenčan – Hančák, Valečko, Banovský, Cútt, Solomonchak – Korenko, Meliško, Mašlonka, Piatak, Brezniak – Dolgoš, Rusina, Hamráček, Toma, Mesaroš – Cvengroš, Halás, Balko, Jokeľ

MHK 32 Liptovský Mikuláš: Košarišťan – Mezovský, Nádašdi, Sukeľ J., Sukeľ M., Kriška – Moravčík, Tabaček, Vybiral, Oško, Žiak – Grundling, Nemec, Lištiak, Uhrík, Laco – Nitriansky, Pacalaj, Piatka, Rapáč

Rozhodca: Lauff, Kalina – Gajan, Gavalier

TABUĽKA

1.

Liptovský Mikuláš

6:2

9

6

0

1

2

36:19

19

      

2.

Detva

2:3

9

5

1

0

3

36:21

17

      

3.

Michalovce

2:6

9

2

2

1

4

25:38

11

      

4.

Skalica

3:2

9

2

0

1

6

18:37

7

      

.

 

Vlado Miček

Recent Posts

Košariská-Brezová: Prezidentka prijme prasynovca Štefánika

Prezidentka Zuzana Čaputová prijme v piatok 3. mája 2024 predpoludním prasynovca Milana Rastislava Štefánika Petra…

19 hodín ago

📷 Na Záhorí je nové zariadenie podporovaného bývania

Koncom apríla Bratislavský samosprávny kraj (BSK) rozšíril ponuku sociálnych služieb. Otvoril totiž nové zariadenie podporovaného…

21 hodín ago

📷 📺 Skalická nemocnica má nový špičkový mamograf

Mamografické vyšetrenie je v súčasnosti jediná metóda, vďaka ktorej je možné zachytiť už včasné štádium…

22 hodín ago

Záhorácka Veterán Rallye a Svätodušný jarmok v Petrovej Vsi

Obec Petrova Ves sa aj tento rok stane dejiskom obľúbenej Záhoráckej Veterán Rallye a Svätodušného…

1 deň ago

📷 Prvomájové retro oslavy v obci Dojč

Obec Dojč v okrese Senica sa stala známa svojou tradíciou humorných spomienok na prvomájové sprievody…

2 dni ago

Máj v Holíči: Mesiac plný podujatí a zábavy

Mesto Holíč sa v máji premení na centrum kultúry, zábavy a športu. Počas celého mesiaca…

2 dni ago