Categories: Skalica

📷 Hokejisti HK Skalica po dobrom výkone spečatili postup do semifinále, Petrík s čistým kontom

Hokejisti HK Skalica rozhodli súboj s HK 95 Považská Bystrica v najkratšom možnom termíne, keď hneď svoju prvú príležitosť premenili na postup.

HK 95 Považská Bystrica – HK Skalica 0:3 (0:2, 0:1, 0:0)

Góly a asistencie: 7. Pavešič (Schmidt, Kotzman), 16. Janáč (Janík), 35. Schmidt (Okoličány, Janík)

HK 95 Považská Bystrica: Dzubina – Leško, Solar, Poláček, Nahálka, Saboš, Palovič, Filo, Miro – Ligas, Zlocha, Klíma – Szalay, Mišura, Rodionov – Stanislav, Schroner, Danielčak – Turan, Bednár

HK Skalica: Petrík – Horváth, Škápik, Mikéska, Sloboda, Pavešic, Janík, Straka, Kuliš – Hujsa, Vereš, Vaškovič – Janáč, Jarolín, Jurák – Okoličány, Schmidt, Kotzman – Dufek, Kučera, Dmitriev

Rozhodcovia: Peter Korba, Peter Lokšík – Oto Durmis, Peter Hanko

FOTOGALÉRIA

V Považskej Bystrici prišli Skaličanov povzbudiť početné zástupy fanúšikov, keď sa ich na tribúnach zišla zhruba stovka a vytvorili svojim hráčom výbornú kulisu.

Hokejisti Skalice začali duel aktívne so snahou o ofenzívu. Už na konci 4. minúty dostali výhodu presilovej hry, ktorú síce nevyužili, ale už o minútu neskôr, keď bol avizovaný ďalší trest domácich sa už skóre menilo. Presne zamieril Pavol Pavešic, ktorý profitoval z dobrej práce Kotzmana a Schmidta. Záhorákov strelený gól neuspokojil a neustále boli aktívnejším tímom. Pribrzdilo ich oslabenie v strede tretiny, ktoré domáci nevyužili. V úvode 16. minúty dostali domáci štvorminútovú presilovú hru po tom, čo za hru vysokou hokejkou musel na trestnú Hujsa. Lenže po necelej minúte Janík výborne našiel Janáča, ktorý v samostatnom nájazde nezaváhal a vymietol horný roh Dzubinovej bránky.

V prvej polovici druhej tretiny Skaličania už neboli tak dominantní ako v úvodnej. Príčinou boli predovšetkým časté vylúčenia, keď v prvých 11 minútach išli až štyrikrát na trestnú lavicu. Dokonca sa minútu museli brániť dvojnásobnej presile súpera, ale dokázali jej odolať bez ujmy. Po sérii vylúčení sa Skalica opäť začala dostávať do tempa a už v 34. minúte pridala dôležitý tretí gól. Dávid Okoličány zabojoval o puk, ktorý sa dostal k Schmidtovi a ten nedal Dzubinovi šancu. Ani po treťom góle Záhoráci nepoľavili a súpera nepúšťali pred brankára Petríka, naopak oni zamestnávali domáceho gólmana.

Skalica sa ani v úvode tretej časti nespoliehala na vypracovaný náskok a snažila sa hrať ofenzívne. Záhoráci mali niekoľko príležitostí, aby o osude stretnutia definitívne rozhodli, ale štvrtý gól sa im streliť nepodarilo. V 50. minúte dostali domáci výhodu ďalšej, už siedmej presilovej hry, ale aj tá zostala nevyužitá. Ideálnu príležitosť na strelenie gólu dostali od rozhodcov domáci hráči v 55. minúte, keď získali 93 sekundovú výhodu o dvoch hráčov, ale ani v nej sa im skórovať nepodarilo. 

Vlado Miček

Recent Posts

Záhorácka Veterán Rallye a Svätodušný jarmok v Petrovej Vsi

Obec Petrova Ves sa aj tento rok stane dejiskom obľúbenej Záhoráckej Veterán Rallye a Svätodušného…

5 hodín ago

📷 Prvomájové retro oslavy v obci Dojč

Obec Dojč v okrese Senica sa stala známa svojou tradíciou humorných spomienok na prvomájové sprievody…

16 hodín ago

Máj v Holíči: Mesiac plný podujatí a zábavy

Mesto Holíč sa v máji premení na centrum kultúry, zábavy a športu. Počas celého mesiaca…

1 deň ago

Na Záhorácku stenu slávy pribudne meno Vladimír Sedlák

Zajtra v rámci prvomájových osláv v Senici pribudne na Záhoráckej stene slávy ďalšie ozubené koliesko. Patriť…

2 dni ago

Vyhlásené pátranie po mužovi z Moravského Svätého Jána

Polícia prosí o pomoc pri pátraní. Senickí pátrači hľadajú nezvestného, 53-ročného Jacka Švandrlíka, z okresu…

2 dni ago

AKTUÁLNE: Dopravné obmedzenie na diaľnici D2

Obmedzenie na D2: Bratislavskí dopravní policajti od ranných hodín asistujú pri udalosti v cestnej premávke, ku…

2 dni ago