Categories: Skalica

Hokejisti HK Skalica senzačne proti HC Topoľčany otočili z 0:4 na 5:4

Hokejisti HK Skalica narazili na súpera, ktorého v posledných dvoch sezónach vyradili v play-off. V zápase, v ktorom prehrávali 0:4, dokázali v riadnej hracej dobe vyrovnať a v predĺžení strhnúť víťazstvo na svoju stranu.

HC Topoľčany – HK Skalica 4:5 po pr. (3:0, 1:1, 0:3 – 0:1)

Góly: 7. Tomčák (Ďurčo, Podstavek), 9. Tomčák (Podstavek, Bečka), 19. Dvonč (Bystričan), 36. Uhnák (Bystričan, Kluka) – 38. Dufek (Kotzman), 47. Straka (Štumpf), 50. Hujsa (Kutálek, Vaškovič.), 60. Janík (Škapik, Kutálek), 62. Štumpf (Kutálek, Trávniček).

Strely: 34:34. Vylúčenia: 5:6 na 2 min., navyše Laššo a Mowrey 5+DKZ za pästný súboj a P. Kotzman 10 min. OT za nešportové správanie. Presilovky: 1:1. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Novák, Valko – Valo, Jedlička. Diváci: 954.

HC Topoľčany: Halo – Kováčik, Hrudík, Hruška, Bystričan, Ďurčo, Král, Duran, Gergel A. – Kluka, Laššo, Tábi – Dvonč, Uhnák, Bogoslovskii – Podstavek, Bečka, Tomčák – Gergel D., Klenko, Pekarčík.

HK Skalica: Romančík – Janík, Škápik, Straka, Trávniček, P. Kotzman, Hílek, Mrázik,– Kutálek, Hujsa, Vaškovič – Janáč, Jurák, Štumpf – Okoličány, Dufek, A. Kotzman – Trnka, Jaša, Mowrey, Kňazev.

Hokejisti Skalice nastúpili na ľade Topoľčian už aj s uzdraveným Kňazevom, ale úvodná tretina im vôbec nevyšla. Už v 7. minúte domáci otvorili skóre po zásahu Jozefa Tomčáka. O dve minúty si presný zásah Tomčák zopakoval a ešte do konca úvodnej časti navýšil vedenie Žochárov na tri góly po asistencii Bytričana bývalý hráč Skalice Ronald Dvonč.

V úvode druhej časti sa pritvrdilo, z čoho okrem mnohých dvojminútových trestov vyplynulo aj vylúčenie domáceho Dominika Lašša do konca stretnutia za krošček. Ale ani Záhoráci sa nevyvarovali vylúčení a po jednom z nich v oslabení inkasovali z hokejky Martina Uhnáka už po štvrtýkrát. Zdalo sa, že je stretnutie rozhodnuté, ale necelé tri minúty pred druhou sirénou sa dočkali aj hostia, keď po prihrávke Alexa Kotzmana prestrelil Hala Aleš Dufek.

Skaličania do tretej časti vstúpili aktívne, vypýtali si dokonca presilovú hru o dvoch hráčov, ktorú zužitkoval po asistencii Daniela Štumpfa Adolf Straka. Keď v 50. minúte skúsený útok Kutálek, Vaškovič, Hujsa zásluhou posledne menovaného znížil na rozdiel jediného gólu, začal sa dramatický záver stretnutia. Záhoráci sa v poslednej desaťminútovke snažili vyrovnať. V záverečnej minúte sa im to aj podarilo Presadil sa netradičný strelec Ondrej Janík, ktorému asistovali Škápik a Štumpf.

Predĺženie trvalo 91 sekúnd, keď sa o rozuzlenie postaral svojim piatym gólom v sezóne Daniel Štumpf a rozjasal hŕstku hosťujúcich fanúšikov.

Michal Ružička, HK Skalica: “Mali sme veľmi zlý začiatok, celú prvú tretinu sme hrali zle, akoby sa nám nemohlo nič stať. Boli sme potrestaní, keď sme úvodnú časť prehral io tri góly. V kabíne sme si povedali, že sa s duelom dá stále niečo spraviť, ale musíme chcieť. Za stavu 0:4 sme už nemali čo stratiť, začali sme hrať odvážnejšie smerom dopredu. podarilo sa nám dať góly, konečne aj z presilovej hry. Potom sme mali možno trochu šťastia, ale priklonilo sa nám preto, lebo sme poslednú tretinu bojovali. V predĺžení to už bola lotéria, oni svoju šancu nepremenili, my áno.

 

 

Vlado Miček

Recent Posts

Na Záhorí skolaboval pretekár, vrtuľník ho prevážal v kritickom stave

V sobotu (27.4.2024) sa konal jediný Spartan Honor race v celej Európe v lokalite Záhoria.…

6 hodín ago

Hádzaná: Záhoráci trojgólové vedenie neudržali

Hráči HC Záhoráci Stupava/Malacky siahali v 2. kole Ligového pohára o 5. až 8. miesto Niké Handball…

7 hodín ago

📷 Poznáte studničku v Mokrom Háji? Podľa povesti má zázračné účinky

V obci Mokrý Háj v okrese Skalica sa nachádza málo známa studnička, ktorá v minulosti…

17 hodín ago

Malacky: Lezenie po vlaku skončilo pre dve osoby nešťastím

Zásah elektrickým prúdom: V piatok (26.04.2024) krátko po 19.00 hod boli policajti železničnej polície KR…

18 hodín ago

Tragédia v Rohožníku: Pomoc malo zavolať dieťa

Tragédia v Rohožníku: Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby informuje o vyslaní ambulancie RLP a RZP…

19 hodín ago

Prvomájové cyklopotulky Záhorím

Komisia pre kultúru, šport a vzdelávanie vo Veľkých Levároch pozýva v stredu 1. mája 2024…

19 hodín ago