Categories: Skalica

Hokejisti Skalice pokračujú v príprave, permanentky v predaji koncom augusta

Hokejisti HK Skalica sa potia v príprave na suchu pod taktovkou trénera Michala Ružičku, ale aj vedenie sa pripravuje na sezónu. O aktuálnej situácii v klube nám viac povedal šéf klubu Miro Lipovský.

Jedným z dôležitých príjmov klubu je aj vstupné a predaj permanentiek. „Predaj permanentiek sa uskutoční v posledný augustový a prvý septembrový týždeň. V posledný augustový týždeň sa budú predávať každý deň, dopoludnia v čase od 9 do 11 a poobede od 13 do 15-tej hodiny v priestoroch klubu. Cena permanentky je 70,- eur a platí do posledného stretnutia v sezóne, teda aj na prípadné play-off a baráž. Každý predplatiteľ dostane k permanentke tričko s logom klubu,“ uviedol šéf klubu.

Cena vstupenky bude na stretnutie 3,5 eura. Deti do 10 rokov majú bezplatný vstup. „Každý fanúšik, ktorý zakúpi aspoň jednu vstupenku počas sezóny sa v podstate stáva našim partnerom a my si to mimoriadne vážime,“ dodal Lipovský.

Skaličania oproti minulému letu predsa len pomalšie dopĺňajú káder. Situáciu komplikuje aj fakt, že mužstvo opustili aj viacerí mladší hráči a tak pri budovaní kádra musia počítať aj s faktom, že potrebujú naplniť súpisku siedmimi hráčmi do 23 rokov. „Opustili náš útočníci Janáč, Čederle a Dmitriev ale aj obranca Sloboda, ktorí túto podmienku spĺňali. V súčasnosti máme podpísaných 13 hráčov, z ďalšími ôsmimi-deviatimi sme v úzkom kontakte. Chceme hrať opäť o špicu, takže posily vyberáme zodpovedne,“ uviedol k aktuálnej situácii v klube Lipovský.

Brankársku dvojicu bude s Patrikom Romančíkom tvoriť zámorská posila. V obrane je zatiaľ najviac otáznikov. Počítať sa môže s Ľubom Škápikom, Ondrom Janíkom a talentovaným Richardom Vanekom. V útoku sú istí minuloročný kapitán Ľubo Vaškovič, skúsený Martin Hujsa, ku ktorým sa pridáva v tejto sezóne aj Tibor Kutálek. Po roku sa v skalickom drese predstaví spoločne aj bratská dvojica Alexander a Pavol Kotzmanovci. Záhoráci sa v ofenzíve môžu aj v tejto sezóne opierať o služby dvojice Trnavčanov David Okoličány a Roman Jurák. Zatiaľ jediným legionárom v príprave je Valerij Kňazev.

Hráči by sa na ľad mali dostať budúci týždeň. „V pondelok sa začne príprava ľadovej plochy, po tom ako sa nachystá plocha po výmene mantinelov. Ľad by mal byť hotový 8. augusta,“ poznamenal k situácii s ľadovou plochou riaditeľ Správy mestského majetku v Skalici Ľudovít Bránecký.

„Chcem poďakovať každému jednému hráčovi, ktorí za Skalicu hral. Každý jeden, ktorí u nás pôsobil si svoju prácu odviedol výborne,“ poznamenal k odchodom Lipovský. K miernej zmene došlo aj na trénerskej lavičke. Hlavným koučom zostáva Michal Rúžička a aj naďalej prípravu mimo ľadu bude mať pod palcom Mišo Holaza. K nim pribudne ako nový člen trénerskej zostavy asistent Svaťo Kosík.

Nová zámorská posila do bránky by mala prísť 7. augusta. „Akonáhle budú pribúdať noví hráči do kádra, budeme o nich včas informovať. V poslednom období bolo informácií z klubu pomenej, ale postupom času ako sa blíži sezóna, sa naši fanúšikovia dozvedia o aktualitách z mužstva podstatne viac a častejšie,“ sľúbil na záver Miro Lipovský.

Aktuálna súpiska HK Skalica:

Brankár: Patrik Romančík

Obrana: Ondrej Janík, Ľubomír Škápik, Richard Vanek, David Hílek

Útok: Martin Hujsa, Tibor Kutálek, Alexander a Pavol Kotzman, Roman Jurák, Dávid Okoličány, Ľubomír Vaškovič, Valerij Kňazev

Odchody: Roman Petrík (Detva), Samuel Košút (vysoká škola), Tomáš Hluch (ukončenie aktívnej činnosti), Peter Horváth (Liptovský Mikuláš), Jakub Kukliš, Robert Mikéska (Francúzsko), Pavol Pavešic (HC Bratislava), Adrián Sloboda (Nitra), Adolf Straka, Sebastián Čederle (Švédsko juniorka), Daniil Dmitriev (Rusko), Aleš Dufek, Patrik Janáč (Nové Zámky), René Jarolín (Francúzsko), Kristián Kučera, David Schmidt (návrat do Trnavy), Rastislav Vereš (dlhodobo zranený, ak sa zlepší jeho stav, zapojí sa do tréningového procesu)

Predaj permanentiek:

27. až 31. augusta v časoch 9.00 – 11.00 a 13.00 – 15.00

3. až 6. septembra v časoch 9.00 – 11.00 a 13.00 – 15.00

Prípravné stretnutia:

15.8. 17:00 HK Skalica – Draci Šumperk

23.8. 17:00 HK Skalica – UTE Budapešť

29.8. 17:00 SHK Hodonín – HK Skalica

3.9. 17:00 HK Skalica – SHK Hodonín

5.9. 17:00 HK Skalica – HC Bratislava

Vlado Miček

Recent Posts

📷 📺 Expozícia M.R. Štefánika Generál – osloboditeľ v jeho rodisku na Košariskách

Nová expozícia SNM – Múzea Slovenských národných rád – Múzea M. R. Štefánika v jeho…

2 hodiny ago

Hádzaná: Záhoráci doma nestačili na Nové Zámky

Ani v treťom zápase Ligového pohára Niké Handball extraligy sa Záhoráci bodov nedočkali, keď na domácej…

3 hodiny ago

📺 História Mohyly M. R. Štefánika na Bradle

Mohyla M. R. Štefánika bola slávnostne odhalená na Bradle v nedeľu 23. septembra 1928. O…

10 hodín ago

Svetový deň slobody tlače: Slobodné médiá sú súčasťou demokracie

Svetový deň slobody tlače: Zachovanie slobodných, nezávislých a pluralitných médií je kľúčové pre odolné a zdravé demokracie. Ochrana…

1 deň ago

V predvečer 105. výročia smrti Štefánika prijala jeho prasynovca prezidentka

Prezidentka SR Zuzana Čaputová prijala dnes 3. mája 2024 prasynovca Milana Rastislava Štefánika Petra Kaňku.…

1 deň ago

Oprava mostov medzi Lábom a Zohorom aj na Pezinskej Babe

Správca župných komunikácií II. a III. triedy v Bratislavskom samosprávnom kraji (BSK) kraji na základe vykonanej diagnostiky…

1 deň ago