Categories: Senica

Hokejistom HK 91 Senica ušli body opäť smolne medzi prsty

Hokejisti HK 91 Senica siahali v domácom stretnutí proti Prievidzi po bodoch, keď po dvoch tretinách viedli 2:1. Inkasovaný gól necelých päť minút pred koncom ale znamenal tesnú prehru 2:3.

HK 91 Senica – Prievidza 2:3 (0:0, 2:1, 0:2)

Góly: 32. L. Dolinajec, 33. E. Štefanka, – 23. a 56. Mendel, 44. Nátny

Presilovky: 1:1, oslabenia:0:0, strely: 29:38

Rozhodovali: R. Müllner – P. Šefčík, M. Marek – 126 divákov

HK 91 Senica: Barčák – Záviš, Jurica, E. Štefanka, Fian, R. Záhumenský, Štefka, Leskovský, – Michael Daniel, Konečný, L. Dolinajec, – T. Pavlík, Kollár, M. Vereš, – Heleši, Čagan, Vaňa – Čech, Mario Daniel.

Na úvod trochu z histórie. Tieto dve mužstvá sa po prvý raz v histórii stretli v majstrovskom zápase dňa 27. 10. 1990 v 2. lige . Vtedy bol výsledok Prievidza – Senica 3:10 / 1:3, 1:4, 1: 3 / góly: Sliepka 3 – Řehoř 4, Špírek, I. Kromerinský, Vohrabal, Jaro Štepanovský, Piršel, Vodička.

V tomto aktuálnom stretnutí však boli favoritmi hokejisti z Prievidze. Začalo sa svižne, útoky sa striedali na obidvoch stranách. V 6. minúte mala Senica početnú prevahu, zaujala strela obrancu R. Fiana od modrej, domáci si vytvorili tlak, ale bez gólového efektu. Na druhej strane ukázal pekný semafor brankár domácich M. Barčák. V 11. minúte Gavač štipľavou strelou skúšal šťastie, domáci gólman bol pozorný. Potom T. Pavlík tvrdo vystrelil, brankár Pračko jeho strelu vyrazil. V 16. minúte mala Senica presilovku, ale Prievidza mala viac z hry. V závere T. Pavlík z dobrej parkety nedal.

V druhej časti pri presilovej hre hostí prešiel Kerata všetko čo sa dalo, brankár Barčák ho zastavil, ale na strelu Mendela už nestačil a Záhoráci prehrávali 0:1. Prievidza mohla zvýšiť náskok, Senica taktickou hrou ustála oslabenie o dvoch, potom o jedného hráča. V 32. minúte potešil divákov Dolinajec a peknou hokejovou akciou urobil Pračkovi v bráne hostí šibenicu, že ani Jánošík takú nemal, 1:1. Netrvalo dlho, Erik Štefanka svojím prvým gólom v sezóne otočil skóre a domáci viedli 2:1.

V tretej tretine boli hostia aktívnejší. Rýchlo vyrovnali a keď Senica nepotrestala vylúčenie Uhliara, Mendel stanovil konečné skóre a zarmútil domácich hráčov i divákov.

Hlasy po zápase

Martin Ondrovič, tréner HK 91 Senica: „Začiatok bol z našej strany zaspatý. V druhej časti sme sa zlepšili. Po prvom našom góle to bolo to, už čo sme chceli hrať, držali sme priaznivý výsledok 2:1. V poslednej časti to súper svojimi skúsenosťami pretlačil na svoju stranu. Chlapcom nemám čo vyčítať, bojovali, dreli, chýba nám troška šťastia v tých rozhodujúcich chvíľach a to nás stojí body.

Marcel Barčák, brankár HK 91 Senica: „Je to stále o tom istom. Snažíme sa, snaha sa nám nemôže uprieť, ale potom urobíme také školácke chyby a z toho dostávame hodne gólov. Snažíme sa, potom prídu zlé momenty a súper otočí výsledok. Vždy nám chýba ten krok.

Erik Štefanka, hráč HK 91 Senica: „Začali sme celkom dobre, viedli sme 2:1, potom nás naše chyby stáli zápas. Mne to tam našťastie padlo, mali sme ich na lopate. Do tretej tretiny sme nastupovali s tým, čo sme si povedali v šatni, ale bohužiaľ sme to neplnili. To nás stálo dva góly, súper to otočil a získal všetky body.

Redakcia

Recent Posts

Svetový deň slobody tlače: Slobodné médiá sú súčasťou demokracie

Svetový deň slobody tlače: Zachovanie slobodných, nezávislých a pluralitných médií je kľúčové pre odolné a zdravé demokracie. Ochrana…

9 hodín ago

V predvečer 105. výročia smrti Štefánika prijala jeho prasynovca prezidentka

Prezidentka SR Zuzana Čaputová prijala dnes 3. mája 2024 prasynovca Milana Rastislava Štefánika Petra Kaňku.…

11 hodín ago

Oprava mostov medzi Lábom a Zohorom aj na Pezinskej Babe

Správca župných komunikácií II. a III. triedy v Bratislavskom samosprávnom kraji (BSK) kraji na základe vykonanej diagnostiky…

15 hodín ago

Na Záhorí nehoda mladíkov, úradovať mal alkohol, jeden je v kritickom stave

Dopravní policajti dnes 3.5.2024, v skorých ranných hodinách, riešili dopravnú nehodu medzi obcami v okrese…

16 hodín ago

Košariská-Brezová: Prezidentka prijme prasynovca Štefánika

Prezidentka Zuzana Čaputová prijme v piatok 3. mája 2024 predpoludním prasynovca Milana Rastislava Štefánika Petra…

1 deň ago

📷 Na Záhorí je nové zariadenie podporovaného bývania

Koncom apríla Bratislavský samosprávny kraj (BSK) rozšíril ponuku sociálnych služieb. Otvoril totiž nové zariadenie podporovaného…

2 dni ago