Categories: Skalicko

📺 Hokejmarket Skalica si poradil s pražským Kert Parkom a získal Česko-Slovenský pohár

Hokejbalisti Hokejmarketu Skalica dokázali otočiť nepriaznivý vývoj zápasu o Česko-slovenský pohár a po samostatných nájazdoch sa tešia z triumfu v prestížnom pohári.

HBK Hokejmarket Skalica – HC Kert Park Praha 3:2 po sam. náj. (0:1, 1:1, 1:0 – 0:0, 1:0)

Góly a asistencie: 25. Salajka (Škadra), 45. Martinusík (Sobol), rozh. náj. Válek – 7. Krobek (Kruček, Plzák), 29. Kruček (Dejneka)

Samostatné nájazdy: Pala nedal, Rampáček, Fruček dal, Válek dal, Bureš nedal, Martinusík nedal, Vrobel nedal, Janáč nedal, Kovář nedal.

HBK Hokejmarket Skalica: Petrovič ( Černáček) – Daniel, Sobol, Salajka, Janáč, Smetana, Ravas, Volek – Rampáček, Válek, Martinusík, Janáč, Škadra, Pollák, Holaza, Smetana, Špírek, Drgoň

HC Kert Park Praha: Mikl ( Mroviec) – Nýdl, Bureš, Blaško, Šperl, Dejneka, Rozenberg, Poláček, Kaucký – Pala, Fejfar, Fruček, Bošák, Kovář, Krobel, Kruček, Javorka, Zvonek, Plzák, Pustulka

Zápas sa začal opatrne, ale postupne preberali aktivitu do svojich rúk hostia. Tí sa aj ujali vedenia, keď akciu Plzáka s Kručekom poslal za chrbát bezmocného Petroviča Krobek. Aj v nasledujúcom priebehu mali hru pod kontrolou hostia a domácich do výraznejších šancí nepustili.

S domácimi hrala šťastena predovšetkým v úvode druhej časti. Najskôr počas presilovej hry Pražania nastrelili obe bočné žrde a pár sekúnd po presilovke aj brvno, ale skóre sa ani v jednom prípade nemenilo. Domáci sa postupne dostali do tempa a začali zatápať pred Miklom v bránke hostí, ale ten chytal vynikajúco a pokryl aj vyložené šance Hokejmarketu. Ten sa dokázal presadiť až po netradičnej akcii, keď si pred súperovho brankára nabehol na dlhý lob Škadru Salajka a bejzbalovým úderom trafil nechytateľne – 1:1. Lenže odpoveď hostí nenechala na seba dlho čakať a Kruček po asistencii slovenského reprezentanta Dejneka dostal Kert Park opäť do vedenia.

V tretej časti sa hral výborný hokejbal a šance sa striedali na oboch stranách. Viac ich bolo na strane Záhorákov, ale keď sa im nakoniec zásluhou Škadru podarilo prekonať skvelého Mikla, rozhodca gól neuznal pre hru vysokou hokejkou. V závere už hrala Skalica vabank, ale dlho sa nevedela presadiť. Až prišiel samotný záver, Sobol nahodil loptičku na brankára hostí, ktorému prepadla na zem a rýchlonohý Martinusík nezaváhal a poslal zápas do predĺženia.

V ňom sa pokračovalo v nasadenom tempe, ale bez gólov. Hostia nedokázali využiť presilovú hru a nakoniec na to doplatili. V samostatných nájazdoch za domácich skórovali kapitán Rampáček a Válek, kým za hostí sa pridal iba Fruček a tak Česko-slovenský pohár zostal na Záhorí.

FOTOGALÉRIA TU

 

 

Hokejmarket Skalica – – HC Kert Park Praha 3:2 po sam. náj. (0:1, 1:1, 1:0 – 0:0, 1:0)

NaZáhorí.sk
Redakcia

Recent Posts

Prvomájové cyklopotulky Záhorím

Komisia pre kultúru, šport a vzdelávanie vo Veľkých Levároch pozýva v stredu 1. mája 2024…

3 minúty ago

Aktuálne: Nález tela muža a zranení dvaja maloletí a žena v Rohožníku

Policajti bratislavskej krajskej kriminálky v súčasnosti preverujú okolnosti nálezu tela muža a zranenej ženy v…

38 minút ago

Ekocentrum Stupava: Atraktívny májový program

Aj v máji pripravilo Ekocentrum Stupava atraktívny program, naplno sa už rozbehnú aj výpravy do…

3 hodiny ago

Vrtuľníková záchranka dnes večer zasahovala v Malackách

Záchranársky vrtuľník z Bratislavy bol v piatok (26.4.2024) večer vyslaný na Záhorie do Malaciek na…

11 hodín ago

Cez víkend čaká vodičov obmedzenie na D2 v smere od Záhoria

Polícia Slovenskej republiky vydala upozornenie pre vodičov na víkend ohľadom dopravného obmedzenia na diaľnici D2.…

12 hodín ago

Tajomstvo 300-ročnej lipy: Svedok histórie obce Smrdáky

V malebnej kúpeľnej obci Smrdáky na Záhorí, známej svojimi liečivými prameňmi, stojí výnimočný prírodný pamätník…

17 hodín ago