Categories: Holíč

Holíč získal viac ako 570.000 eur na projekt Moderné technológie

V roku 2020 sa Mesto Holíč zapojilo do Výzvy na prekladanie Žiadostí o poskytnutie nenávratného finančného príspevku so zameraním na Moderné technológie, ktorú vyhlásil Úrad podpredsedu vlády SR pre investície a informatizáciu.

Mesto predložilo projekt s názvom Moderné technológie mesta Holíč, ktorého hlavným cieľom je doplnenie chýbajúcej SMART infraštruktúry a vytvorenie integrovanej dátovej platformy obsahujúcej dáta z dostupných zariadení so zabudovanou internetovou konektivitou (IoT) pre realizáciu opatrení v stanovených oblastiach. „Daný projekt nám bol schválený a mesto získalo nenávratný finančný príspevok (NFP) vo výške 573.423,36 EUR, pričom celkové oprávnené výdavky na projekt tvoria sumu 603.603,54 EUR. Mesto Holíč sa bude na projekte podieľať spolufinancovaním vo výške 5 % t. j. 30.180,18 EUR,“ informoval primátor mesta Holíč Zdenko Čambal.

Ako doplnil, mesto postupne prechádza k poskytovaniu služieb občanom digitálnou formou v súlade s procesom informatizácie verejnej správy. „Na základe internej analýzy procesov informatizácie, zavádzania inteligentných riešení a budovania SMART city budú v rámci projektu v meste riešené oblasti kamerového systému, priechod pre chodcov na ulici Bratislavská, parkovací systém a meteostanice. Dĺžka realizácie projektu je plánovaná na 18 mesiacov so začiatkom realizácie vo februári 2022,“ doplnil primátor.

Tlačová správa

Recent Posts

V predvečer 105. výročia smrti Štefánika prijala jeho prasynovca prezidentka

Prezidentka SR Zuzana Čaputová prijala dnes 3. mája 2024 prasynovca Milana Rastislava Štefánika Petra Kaňku.…

51 minút ago

Oprava mostov medzi Lábom a Zohorom aj na Pezinskej Babe

Správca župných komunikácií II. a III. triedy v Bratislavskom samosprávnom kraji (BSK) kraji na základe vykonanej diagnostiky…

5 hodín ago

Na Záhorí nehoda mladíkov, úradovať mal alkohol, jeden je v kritickom stave

Dopravní policajti dnes 3.5.2024, v skorých ranných hodinách, riešili dopravnú nehodu medzi obcami v okrese…

6 hodín ago

Košariská-Brezová: Prezidentka prijme prasynovca Štefánika

Prezidentka Zuzana Čaputová prijme v piatok 3. mája 2024 predpoludním prasynovca Milana Rastislava Štefánika Petra…

1 deň ago

📷 Na Záhorí je nové zariadenie podporovaného bývania

Koncom apríla Bratislavský samosprávny kraj (BSK) rozšíril ponuku sociálnych služieb. Otvoril totiž nové zariadenie podporovaného…

1 deň ago

📷 📺 Skalická nemocnica má nový špičkový mamograf

Mamografické vyšetrenie je v súčasnosti jediná metóda, vďaka ktorej je možné zachytiť už včasné štádium…

1 deň ago