Categories: Skalica

📺 Hráči MFK Skalica otočili duel s AS Trenčín a postúpili v pohári!!!

Futbalisti MFK Skalica po Ružomberku vyradili ďalší fortunaligový klub z Trenčína a pohár si zahrajú aj na jar.

MFK Skalica – AS Trenčín 2:1 (0:1)

Góly: 85. Haša (pen.), 90+2. Milota – 5. Čatakovič

Karty:   44. Szöcs, 44. Švrček, 87. Haša, 90+4. Milošovič, 90+4. Pospíšil – 52. Mance, 87. Hrdlička

MFK Skalica: Milošovič – Švrček, Hlavatovič, Szöcs, D. Pospíšil, M. Nagy (69. Opiela), Mášik (77. Milota), Šebesta, G. Matič, P. Abrahám (57. Dolný), R. Haša 

AS Trenčín: Hrdlička – Julien, Šulek, Čatakovič, Ubbik, Sleegers, Bukari, El Mahdioui (C), Kleščík, Mašovič, Mance (55 Zubairu)

Diváci: 937

Úvod stretnutia patril hosťujúcim hráčom, ktorí úvodný tlak pretavili vo vedúci gól, keď sa v 5. minúte do streleckej listiny zapísal Cataković. Po 20 minútach sa postupne začali dostávať k slovu aj domáci futbalisti, ale Trenčania ich do šancí nepúšťali. 

Do druhej časti vstúpili Skaličania podstatne odvážnejšie ako do začiatku stretnutia, ale defenzíva fortunaligistu odolávala. Až v 84. minúte faulovala obrana hostí v šestnástke Hašu a sám poškodený nechytateľne zavesil do horného rohu Hrdličkovej brány. Kým hostia sa už postupne pripravovali na jedenástkové rozuzlenie, Záhoráci dostali krídla a netajili snahu rozhodnúť ešte v riadnej hracej dobe. To sa im síce nepodarilo, ale k penaltovému rozstrelu neprišlo, lebo na center striedajúceho Opielu si nabehol ďalší striedajúci hráč Milota a jeho hlavička zakotvila až v sieti. Hostia sa ešte pokúsili o zúfalý tlak, ale ten bez väčších ťažkostí Skaličania ustáli a tešia sa z prekvapujúceho, ale zaslúženého postupu.

Jozef Dojčan, tréner MFK Skalica: “Som neskutočne šťastný za mojich chalanov. Po druhýkrát si dokázali, že môžeme hrať aj s fortunaligistami. Úvod bol ťažký, keď 20 minút sme boli pod tlakom, ale druhý polčas si dovolím tvrdiť, že sme boli lepším mužstvom. Hráči hrali oduševnene, za čo som im vďačný. O tom, že Opiela je náš kľúčový hráč sa nemusíme baviť, mal zdravotné problémy, ale situácia si vyžiadala aby išiel na ihrisko a som rád, že dokázal svoje kvality. Som si vedomý, že nás duel stál obrovské množstvo síl, ale psychická vzpruha je to obrovská. Som rád, že sa nám darí lákať divákov do hľadiska, aj v takomto nevľúdnom počasí.

Vladimír Cifranič, asistent trénera AS Trenčín: “Prvých 20 minút bolo z našej strany v poriadku, dokázali sme skórovať. Potom sme pustili domácich do hry a druhý polčas bol z našej strany zlý. Dovolili sme súperovi mnoho štandardných situácií a dve z nich súper využil. Do druhej časti sme išli s úlohou neinkasovať a streliť gól, ale stal sa pravý opak. Také skúsené mužstvo musí takýto vývoj ustrážiť, obrat sa nemal stať.”

MFK Skalica – AS Trenčín 2:1

{Facebook}https://www.facebook.com/futbalnet/videos/1743838785744710/{/Facebook}

Redakcia

Recent Posts

📷 📺 Expozícia M.R. Štefánika Generál – osloboditeľ v jeho rodisku na Košariskách

Nová expozícia SNM – Múzea Slovenských národných rád – Múzea M. R. Štefánika v jeho…

13 hodín ago

Hádzaná: Záhoráci doma nestačili na Nové Zámky

Ani v treťom zápase Ligového pohára Niké Handball extraligy sa Záhoráci bodov nedočkali, keď na domácej…

14 hodín ago

📺 História Mohyly M. R. Štefánika na Bradle

Mohyla M. R. Štefánika bola slávnostne odhalená na Bradle v nedeľu 23. septembra 1928. O…

21 hodín ago

Svetový deň slobody tlače: Slobodné médiá sú súčasťou demokracie

Svetový deň slobody tlače: Zachovanie slobodných, nezávislých a pluralitných médií je kľúčové pre odolné a zdravé demokracie. Ochrana…

1 deň ago

V predvečer 105. výročia smrti Štefánika prijala jeho prasynovca prezidentka

Prezidentka SR Zuzana Čaputová prijala dnes 3. mája 2024 prasynovca Milana Rastislava Štefánika Petra Kaňku.…

2 dni ago

Oprava mostov medzi Lábom a Zohorom aj na Pezinskej Babe

Správca župných komunikácií II. a III. triedy v Bratislavskom samosprávnom kraji (BSK) kraji na základe vykonanej diagnostiky…

2 dni ago