Categories: Skalica

Kostelník chce body zo Šamorína

Po zápase s Bardejovom nebolo hráčom MFK Skalica do reči. Nehrali zle, ale body nezískali.

Už v stredu ich však čaká ďalší duel vonku na ihrisku Šamorína.

K stretnutiu v Bardejove aj blížiacemu sa v Šamoríne poskytol mfkskalica.sk svoj pohľad tréner Jozef Kostelník.

V Bardejove neodohrali naši hráči opticky zlé stretnutie, ale futbal sa hrá na góly a tie strieľali iba domáci futbalisti. „Bol to jeden z našich najlepších výkonov na súperových ihriskách. Mali sme veľmi dobrý úvod, kde sme takmer 30 minút nepustili domácich hráčov z vlastnej polovice ihriska. Vytvorili sme si niekoľko šancí. Najväčšiu mal Lukáš Hlavatovič, keď prekonal brankára, ale domáci obranca stihol loptu na bránkovej čiare vykopnúť,“ vrátil s k prvému polčasu tréner Jozef Kostelník.

Rozhodujúce okamihy napokon prišli po polhodine. My sme mali tlak, ale z gólov sa tešil súper. „Keď sa už zdalo, že náš gól visí vo vzduchu, urobili sme dve školácke chyby, kedy nás domáci potrestali. Dostali sa psychicky na koňa,“ poznamenal ku gólovým okamihom lodivod áčka.

Ani v druhom polčase naše mužstvo nepôsobilo rezignovane. Vytvorili si niekoľko nádejných príležitostí, ale opäť sme nedokázali vyzrieť na domáceho gólmana Gmittera. „V druhom polčase sme súpera opäť zatlačili pred jeho bránu. Mali sme opäť niekoľko nádejných príležitostí, Roman Haša nastrelil žrď, ale nakoniec sme opäť neboli strelecky úspešní a vyšli sme zo zápasu naprázdno,“ zhrnul druhý polčas Kostelník.

Do zápasu naskočil prvýkrát v súťažnom zápase za Skalicu aj Jožko Sombat, Mišo Jakubek sa predstavil na hrote, aby pomohol ofenzíve. Väčšiu aktivitu smerom dopredu mal priniesť aj Filip Tomovič. „Striedajúci hráči, všetci traja, priniesli do stretnutia oživenie,“ povedal smerom k hráčom, ktorí posilnili mužstvo v priebehu stretnutia, tréner, bohužiaľ želaný efekt v podobe gólov to neprinieslo, aj keď šance si spomínaní hráči vytvorili.

Ukazuje sa, že kým v jesennej časti sme dokázali stretnutia uhrať „na nulu“ teraz sa nám to nedarí. Na jar stále čakáme na prvé čisté konto. „Keď chceme na súperových ihriskách pomýšľať na úspech, musíme v prvom rade myslieť na spoľahlivú obranu a udržať čo najdlhšie súpera bez streleného gólu. Samozrejme treba aj strieľať góly a ani jedno sa nám zatiaľ nedarí. To je aj príčinou, prečo vonku zatiaľ nebodujeme,“ poznamenal kormidelník a dodal: „Výkon nebol zlý. Keď držíme loptu, vieme, čo chceme, sme pánmi na ihrisku, ale musíme to odohrať bezpečne smerom k našej bráne.

Už v stredu nás čaká náročný duel na ihrisku rozbehnutého Šamorína. „Prinajmenšom musíme zopakovať výkon z Bardejova, ku ktorému ale musíme pridať efektivitu,“ má jasno Kostelník.

Toho mrzia zlé výsledky vonku aj kvôli fanúšikom, ktorým mužstvo dlží pozitívne správy z ihrísk súpera. „Chceme konečne potešiť fanúšikov aj na súperových ihriskách. Tí boli v poslednom domácom zápase skvelí a mali zásluhu na tom, že sa nám zápas s Lokomotívou Košice podaril otočiť,“ nezabudol na posledný domáci duel hlavný tréner.

zdroj: mfkskalica.sk 

Vlado Miček

Recent Posts

Na Záhorí skolaboval pretekár, vrtuľník ho prevážal v kritickom stave

V sobotu (27.4.2024) sa konal jediný Spartan Honor race v celej Európe v lokalite Záhoria.…

8 hodín ago

Hádzaná: Záhoráci trojgólové vedenie neudržali

Hráči HC Záhoráci Stupava/Malacky siahali v 2. kole Ligového pohára o 5. až 8. miesto Niké Handball…

9 hodín ago

📷 Poznáte studničku v Mokrom Háji? Podľa povesti má zázračné účinky

V obci Mokrý Háj v okrese Skalica sa nachádza málo známa studnička, ktorá v minulosti…

19 hodín ago

Malacky: Lezenie po vlaku skončilo pre dve osoby nešťastím

Zásah elektrickým prúdom: V piatok (26.04.2024) krátko po 19.00 hod boli policajti železničnej polície KR…

20 hodín ago

Tragédia v Rohožníku: Pomoc malo zavolať dieťa

Tragédia v Rohožníku: Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby informuje o vyslaní ambulancie RLP a RZP…

20 hodín ago

Prvomájové cyklopotulky Záhorím

Komisia pre kultúru, šport a vzdelávanie vo Veľkých Levároch pozýva v stredu 1. mája 2024…

21 hodín ago