Senica

Kruhovú križovatku pri nákupných centrách v Senici čaká od pondelka oprava

Kruhovú križovatku na ceste I/51 v Senici (pri nákupných centrách) čaká oprava. Informovalo O termíne rekonštrukcie ešte začiatkom júna informovalo mesto Senica.

Po tom, čo v minulom roku opravila Slovenská správa ciest (SSC) povrch vozovky okolo kruhovej križovatky a prieťah mestom Senica, toto leto pristúpi k oprave prstenca stredového ostrovčeka okružnej križovatky. Táto stavebná úprava by sa mala realizovať v predpokladanom v termíne od 04.07.2022 do 31.08.2022. Počas prác bude na cestách I/51, II/500 a miestnych komunikáciách osadené dočasné dopravné značenie.

zdroj: Mesto Senica

Z dôvodu zachovania plynulosti cestnej premávky a eliminovania vytvárania dopravných zápch najmä v pracovných dňoch v čase od 7:00 – 8:00 hod a od 15:00 – 17.00 hod., t.j. v čase najvyššej intenzity cestnej premávky, bude vhodne upravená organizácia stavebných prác na ceste. Väčšie dopravné obmedzenia ani obchádzky nie sú plánované.

Oprava bude spočívať v búracích prácach, teda v odstránení zámkovej dlažby, vybúraní cestného obrubníka, palisád, odvozu sutiny, vybúraní a odstránení podkladu z betónu a kameniva. Následne sa zrealizuje pokládka podkladných vrstiev, pokládka geotextílie, položenie základového betónu a následne budú osadené palisády a obrubníky.

Nový povrch prstenca okružnej križovatky bude vykonaný položením cementobetónového krytu s makrotextúrovou metličkovou úpravou. V tomto štádiu bude potrebná príslušná technologická prestávka na vyzretie betónu. Aj preto je rozsah prác naplánovaný na takmer dva mesiace.

Po zarezaní a zaliatí dilatačných škár elastickým tmelom budú na obrubníkoch osadené trvalé bezpečnostné retroreflexné dopravné gombíky.

zdroj: Mesto Senica

Redakcia

Recent Posts

📷 📺 Sobotište bolo „Mekkou“ habánov viac ako 200 rokov

Na Záhorí v Sobotišti v Trnavskom samosprávnom kraji vzniklo v zrekonštruovanom mlyne múzeum, ktoré pripomína…

4 hodiny ago

Aktuálne: V tuneli Sitina zrážka viacerých áut smerom na Záhorie

Na diaľnici D2 v Tuneli Sitina smerom do Lamača sa v ľavom pruhu zrazilo viacero…

6 hodín ago

Sviatočný deň aj parným rušňom Mazutka k Plaveckému hradu

Vlak s historickým parným rušňom Mazutka bude vypravený v Bratislave. Trasa povedie Záhorím cez Zohor, Lozorno,…

12 hodín ago

Myjava: Na hasičskom dni predstavia zrekonštruovanú Tatru 2630

Dobrovoľný hasičský zbor (DHZ) Jána Mihálika Myjava, OZ Myjavská hasičská história, ostatné dobrovoľné hasičské zbory…

13 hodín ago

Aktuálne: Opakovaná hrozba výbušninou uzatvorila školu v Marianke

Aktualizácia: Počet bombových hrozieb rastie, NAKA preveruje viac ako 1300. O obsahu mailu informoval portál…

14 hodín ago

Študent skalického gymnázia v tíme Petra Sagana

Študent IV.B triedy skalického gymnázia Samuel Skladan sa stal členom nového slovenského prokontinentálneho cyklistického tímu…

1 deň ago