Categories: Skalica

Laci Szőcs, najskôr ikona, potom nečakaný koniec: “Za pôsobenie v Skalici ďakujem Čavojskému a Kostelníkovi”

Zmeny v kádri MFK Skalica neobišli ani stabilného člena základnej zostavy Ladislava Szőcsa.

Ten sa v závere decembra dozvedel z úst funkcionárov klubu, že v mužstve končí. Počas troch sezón odohral za záhorácky klub 63 stretnutí, v ktorých ako stopér strelil aj 7 gólov. Napriek tomu, že prišiel z južného Slovenska do neznámeho prostredia, stal sa v Skalici jedným z najobľúbenejších hráčov medzi fanúšikmi.

Pre NaZahori.sk sme Laciho Szőcsa vyspovedali o jeho pôsobení v MFK Skalica .

Vráťme sa ešte do ročníka 2016/17, v ktorom si počas rozbehnutej sezóny prestúpil z Veľkého Medera do MFK Skalica. Ako prišlo k tvojmu spojeniu so záhoráckym klubom?

Za prestup do Skalice vďačím jednoznačne dvom ľuďom a to v prvom rade Romanovi Čavojskému, ktorý ma týždeň presviedčal že na to mám, nech to skúsim. Druhý je tréner Kostelník, ktorý mi dal šancu zahrať si veľký futbal. Ešte raz by som sa im chcel za to poďakovať. Na to, čo som zažil v Skalici na to nikdy nezabudnem, ten klub mi dal veľmi veľa a ja mám srdce do konca života na polovicu zeleno-bíle .

Až na polročné odskočenie do maďarského Giyrmótu si strávil posledné obdobie v drese Skalice. Počas neho si zažil dvakrát boj o Fortuna ligu v podstate až do záverečných sekúnd posledného stretnutia sezóny. Ako sa s odstupom času pozeráš na tieto dva ročníky?

Ušiel nám postup raz o bod a potom v baráži… Ťažko sa mi hľadajú slová na túto tému pretože s chalanmi sme mali vytúžený ciel ,dostať sa do ligy… Sklamanie bolo obrovské aj po prvom roku, ale po barážovom zápase v Senici to bolo slovami neopísateľné. Mali sme to vo vlastných rukách ,no nakoniec sa nám to nepodarilo. Držím palce chalanom, aby im to do tretice vyšlo! Zaslúžia si to!

Aj tento ročník bol rozbehnutý výborne, ale posledné tri stretnutia znamenali pokles z prvej priečky na tretiu, napriek tomu nie zlú východiskovú situáciu pred jarnou časťou.

Pred prebiehajúcou sezónou káder prešiel veľkými zmenami. Odchody niektorých hráčov, trénerov sme vedeli korigovať veľmi dobrou partiou v kabíne , akú by som prial každému futbalistovi nech ju aspoň raz za život zažije. Nechcem nikoho vyzdvihovať, lebo sme fantastická partia, ale Paľa Majerníka a Lukyho Opielu predsa musím spomenúť. Držali nás stále pokope ako správny kapitáni. Minulý rok sme boli v zime prví, teraz sme tri body za Pohroním ,na tie zmeny si myslím, že to nie je  vôbec zlý výsledok.

Skalica bola úspešná aj v pohároch. V sezóne 2016/17 ste dokonca hrali finále Slovnaft cupu v Poprade proti Slovanu a dosiahli najväčší klubový úspech v histórii klubu.

Finále Slovnaft cupu s druholigovým tímom… Neskutočný zážitok!!! To sa nedá opísať slovami…

Aj tento rok sa vám v pohári darilo, vyradili ste fortunaligové mužstvá Ružomberok a Trenčín. Proti prvému menovanému si dokonca skóroval.

Aj tento rok máme podľa mňa fantasticky rozohratí. Vyradiť Ružomberok a Trenčín o niečom opäť svedčí. Žilina bude ťažký oriešok ale držím palce chalanom nech sa im podarí uhrať dobrý výsledok. Bohužiaľ aj keby som strašne chcel už im v tom nemôžem pomôcť…

Ako si spomínal, na jar čaká Skalicu v pohári Žilina, ale ty už pri tom nebudeš. Ako prišlo k rozchodu s klubom?

Pred pár dňami som dostal telefonát, že v klube končím, že so mnou nepočítajú. Len som počúval generálneho manažéra Líma a nevedel som zo seba dostať žiadnu reakciu. Poviem úprimne po tých debatách s trénerom na konci sezóny som to vôbec nečakal. Ani nenaznačoval, ani raz nezavolal, myslel som si, že keď raz som „ikona skalického futbalu (ako to povedal tréner)“, tak aspoň jedno stretnutie , smsku, telefonát si od neho zaslúžim. Nestalo sa tak a už to nechcem ani naďalej rozoberať.

Ako hodnotíš svoje pôsobenie na Záhorí? Čo ti dalo a čo ti zobralo?

Som sklamaný, ale život ide ďalej a futbalový tiež. Skalica mi dala neskutočne veľa, vyskúšal som si ligový futbal, stal som sa oveľa lepším hráčom ..No a vďaka dobrým ľuďom, ktorých som tu našiel aj lepším človekom. Prajem Skalici len a len to najlepšie!!! Chcel by som sa poďakovať všetkým chalanom, s ktorými som hral, pánovi Patkovi a hlavne fanúšikom, ktorí stáli vždy pri nás!!!

Vlado Miček

Recent Posts

📷 Poznáte studničku v Mokrom Háji? Podľa povesti má zázračné účinky

V obci Mokrý Háj v okrese Skalica sa nachádza málo známa studnička, ktorá v minulosti…

9 hodín ago

Malacky: Lezenie po vlaku skončilo pre dve osoby nešťastím

Zásah elektrickým prúdom: V piatok (26.04.2024) krátko po 19.00 hod boli policajti železničnej polície KR…

10 hodín ago

Tragédia v Rohožníku: Pomoc malo zavolať dieťa

Tragédia v Rohožníku: Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby informuje o vyslaní ambulancie RLP a RZP…

10 hodín ago

Prvomájové cyklopotulky Záhorím

Komisia pre kultúru, šport a vzdelávanie vo Veľkých Levároch pozýva v stredu 1. mája 2024…

11 hodín ago

Aktuálne: Nález tela muža a zranení dvaja maloletí a žena v Rohožníku

Policajti bratislavskej krajskej kriminálky v súčasnosti preverujú okolnosti nálezu tela muža a zranenej ženy v…

12 hodín ago

Ekocentrum Stupava: Atraktívny májový program

Aj v máji pripravilo Ekocentrum Stupava atraktívny program, naplno sa už rozbehnú aj výpravy do…

14 hodín ago