Senica

Letecký deň detí v Senici je najväčšie open-air podujatie Horného Záhoria

OOCR Záhorie:  Najväčšie open-air podujatie Horného Záhoria Letecký deň detí pripravuje mesto Senica v areáli miestneho letiska v sobotu 28. mája od 13.00 h. Podujatie sa vracia po dvojročnej prestávke zavinenej pandemickou situáciou.

Letecký deň detí v Senici

Letecký deň detí v Senici sa nazýva „leteckým“ právom. „Okrem toho, že sa koná v areáli letiska, sú jeho pevnou súčasťou aj ukážky akrobatického lietania. Vo vzduchu i na zemi budú rôzne typy motorových lietadiel aj vetrone. Podujatie organizuje mesto Senica v spolupráci so Záhoráckym aeroklubom Senica a ďalšími organizáciami a združeniami,“ uviedol primátor mesta Senica Martin Džačovský.

Ultraľahké lietadlo Shark

https://www.nazahori.sk/2022/01/15/zara-oblietajuca-svet-dnes-v-domovskom-sidle-lietadiel-shark-v-senici/

„Deti aj dospelí sa môžu okrem iného tešiť aj na ukážku letky ministerstva vnútra – vrtuľník Mi-171,  dvojmotorové lietadlo DA-42. Celý deň bude možné absolvovať vyhliadkové lety a pokochať sa pohľadom na Senicu a okolie,“ informoval vedúci letovej prevádzky Richard Záhumenský zo Záhoráckeho aeroklubu Senica.

Na zemi budú pripravené ukážky leteckej techniky, medzi inými aj svetoznáme ultraľahké lietadlo Shark, ktoré nedávno obletelo svet. „Pozývam všetky deti, ich rodičov aj starých rodičov do areálu letiska. Pevne verím, že nás počasie nenechá v štichu a budeme môcť vo vynikajúcej nálade osláviť Medzinárodný deň detí,“ avizuje najväčšie open-air podujatie na Hornom Záhorí primátor Senice.

Pre deti bohatý program

Pre deti je pripravený aj bohatý sprievodný program. „Počas dňa ich zabavia animátori zo Združenia saleziánskej mládeže Domka, pripravené sú ukážky práce hasičov a colníkov. Chýbať nebude maľovanie na tvár, tvorivé dielničky, kolotoče, nafukovacie atrakcie a veľa ďalších aktivít. Záhorská knižnica si v zábavnom čitateľskom kútiku pripravila knižky s leteckou tematikou,“ informoval výkonný riaditeľ OOCR Záhorie Martin Lidaj.

Okrem toho bude prebiehať zábavný program na pódiu. „Predstavia sa na ňom deti a mládež z CVČ Stonožka, speváci a tanečníci zo ZUŠ Senica a na záver deti zabaví Záhorácke divadlo so svojou rozprávkou „Janíček Okusánek Nenásytný“. Deň zavŕši penová show, odporúčame preto rodičom, aby zobrali deťom veci na prezlečenie,“ doplnila hovorkyňa mesta Senica Tatiana Moravcová.

Kyvadlová doprava na letisko

Na letisku bude pripravené parkovanie popri leteckej dráhe. Auto však môžete v tento deň nechať odpočívať a na Letecký deň detí sa v sobotu 28. mája doviezť kyvadlovou mestskou hromadnou dopravou. Tá bude zachádzať na letisko priamo z autobusovej stanice až na letisko v hodinových intervaloch o 12.30, 13.30, 14.30, 15.30, 16.30 a 17.30 h. Z letiska na autobusovú stanicu v intervaloch o 13.00, 14.00, 15.00, 16.00, 17.00 a 18.00 h.

Plagát podujatia

Angelika Kmecová

Recent Posts

Hádzaná: Záhoráci trojgólové vedenie neudržali

Hráči HC Záhoráci Stupava/Malacky siahali v 2. kole Ligového pohára o 5. až 8. miesto Niké Handball…

10 minút ago

📷 Poznáte studničku v Mokrom Háji? Podľa povesti má zázračné účinky

V obci Mokrý Háj v okrese Skalica sa nachádza málo známa studnička, ktorá v minulosti…

10 hodín ago

Malacky: Lezenie po vlaku skončilo pre dve osoby nešťastím

Zásah elektrickým prúdom: V piatok (26.04.2024) krátko po 19.00 hod boli policajti železničnej polície KR…

11 hodín ago

Tragédia v Rohožníku: Pomoc malo zavolať dieťa

Tragédia v Rohožníku: Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby informuje o vyslaní ambulancie RLP a RZP…

12 hodín ago

Prvomájové cyklopotulky Záhorím

Komisia pre kultúru, šport a vzdelávanie vo Veľkých Levároch pozýva v stredu 1. mája 2024…

12 hodín ago

Aktuálne: Nález tela muža a zranení dvaja maloletí a žena v Rohožníku

Policajti bratislavskej krajskej kriminálky v súčasnosti preverujú okolnosti nálezu tela muža a zranenej ženy v…

13 hodín ago