Šaštín - Stráže

📺 Leto v meste Šaštín-Stráže bude pestré

Komisia pre kultúru v Šaštíne – Strážach pripravila aj tento rok Kalendár kultúrnych, športových a spoločenských podujatí, ktoré sa uskutočnia počas letných dní v meste. NaZahori.sk o tom informovala poslankyňa mestského zastupiteľstva a predsedníčka komisie pre kultúru Kristína Pöstényi.

Leto v meste začína v nedeľu

Projekt Leto v meste 2022 začína slávnostným otvorením, ktoré sa uskutoční v nedeľu 26. júna v Rekreačnej oblasti Gazárka. Pestrý program pripravia deti z MŠ Šaštín-Stráže, žiaci zo ZŠ Šaštín – Stráže a z CVČ Beťárik či tanečníci z Latino Scool. Michal Uhrínek predvedie párový tanec BACHATA, vystúpi miestny súbor JDS z.o. Šaštín-Stráže – Senior a programom bude sprevádzať miestna kapela Echo band spolu s moderátorkou Miroslavou Belancovou.

Charizmatický kubánsky spevák a showman Eusebio, ktorý prinesie kúsok kubánskeho temperamentu do mesta.

Prvý prázdninový víkend si môžete vychutnať letné kino a v amfiteátri Gazárky sa predstavia žiaci a absolventi zo Základnej umeleckej školy Jany Kocianovej.

V polovici prvého prázdninového mesiaca pripravuje Komisia pre kultúru koncert Mira Jaroša s kapelou. Predpredaj lístkov bol ukončený, lístky bude možné zakúpiť v deň konania koncertu.

Druhá augustová sobota bude patriť všetkým milovníkom zlatého moku a dobrej hudby. 2. ročník pivného festivalu otvorí skupina METALINDA, no okrem nej sa môžete tešiť na country skupinu Starci, kapelu V-36 a Sanchez Amsterdam. Vyvrcholením druhého ročníka bude kapela KABÁT revival West z Českej republiky. Predstaví sa 8 pivovarov a premiéru bude mať domáce pivo Šašvár.

Koncom augusta ste pozvaní na divadelnú hru Červené šatky, ktorú predstaví Ochotnícke divadlo Gbelík.

Vo štvrtok 1. septembra sa bude konať Deň mesta s tradičným Šaštínsko-strážskym jarmokom a poslednou akciou, ktorú Vám Komisia pre kultúru ponúkne bude súťaž vo varení gulášu – Gulášfest.

Ani v tomto roku nebude v amfiteátri chýbať premietanie Letného kina, ktoré organizačne zastrešuje OZ Pištáčik. V ponuke Leta v meste sú aj obľúbené Blšáky, či vernisáž miestnych umelcov pod holým nebom.

Mesto Šaštín-Stráže, Komisia pre mládež, šport a vzdelávanie v spolupráci s CVČ Beťárik pripravili 20. ročník Plážového volejbalového turnaja a v ten víkend sa v amfiteátri uskutoční VlakFest (https://www.vlakfest.cz/ziwell-express-2022).

Na záver Leta v meste 2022 organizuje Referát kultúry tragikomédiu Svätuškár, ktorú predstaví Záhorácke divadlo.

https://www.nazahori.sk/2021/09/29/foto-video-zahoracke-divadlo-s-novou-hrou-svatuskar/

Podujatia budú organizované s finančnou podporou Mesta Šaštín-Stráže, ale aj vďaka sponzorom a podpore Trnavského samosprávneho kraja. Viac informácií k podujatiam nájdete na webovej stránke mesta www.sastinstraze.sk alebo na facebookovej stránke Komisia pre kultúru v Šaštíne-Strážach, či Letné kino Gazárka.

„Sme veľmi radi, že Vám bez obmedzení môžeme ponúknuť program na trávenie teplých letných dní. Strávte príjemné chvíle s rodinou i priateľmi. Tešíme sa na Vás,“ dopĺňa na záver Kristína Pöstenyi.

Angelika Kmecová

Recent Posts

Na Záhorí skolaboval pretekár, vrtuľník ho prevážal v kritickom stave

V sobotu (27.4.2024) sa konal jediný Spartan Honor race v celej Európe v lokalite Záhoria.…

9 hodín ago

Hádzaná: Záhoráci trojgólové vedenie neudržali

Hráči HC Záhoráci Stupava/Malacky siahali v 2. kole Ligového pohára o 5. až 8. miesto Niké Handball…

9 hodín ago

📷 Poznáte studničku v Mokrom Háji? Podľa povesti má zázračné účinky

V obci Mokrý Háj v okrese Skalica sa nachádza málo známa studnička, ktorá v minulosti…

19 hodín ago

Malacky: Lezenie po vlaku skončilo pre dve osoby nešťastím

Zásah elektrickým prúdom: V piatok (26.04.2024) krátko po 19.00 hod boli policajti železničnej polície KR…

20 hodín ago

Tragédia v Rohožníku: Pomoc malo zavolať dieťa

Tragédia v Rohožníku: Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby informuje o vyslaní ambulancie RLP a RZP…

21 hodín ago

Prvomájové cyklopotulky Záhorím

Komisia pre kultúru, šport a vzdelávanie vo Veľkých Levároch pozýva v stredu 1. mája 2024…

22 hodín ago