Categories: Malacky

Malačania aj napriek dobrému výkonu podľahli prešovskému béčku

Strojár Malacky sa v stredu stretli v dohrávke 12. kola na domácej palubovke s B tímom Tatranu Prešov. 

TJ Strojár Malacky – Tatran Prešov „B“ 20:26 (9:14)

Zostava Strojára Malacky: Dušan Roško (Marek Kuklovský) – Jakub Krajčír (1), Tomáš Baláž (5), Pavol Bízek, Martin Hlaváč, Robert Baláž (1), Ivan Oslej (3), DavidStachovič, Lukáš Konečný, Tomáš Stachovič (3), Michal Ichman (1), Roman Valachovič, Vladimír Pavlík (6), Mário Prevaj (3), David Rybjanský (1)

Malačania odohrali jedno zo svojich lepších stretnutí, aj napriek tomu však Prešovu podľahli 20:26.  Hráčov Strojára zastihol úvod zápasu v čiastočnej nepohode, po piatich minútach hry prehrávali 0:3. Z letargie domácich hráčov i divákov prebral znížením zo sedmičky Vladimír Pavlík až po šiestich minútach. Tento malacký hádzanársky veterán sa stal aj najlepším strelcom domácich v zápase. Malačania sa síce dostávali ku strelám, tie však výborne likvidoval skúsený brankár Tatranu Vadym Brazhnyk. Nemenej kvalitný výkon podával aj Dušan Roško v bráne Malaciek. Najmä vďaka jeho zákrokom proti prešovským strelám sa Prešovčania vzdialili domácim v skóre v prvom polčase maximálne o šesť gólov. Najkritickejšie minúty prežili domáci uprostred prvého polčasu, keď prehrávali 3:9, ale tréner Strojára Sakar zareagoval oddychovým časom. Hra Malačanov sa zlepšila, vychádzali im rýchle kontry cez Osleja a do šatní sa šlo za priaznivejšieho stavu 14:9 pre Tatran Prešov. 

Rezerva Tatranu túto sezónu prehrala v Modre, ktorá je vyrovnaným súperom pre Malacky, čo určite nabudilo hráčov Strojára pokúsiť sa o podobnú vec. Malačania skutočne začali viac tlačiť na súpera, z čoho pramenili aj sedemmetrové hody a vylúčenia hráčov Prešova. Na rozdiel od ostatných predstavení v extralige, tentoraz sa Malačanom darilo premieňať sedmičky. Strelci Vladimír Pavlík, Tomáš Stachovič a Ivan Oslej sa nezmýlili ani raz. Výborná príležitosť na vrátenie sa do hry o body sa naskytla domácim hádzanárom v 41. minúte, dvojminútový trest dostali hneď dvaja Prešovčania. Do skóre sa však nepomer hráčov na palubovke výrazne neodzrkadlil, pretože Tatran si stále udržoval štyri až päťgólový náskok. Malackám v gólovej naháňačke nepomáhali ani oddychové časy trénera Ondreja Sakara v priebehu druhého polčasu. V druhom dejstve dal domáci tím v bráne šancu aj Marekovi Kuklovskému. Malačania sa za predvedený výkon určite nemuseli hanbiť, dokázali vzdorovať kvalitnejšiemu súperovi z Prešova. B tím Tatranu Prešov si nakoniec na východ odviezol z Malaciek dva body za výhru 26:20. 

youtube.com

Najbližšie domáce extraligové stretnutie Strojára Malacky bude už v sobotu 27. januára o 18.30, na domácej palubovke v ŠH Malina privíta náš celok šieste mužstvo tabuľky HC Sporta Hlohovec.

 

 

 

Redakcia

Recent Posts

Záhorácka Veterán Rallye a Svätodušný jarmok v Petrovej Vsi

Obec Petrova Ves sa aj tento rok stane dejiskom obľúbenej Záhoráckej Veterán Rallye a Svätodušného…

4 hodiny ago

📷 Prvomájové retro oslavy v obci Dojč

Obec Dojč v okrese Senica sa stala známa svojou tradíciou humorných spomienok na prvomájové sprievody…

15 hodín ago

Máj v Holíči: Mesiac plný podujatí a zábavy

Mesto Holíč sa v máji premení na centrum kultúry, zábavy a športu. Počas celého mesiaca…

1 deň ago

Na Záhorácku stenu slávy pribudne meno Vladimír Sedlák

Zajtra v rámci prvomájových osláv v Senici pribudne na Záhoráckej stene slávy ďalšie ozubené koliesko. Patriť…

2 dni ago

Vyhlásené pátranie po mužovi z Moravského Svätého Jána

Polícia prosí o pomoc pri pátraní. Senickí pátrači hľadajú nezvestného, 53-ročného Jacka Švandrlíka, z okresu…

2 dni ago

AKTUÁLNE: Dopravné obmedzenie na diaľnici D2

Obmedzenie na D2: Bratislavskí dopravní policajti od ranných hodín asistujú pri udalosti v cestnej premávke, ku…

2 dni ago