Categories: Malacky

Malackí hádzanári nezvládli prvý barážový zápas

 Hádzanári Strojára Malacky nezvládli prvý barážový zápas v Piešťanoch 21.05.2018.

 Malackí hádzanári si skomplikovali záchranu medzi slovenskou elitou. V nedeľnom prvom zápase baráže o miestenku v Slovnaft extralige prehrali v Piešťanoch vysoko 21:30. Prvoligové Piešťany si na domácej palubovke vytvorili ideálny náskok, ktorý sa Malačanom bude v domácej odvete ťažko zmazávať. 

Domáci hádzanári chceli od začiatku zápasu ukazovať hráčom Strojára, že záchrana v extralige nebude ľahkou úlohou. Po štvrťhodine hry boli Piešťanci v trháku 7:3 a Malačania nevedeli otupiť ich útočnú hru. Strojár sa stihol z úvodného uragánu rýchlo spamätať, v 21. minúte prvoligový ašpirant viedol už len o tri góly 10:7. Domáci do prestávky ale využili svoj pozitívny úvod a zaskočenie Malačanov, do šatní sa šlo za stavu 14:10 v prospech Piešťan.
 V druhom polčase spravili hráči Strojára rovnakú chybu ako v tom prvom a neustriehli si úvodné minúty. Rozdiel v skóre medzi súpermi narastal. Po pätnástich minútach druhého dejstva už bolo jasné, že Piešťany zápas vyhrajú. Na tabuli svietilo skóre 20:13 pre domácich, hráči Strojára boli nervózni a nechávali sa zbytočne vylučovať. Tréner Ondrej Sakar sa snažil Záhorákov nabudiť, aby sa malackí hádzanári pobili o čo najlepší výsledok. Keď sa Strojár už nadychoval k skorigovaniu, prišla silná desaťminútovka Piešťan v rozmedzí 42. a 52. minúty. Domáci za desať minút urobili z relatívne tesného stavu 21:17 pohodlné vedenie rozdielom triedy 29:17. Malačania nezvládli záver fyzicky ani psychicky, v 55. minúte bol vylúčený Robert Baláž. Strojár nakoniec zlyhal v Piešťanoch, domáci vyhrali pohodlne 30:21.
 

V domácom stretnutí bude Strojár Malacky doháňať deväťgólové manko na súpera. Záchrana v extralige vedie cez dominantné domáce víťazstvo v poslednom stretnutí sezóny. Malačania odohrajú zápas o „prežitie“ v nedeľu 27. mája o 15:00. 

MHK Piešťany – TJ Strojár Malacky 30:21 (14:10)
Zostava Malaciek: Dušan Roško (Marek Kuklovský) – Jakub Krajčír (1), Tomáš Baláž (2), Pavol Bízek (1), Robert Baláž (4), Martin Hlaváč, Ivan Oslej (5), Ján Fekete, Dušan Baďura (1), David Stachovič (1), Anur Burnazovič (4), Roman Valachovič (1), Mário Prevaj (1),  Marijo Grab, Andrej Dobrocký

zdroj: malacky.sk

Angelika Kmecová

Recent Posts

📷 Prvomájové retro oslavy v obci Dojč

Obec Dojč v okrese Senica sa stala známa svojou tradíciou humorných spomienok na prvomájové sprievody…

8 hodín ago

Máj v Holíči: Mesiac plný podujatí a zábavy

Mesto Holíč sa v máji premení na centrum kultúry, zábavy a športu. Počas celého mesiaca…

20 hodín ago

Na Záhorácku stenu slávy pribudne meno Vladimír Sedlák

Zajtra v rámci prvomájových osláv v Senici pribudne na Záhoráckej stene slávy ďalšie ozubené koliesko. Patriť…

1 deň ago

Vyhlásené pátranie po mužovi z Moravského Svätého Jána

Polícia prosí o pomoc pri pátraní. Senickí pátrači hľadajú nezvestného, 53-ročného Jacka Švandrlíka, z okresu…

1 deň ago

AKTUÁLNE: Dopravné obmedzenie na diaľnici D2

Obmedzenie na D2: Bratislavskí dopravní policajti od ranných hodín asistujú pri udalosti v cestnej premávke, ku…

2 dni ago

1. máj sviatok práce

Sviatok práce alebo aj 1. máj je medzinárodný sviatok pracujúcich. História sviatku sa začala písať pred 137 rokmi,…

2 dni ago