Categories: Malacky

Malackí mestskí policajti zachraňovali život taxikára

V nedeľu v čase o 04.54 h Mestská polícia v Malackách prijala telefónny oznam, že niekto chodí po svetelnej križovatke a kričí o pomoc.

Informuje o tom Ivan Jurkovič náčelník Mestská polícia Malacky.

Na miesto bola vyslaná hliadka. Obdobný oznam prijali o chvíľu, že pred Tatrou je nejaký muž celý zakrvavený a tvrdí, že ho niekto podrezal v aute. Príslušníci mužovi ihneď po príchode poskytli prvú pomoc.

Vizuálne bolo zistené, že má asi 10 cm reznú ranu v oblasti krku, z ktorej masívne krváca. Zatlačením tlakového obväzu na reznú ranu príslušníci krvácanie zastavili a v sede ho zafixovali na lavičke, aby zamedzili jeho pohybu a tým hroziacemu zosilneniu krvácania. S mužom zbytočne nekomunikovali, len ho ukľudňovali a požiadali ho, aby nerozprával a snažil sa kľudne dýchať. Podľa jeho vyjadrenia neznámy páchateľ, ktorého ako taxi služba priviezol do Malaciek, ho namiesto zaplatenia podrezal. Privolaní záchranári muža previezli do nemocnice. Tam bol uvedený do umelého spánku.

“Podľa našich dnešných informácií taxikár je už stabilizovaný. Útočník bol príslušníkmi PZ vypátraný a zadržaný a to i za použitia záznamov z našich kamier,” doplnil Jurkovič.

V Malackách namiesto zaplatenia, porezal taxikára nožom

O udalosti informuje aj Polícia SR – Bratislavský kraj.

Malackí policajti objasnili prípad pokusu o spôsobenie ťažkej ujmy na zdraví, ku ktorému došlo počas uplynulého víkendu na parkovisku na Zámockej ulici v Malackách. Na základe zabezpečenej dôkaznej situácie a doposiaľ vykonaných procesných úkonov vzniesol vyšetrovateľ PZ obvinenie zo zločinu ublíženia na zdraví v štádiu pokusu a z prečinu neoprávneného používania cudzieho motorového vozidla 20-ročnému Borisovi z Malaciek.

Podľa doterajších výsledkov vyšetrovania mal obvinený dňa 18.10.2020 v čase krátko po 03:15 h, na jednej z čerpacích staníc v Bratislave osloviť tam stojaceho taxikára, aby ho odviezol do Malaciek, s čím taxikár súhlasil. Následne sa mal nechať odviezť do obce Závod, kde mal taxikárovi uviesť, že si ide do domu po peniaze, avšak sa vrátil do vozidla s tým, že peniaze nemá a musí si ich ísť vybrať do bankomatu. Preto taxikár zaviezol muža k bankomatu vo Veľkých Levároch, kde mu tento mal uviesť, že bankomat mu nezobral kartu, preto musia ísť k ďalšiemu do Malaciek. Po tom ako taxikár zastavil na parkovisku na Zámockej ulici v Malackách, ho mal obvinený sediaci za ním na zadnom sedadle otváracím nožom porezať na prednej časti krku. Poškodený taxikár mal z auta okamžite vystúpiť a z miesta utiecť. Obvinený sa tiež najskôr dal na útek avšak vzápätí sa mal na miesto vrátiť a nasadnúť do naštartovaného vozidla taxi služby, na ktorom mal z miesta odísť. Následne mal toto vozidlo odstaviť v blízkej obci a odísť pešo domov.

Po vykonaní potrebných úkonov bol obvinený umiestnený v cele policajného zaistenia. Vyšetrovateľ Policajného zboru zároveň predložil spis prokurátorovi za účelom spracovania návrhu na jeho väzobné stíhanie. V prípade preukázania viny mu za uvedené konanie hrozí v súlade s Trestným zákonom trest odňatia slobody na 4 až 10 rokov.

Policajné správy

Recent Posts

Aktuálne: Kriminálka je pri náleze tela a zranenej ženy v Rohožníku

Policajti bratislavskej krajskej kriminálky v súčasnosti preverujú okolnosti nálezu tela muža a zranenej ženy v…

17 minút ago

Ekocentrum Stupava: Atraktívny májový program

Aj v máji pripravilo Ekocentrum Stupava atraktívny program, naplno sa už rozbehnú aj výpravy do…

2 hodiny ago

Vrtuľníková záchranka dnes večer zasahovala v Malackách

Záchranársky vrtuľník z Bratislavy bol v piatok (26.4.2024) večer vyslaný na Záhorie do Malaciek na…

11 hodín ago

Cez víkend čaká vodičov obmedzenie na D2 v smere od Záhoria

Polícia Slovenskej republiky vydala upozornenie pre vodičov na víkend ohľadom dopravného obmedzenia na diaľnici D2.…

12 hodín ago

Tajomstvo 300-ročnej lipy: Svedok histórie obce Smrdáky

V malebnej kúpeľnej obci Smrdáky na Záhorí, známej svojimi liečivými prameňmi, stojí výnimočný prírodný pamätník…

16 hodín ago

Stretnutie s históriou: Zaujímavé príbehy Záhorákov v Amerike

Cyklus Stretnutie s históriou v Malackách pokračuje v máji prednáškou na tému Zaujímavé príbehy Záhorákov…

17 hodín ago