Categories: Malacky

Malacky: Policajná naháňačka sa skončila až pred Brnom, v aute sa nachádzalo 8 osôb Irackej národnosti

Hliadka diaľničného oddelenia PZ Malacky vykonávala 13.1.2019 v dopoludňajších hodinách hliadkovú službu na diaľnici D2 smerom do Českej republiky. Krátko pred 10.15 hodinou spozorovali policajti neúmerne zaťažené vozidlo zn. BMW 5 s poznávacou značkou Veľkej Británie.

Z uvedeného dôvodu sa policajti rozhodli vodiča tohto vozidla predpísaným spôsobom zastaviť. Vodič však na výzvy policajtov nereagoval a v jazde s vozidlom pokračoval. Policajti výzvu na zastavenie zopakovali, no vodič namiesto toho, aby s vozidlom zastavil, výrazne zvýšil rýchlosť.

Policajti počas prenasledovania vozidla po celý čas výstražným rozhlasovým a  svetelným zariadením vyzývali k zastaveniu, no vodič výzvy policajtov nerešpektoval a bezohľadnou jazdou ohrozoval život a zdravie ostatných účastníkov cestnej premávky.

Vodič počas toho ako unikal pred hliadkou PZ prekračoval maximálnu rýchlosť, predbiehal z oboch strán, dokonca sa snažil vozidlo hliadky PZ vytlačiť z cesty. V niektorých úsekoch diaľnice rýchlosť jeho jazdy dosahovala 209 km/h! Policajti prenasledovali podozrivé vozidlo až k hraniciam s Českou republikou, kde sa následne telefonicky skontaktovali s Políciou Českej republiky, ktorá uzatvorila premávku na diaľnici. Vodič bol nakoniec pár km pred Brnom nútený s vozidlom zastaviť.

Vo vozidle sa nachádzalo 8 osôb Irackej národnosti, ktoré boli zadržané a eskortované hliadkami cudzineckej polície Českej republiky. Vodič bol po zastavení vozidla podrobený dychovej skúške. Jej výsledok bol negatívny. Porušenie ustanovení zákona o cestnej premávky bude objasňovať príslušný správny orgán.

Policajti diaľničného oddelenia PZ Malacky počas cezhraničného prenasledovania nepoužili na zastavenie vozidla donucovanie prostriedky z dôvodu, že vo vozidle sa nachádzal neznámy počet osôb, ktoré by mohli byť ohrozené na živote a zdraví. Počas prenasledovania sa nikto nezranil.

NaZahori.sk informovala Lucia Mihalíková, hovorkyňa KR PZ v Bratislave.

Policajné správy

Recent Posts

V Skalici nehoda mladíkov, pravdepodobne úradoval alkohol

Dopravní policajti dnes, v skorých ranných hodinách, riešili dopravnú nehodu medzi obcami, z Unínu smerom…

19 minút ago

Košariská-Brezová: Prezidentka prijme prasynovca Štefánika

Prezidentka Zuzana Čaputová prijme v piatok 3. mája 2024 predpoludním prasynovca Milana Rastislava Štefánika Petra…

20 hodín ago

📷 Na Záhorí je nové zariadenie podporovaného bývania

Koncom apríla Bratislavský samosprávny kraj (BSK) rozšíril ponuku sociálnych služieb. Otvoril totiž nové zariadenie podporovaného…

22 hodín ago

📷 📺 Skalická nemocnica má nový špičkový mamograf

Mamografické vyšetrenie je v súčasnosti jediná metóda, vďaka ktorej je možné zachytiť už včasné štádium…

23 hodín ago

Záhorácka Veterán Rallye a Svätodušný jarmok v Petrovej Vsi

Obec Petrova Ves sa aj tento rok stane dejiskom obľúbenej Záhoráckej Veterán Rallye a Svätodušného…

1 deň ago

📷 Prvomájové retro oslavy v obci Dojč

Obec Dojč v okrese Senica sa stala známa svojou tradíciou humorných spomienok na prvomájové sprievody…

2 dni ago