Categories: Malacky

Malacky z majstrovstiev Európy priviezli bronzové medaily

Počas druhého júnového víkendu prebehol v rakúskom meste Innsbruck už 15. ročník Majstrovstiev Európy veteránov v hádzanej.

Hralo sa v piatich kategóriách a v hlavnej kategórii muži 35 plus sa tradične zúčastnilo aj mužstvo zo Záhoria Strojár Malacky.

 

Po predchádzajúcich účastiach, keď sa výber Malaciek zúčastňoval takmer v nezmenenom zložení, pristúpilo tentokrát k výraznej obmene. Na súpiske sa objavilo až šesť nových mien. Okrem trojice Malačanov Vladimír Nižňanský, Martin Hlaváč a Milan Čermák pribudli do tímu aj Trnavčania Peter Lužák, Stanislav Demovič a Tomáš Laho.

Keďže mužstvo sa spolu prvýkrát stretlo až v Innsbrucku, bolo pochopiteľné, že herný prejav sa lepšil od zápasu k zápasu. 

Mužstvo Malaciek tak najlepší výkon podalo v zápase o tretie miesto, v ktorom Záhoráci nedali najmenšiu šancu domácemu mužstvu HC Achensee, ktoré zdolali 14:10.

Dobré výkony Malaciek potvrdzuje aj fakt, že dve prehry počas turnaja prišli s neskoršími finalistami, ktorí si to rozdali o víťazstvo v turnaji.

Úspech sme dosiahli ako kolektív a to sa cení najviac. Noví hráči zapadli po hernej ako aj ľudskej stránke. Ak je dobrá partia tak sa aj výsledok dostaví. Už teraz sa tešíme na ďalší ročník, aj keď ešte nevieme kde bude. Povráva sa, že to bude taliansky Turín. Na záver by som chcel poďakovať všetkým, ktorí sa pričinili o to aby sme sa turnaju zúčastnili a to hlavne rodinám hráčov a realizačnému tímu.“ uviedol k turnaju tréner Malaciek Milan Mikulčák

Úspešných reprezentantov Malaciek môžete vidieť v akcii v sobotu 30. júna v Zámockom parku v Malackách, kde je na programe už 20. ročník Turnaja generácii v hádzanej. Okrem turnaja je pre návštevníkov pripravený bohatý program a občerstvenie.

Výsledky Strojára Malaciek: Skupina: Výber Ruska 11:16, Union Edelweiss Linz (Rak.) 14:10, CB Mostoles (Šp.) 13:10, FIF (Dán.) 17:14, semifinále: Master Porto (Port.) 9:14, zápas o 3. miesto: HC Achensee (Rak.) 14:10.

Zostava a góly Strojár Malacky: 1 René Ofčarovič, 12 Dušan Roško – 2 Stanislav Demovič 11 gólov, 3 Vladimír Pavlík 20, 5 Tomáš Laho 18, 9 Hlaváč Martin 2, 14 Lužák Peter 2, 19 Čermák Milan 6, 22 Šupík Marián, 25 Stachovič Peter 2, 33 Nižňanský Vladimír 3, 89 Živica Peter 13, tréneri: Milan Mikulčák a Viliam Konček. 

Redakcia

Recent Posts

Svetový deň slobody tlače: Slobodné médiá sú súčasťou demokracie

Svetový deň slobody tlače: Zachovanie slobodných, nezávislých a pluralitných médií je kľúčové pre odolné a zdravé demokracie. Ochrana…

11 hodín ago

V predvečer 105. výročia smrti Štefánika prijala jeho prasynovca prezidentka

Prezidentka SR Zuzana Čaputová prijala dnes 3. mája 2024 prasynovca Milana Rastislava Štefánika Petra Kaňku.…

13 hodín ago

Oprava mostov medzi Lábom a Zohorom aj na Pezinskej Babe

Správca župných komunikácií II. a III. triedy v Bratislavskom samosprávnom kraji (BSK) kraji na základe vykonanej diagnostiky…

16 hodín ago

Na Záhorí nehoda mladíkov, úradovať mal alkohol, jeden je v kritickom stave

Dopravní policajti dnes 3.5.2024, v skorých ranných hodinách, riešili dopravnú nehodu medzi obcami v okrese…

18 hodín ago

Košariská-Brezová: Prezidentka prijme prasynovca Štefánika

Prezidentka Zuzana Čaputová prijme v piatok 3. mája 2024 predpoludním prasynovca Milana Rastislava Štefánika Petra…

2 dni ago

📷 Na Záhorí je nové zariadenie podporovaného bývania

Koncom apríla Bratislavský samosprávny kraj (BSK) rozšíril ponuku sociálnych služieb. Otvoril totiž nové zariadenie podporovaného…

2 dni ago