Categories: Malacky

Mesto Malacky zrekonštruuje atletickú dráhu za takmer milión eur

Mesto Malacky ako verejný obstarávateľ zverejnil výzvu na predkladanie ponúk na realizáciu rekonštrukcie atletického oválu – štadión Malacky.

Informuje o tom Úrad pre verejné obstarávanie (ÚVO) vo vestníku zverejnenom 31.03.2021.

Predmet zákazky

Realizácia stavebných prác týkajúcich sa rekonštrukcie bežeckého oválu podľa manuálov Medzinárodnej asociácie atletických federácií IAAF resp. Svetovej atletiky WA v plošných a materiálových parametroch. Stavebné práce musia byť zrealizované tak, aby súťažné zariadenie spĺňalo požiadavku budúcej certifikácie vo vzťahu k bežeckej 400 m dráhe – minimálne konštrukčnú kategóriu V a aby areál mohol výhľadovo dlhodobo slúžiť pre kvalitnú pravidelnú výučbu telovýchovy, tréningy športových oddielov a pre súťaže (aj na vysokej výkonnostnej a profesionálnej úrovni), vrátane medzinárodných.

Celková predpokladaná hodnota zákazky predstavuje 941 996,29 EUR bez DPH.

Opis obstarávania

Predmetom zákazky je “Rekonštrukcia atletického oválu – štadión Malacky podľa manuálov Medzinárodnej asociácie atletických federácií IAAF resp. Svetovej atletiky WA v plošných a materiálových parametroch jednotlivých atletických športovísk, ktorá spočíva v rekonštrukcii 400-metrového bežeckého oválu a cieľovej rovinky so 6 dráhami na športovisko s umelým polyuretánovým povrchom a v rekonštrukcii skokanských a vrhačských atletických sektorov podľa projektovej dokumentácie. 

Predmetný športový a atletický areál bol vybudovaný v minulosti čomu zodpovedá aj jeho stavebno – technické vyhotovenie. Dlhodobo nie je udržiavaný pre plnenie svojho účelu čomu zodpovedá aj terajší stav areálu.

Po zhodnotení možno konštatovať, že terajšie zariadenia a športové povrchy štadióna v súčasnosti nevyhovujú svojmu účelu technickou kvalitou a sú aj tzv. morálne zastarané natoľko, že nezodpovedajú požadovaným parametrom pre atletické súťaže podľa manuálov WA, ani nárokom na vyučovanie telovýchovy na vysokoškolskej úrovni.Zámerom investora je zrekonštruovať areál podľa manuálov WA v plošných a materiálových parametroch jednotlivých atletických športovísk tak, aby areál mohol výhľadové dlhodobo slúžiť pre kvalitnú pravidelnú výučbu telovýchovy, tréningy športových oddielov a pre súťaže aj na medzinárodnej úrovni.

Toto je možné prakticky iba kompletnou rekonštrukciou štadióna – s položením nových povrchových vrstiev, príp. aj zmenou polohy a plošných rozmerov športovísk.

Lehota na predkladanie ponúk je 30.04.2021 10:00 h

Minimálna lehota, počas ktorej sú ponuky uchádzačov viazané do 31.12.2021

Otváranie ponúk bude 30.04.2021 11:00 h Mestský úrad Malacky, Bernolákova 5188/1A, Malacky, 30.04.2021 o 11.00 hod. zasadačka na 3. poschodí .

Uplatňuje sa on-line otváranie ponúk v súvislosti so šírením vírusu COVID-19,prostredníctvom on-line sprístupnenia ponúk uchádzačom, tzn. že v okamihu otvorenia ponúk IS EVO vygeneruje a odošle Zápisnicu z otvárania ponúk všetkým uchádzačom, ktorí predložili ponuku do lehoty na predkladanie ponúk. 

Viac informácií o zákazke

Rekonštrukcia atletického oválu – štadión Malacky a Mesto Malacky 

zdroj: UVO

Angelika Kmecová

Recent Posts

📷 Poznáte studničku v Mokrom Háji? Podľa povesti má zázračné účinky

V obci Mokrý Háj v okrese Skalica sa nachádza málo známa studnička, ktorá v minulosti…

7 hodín ago

Malacky: Lezenie po vlaku skončilo pre dve osoby nešťastím

Zásah elektrickým prúdom: V piatok (26.04.2024) krátko po 19.00 hod boli policajti železničnej polície KR…

8 hodín ago

Tragédia v Rohožníku: Pomoc malo zavolať dieťa

Tragédia v Rohožníku: Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby informuje o vyslaní ambulancie RLP a RZP…

8 hodín ago

Prvomájové cyklopotulky Záhorím

Komisia pre kultúru, šport a vzdelávanie vo Veľkých Levároch pozýva v stredu 1. mája 2024…

9 hodín ago

Aktuálne: Nález tela muža a zranení dvaja maloletí a žena v Rohožníku

Policajti bratislavskej krajskej kriminálky v súčasnosti preverujú okolnosti nálezu tela muža a zranenej ženy v…

10 hodín ago

Ekocentrum Stupava: Atraktívny májový program

Aj v máji pripravilo Ekocentrum Stupava atraktívny program, naplno sa už rozbehnú aj výpravy do…

12 hodín ago