Senica

Mesto Senica ušetrí na údržbe vďaka verejnému obstarávaniu viac ako 120.000 eur ročne

Koncom roka 2021 skončila platnosť komplexnej zmluvy medzi mestom Senica a Technickými službami Senica, na základe ktorej sa v Senici vykonával zber odpadu, udržiavala zeleň a robila zimná údržba. NaZahori.sk o tom informovala hovorkyňa mesta Tatiana Moravcová.

Samospráva ušetrí viac ako 120.000 eur

Senická samospráva preto musela vyhlásiť verejné obstarávanie na dodávateľa týchto služieb. Na rozdiel od minulých rokov sa pre väčšiu konkurencieschopnosť rozhodla rozdeliť súťaž na jednotlivé časti, čím sa podarilo do výberových konaní zapojiť viacero firiem. Starostlivosť o verejnú zeleň v meste Senica tak od 1. júna 2022 vykonáva spoločnosť  Unicarback, s. r. o., zo Žiliny.

Transparentné verejné obstarávanie prinieslo zmenu dodávateľa služieb v oblasti údržby verejnej zelene a zimnej údržby. S najlepšou cenovou ponukou vyhrala pre nás doteraz neznáma firma, ktorá má však bohaté referencie od západu po východ republiky. Zároveň sme kosenie v centre mesta zverili do rúk senického mestského sociálneho podniku. Týmto krokom sme ušetrili viac ako 120.000 eur ročne, ktoré môžu byť investované práve do rozširovania zelene v našom meste,“ uviedol primátor mesta Martin Džačovský.

Ilustračné foto Zdroj: Mesto Senica

Víťazná spoločnosť kosí vo viac ako 800 obciach a mestách

Spoločnosť UNICARBACK bude najbližšie tri roky vykonávať starostlivosť o trávnaté plochy, živé ploty, a stromy v meste, ako aj mestských častiach Čáčov, Kunov, Brestové, Košútovec, Horné a Dolné Suroviny. Kosiť bude trávnaté plochy v rozsahu 53,6 hektára. Pričom jedna kosba zelených plôch mesta by nemala podľa zmluvy presiahnuť dobu 25 pracovných dní.

Spoločnosť má podľa informácií uvádzaných na svojej webovej stránke skúsenosti z letnej a zimnej údržby verejných priestranstiev vo viac ako 800 mestách a obciach. Okrem starostlivosti o verejnú zeleň bude táto firma počas zimných mesiacov zabezpečovať aj zimnú údržbu komunikácií. Starať sa bude o 66,5 kilometrov chodníkov a 54 kilometrov ciest.

Kosiť bude aj mestský sociálny podnik

Okrem uvedenej spoločnosti UNICARBACK má kosenie približne 15 hektárov trávnatých porastov na starosti Sociálny podnik mesta Senica. Jeho pracovníci sa starajú predovšetkým o kosenie cintorínov, okolia Sociálnej poisťovne a centra mesta.

Kvalita prác je priebežne kontrolovaná a spoločnosti hrozia za nesplnenie podmienok zmluvné sankcie. Popri kontrole samosprávy môže verejnosť prípadné nedostatky ohľadom kosenia, orezov stromov, či následnej zimnej údržby zasielať na mailovú adresu udrzba@senica.sk.

Tlačová správa

Recent Posts

Svetový deň slobody tlače: Slobodné médiá sú súčasťou demokracie

Svetový deň slobody tlače: Zachovanie slobodných, nezávislých a pluralitných médií je kľúčové pre odolné a zdravé demokracie. Ochrana…

3 hodiny ago

V predvečer 105. výročia smrti Štefánika prijala jeho prasynovca prezidentka

Prezidentka SR Zuzana Čaputová prijala dnes 3. mája 2024 prasynovca Milana Rastislava Štefánika Petra Kaňku.…

5 hodín ago

Oprava mostov medzi Lábom a Zohorom aj na Pezinskej Babe

Správca župných komunikácií II. a III. triedy v Bratislavskom samosprávnom kraji (BSK) kraji na základe vykonanej diagnostiky…

9 hodín ago

Na Záhorí nehoda mladíkov, úradovať mal alkohol, jeden je v kritickom stave

Dopravní policajti dnes 3.5.2024, v skorých ranných hodinách, riešili dopravnú nehodu medzi obcami v okrese…

10 hodín ago

Košariská-Brezová: Prezidentka prijme prasynovca Štefánika

Prezidentka Zuzana Čaputová prijme v piatok 3. mája 2024 predpoludním prasynovca Milana Rastislava Štefánika Petra…

1 deň ago

📷 Na Záhorí je nové zariadenie podporovaného bývania

Koncom apríla Bratislavský samosprávny kraj (BSK) rozšíril ponuku sociálnych služieb. Otvoril totiž nové zariadenie podporovaného…

1 deň ago