Categories: Skalica

Mesto Skalica chce riešiť predaj vinice, zmenia poslanci Bučková, Skala, Ozábalová a ďalší názor?

Na dnešnom zasadnutí Mestského zastupiteľstva Skalica, ktoré sa koná od 13-tej hodiny, sa bude opätovne prerokúvať predaj vinice o výmere 4635 m2. Informuje o tom mesto na www.skalica.sk.

Live prenos MsZ TU: https://www.youtube.com/watch?v=7u0NtKMh1wk&feature=emb_logo

Predaj vinice sa už riešil na zasadnutí v auguste 2019. Vtedy bol predložený návrh na predaj tohto pozemku v sume 15,66 za m2.

Poslankyňa Ľubica Bučková na zasadnutí predložila pozmeňovací návrh na zvýšenie sumy na 45 eur za m2.  „Veľa sme už o tejto téme debatovali, nakoľko sa tento pozemok predáva na popud záujemcov, nie preto, že by to mesto chcelo alebo potrebovalo. Tento pozemok sa nachádza v lukratívnej časti, dobrá rozloha a diskutovali sme o tom aj s realitnými kanceláriami a som toho názoru, že za dva, možno tri roky by bol tento pozemok ohodnotený znalcom v úplne inej sume a myslím si, že unáhliť sa a predať takýto krásny pozemok za takúto sumu by bol od nás trošku nezodpovedné. Môj návrh je, že keď už teda máme predať tento pozemok, tak za podstatne vyššiu sumu, nakoľko suma, ktorá je tam pôvodná, je úplne neakceptovateľná,“ uviedla v zdôvodnení zvýšenej sumy Bučková

Naopak proti bol poslanec Rudolf Šantavý. „Nestotožňujem sa s týmto návrhom a nezahlasujem za neho. Pozemok, ktorý sme odsúhlasili pred chvíľou má skoro identickú cenu ako tento. Až na to, že jeden pozemok sa predáva v priemyselnej zóne a tento pozemok je už na hranici extravilánu, už je to viacej Vrádište a má to mať identickú sumu za m², nie sú tam žiadne inžinierske siete, je tam poľná cesta. Realitné kancelárie často zavádzajú zákazníka v cene a nevie kto si trúfol túto sumu vyhodnotiť. Ako bývalý súdny znalec sa s touto sumou dokáže stotožniť,“ uviedol poslanec Šantavý.

„Prikláňam sa k návrhu pani Bučkovej, je pravda, že túto cenu sme veľakrát diskutovali. Podľa územného plánu je možné tento pozemok zastavať. Buď tam bude vinohradnícky domček a vieme, že pod názvom vinohradnícky domček máme vo vinohradoch veľké množstvo rodinných domov. Zahlasujem za tento poslanecký návrh, aj keď si myslím, že by to mohlo byť ešte viac ako 45,-€ za m²,“ povedala na zasadnutí v auguste 2019 Ozábalová.

„Bolo by dobré ten pozemok predať, ale určite nie za cenu 15,- € m² ako to bolo v pôvodnom návrhu. Myslím si, že tie pozemky majú väčšiu hodnotu. Ani úplne nesúhlasím s poslancom Šantavým, že tam nie sú inžinierske siete lebo to by sa dalo vyriešiť. Ale my nie sme v stave s ohľadom aj na naše budúce generácie, aby sme predávali tieto pozemky za 15,- € m². My teraz čakáme čo spraví investor, a buď to niekto kúpi alebo nekúpi. A máme nájdené aj alternatívne riešenie, keď sa to nepodarí predať,“ doplnil v rozprave poslanec Jozef Skala.

Za cenu 45 eur hlasovalo napokon 12 poslancov (Ľubica Bučková, Veronika Hanzalíková, Adrián Hertl, Katarína Chovancová, František Kadlečík, Martin Kojš, Peter Košík, Miroslav Lipovský, Anna Ozábalová, Peter Pagáč, Žigmund Pálffy, Jozef Skála), dva boli proti (Ľudovít Barát, Rudolf Šantavý) a štyria sa zdržali hlasovania (Miroslav Horňák, Vladislav Horňák, Jana Rekošová, Milan Roman).

Viac z archívu TU: http://www.nazahori.sk/index.php/skalica/item/2727-skalica-predaj-pozemku-mesta-formou-ovs-vo-vyske-minimalne-208-575-eur a TU: http://www.nazahori.sk/index.php/skalica/item/3011-skalica-predava-pozemky-s-rozlohou-22-tisic-m2-a-ocakava-prijem-milion-eur

Mesto sa od spomenutého hlasovania viackrát pokúsilo pozemok predať, ale nenašiel sa ani jeden záujemca. Uvidíme, či poslanci prehodnotia názor, keďže na zastupiteľstve je navrhnutá suma 15,66 za m2, teda rovnaká ako pôvodne v auguste v roku 2019. A či aj teraz bude pre poslancov Bučkovú, Ozábalovú či Skalu cena neprijateľná…

V stredu zasadnutie poslancov MsZ v Skalici

Primátorka Anna Mierna zvolala Mestské zastupiteľstvo v Skalici na stredu 22.7.2020 od 13:00 hodiny do veľkej zasadačky mestského úradu.

Program a dokumenty tu: http://www.nazahori.sk/index.php/skalica/item/3589-v-stredu-zasadnutie-poslancov-mestskeho-parlamentu-v-skalici

Angelika Kmecová

Recent Posts

Na Záhorí skolaboval pretekár, vrtuľník ho prevážal v kritickom stave

V sobotu (27.4.2024) sa konal jediný Spartan Honor race v celej Európe v lokalite Záhoria.…

48 minút ago

Hádzaná: Záhoráci trojgólové vedenie neudržali

Hráči HC Záhoráci Stupava/Malacky siahali v 2. kole Ligového pohára o 5. až 8. miesto Niké Handball…

2 hodiny ago

📷 Poznáte studničku v Mokrom Háji? Podľa povesti má zázračné účinky

V obci Mokrý Háj v okrese Skalica sa nachádza málo známa studnička, ktorá v minulosti…

11 hodín ago

Malacky: Lezenie po vlaku skončilo pre dve osoby nešťastím

Zásah elektrickým prúdom: V piatok (26.04.2024) krátko po 19.00 hod boli policajti železničnej polície KR…

12 hodín ago

Tragédia v Rohožníku: Pomoc malo zavolať dieťa

Tragédia v Rohožníku: Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby informuje o vyslaní ambulancie RLP a RZP…

13 hodín ago

Prvomájové cyklopotulky Záhorím

Komisia pre kultúru, šport a vzdelávanie vo Veľkých Levároch pozýva v stredu 1. mája 2024…

14 hodín ago