Skalica

Mesto Skalica získalo dotáciu takmer 700-tisíc eur na rekonštrukciu škôlky

Mesto Skalica uspelo so žiadosťou o dotáciu na rekonštrukciu Materskej školy Dr. Clementisa. Vo štvrtok 4. apríla 2024 bola mestu schválená dotácia vo výške 691 767 € z Plánu obnovy a odolnosti.

Vďaka týmto finančným prostriedkom bude možné zrealizovať rozsiahlu obnovu materskej školy. Informovalo o tom mesto Skalica.

Zníženie energetickej náročnosti budovy

Hlavným cieľom projektu je znížiť energetickú náročnosť materskej školy. Rekonštrukcia bude pozostávať z viacerých častí, medzi ktoré patrí zateplenie obvodového plášťa, zlepšenie energetických vlastností stavebných konštrukcií, ako sú fasáda, strecha a výplne otvorov. Taktiež sa plánuje energetické zefektívnenie vetrania, prípravy teplej vody, vykurovania a osvetlenia.

Obnova prinesie aj ďalšie vylepšenia

Okrem energetických opatrení projekt zahŕňa aj opravu povrchov terás, vstupov do pavilónov a okapného chodníka. Jeden z pavilónov, bývalý tzv. „welness pavilón”, prejde dispozičnými úpravami. Súčasťou rekonštrukcie bude aj výmena podláh, doplnenie požiarneho vodovodu a výmena a revízia bleskozvodu.

Realizácia je naplánovaná na leto 2024

Mesto Skalica začalo s prípravou projektu už v apríli 2021, kedy bol stanovený zámer. Následne bol v septembri 2021 spracovaný projekt a v apríli 2023 bola podaná žiadosť o dotáciu. Po schválení dotácie v apríli 2024 bude nasledovať výber dodávateľa prác. Samotná realizácia rekonštrukcie je naplánovaná na leto 2024.

Skalica mesto zdroj: NaZahori.sk Vlado Miček

Na projekte spolupracuje tím

Za prípravu a realizáciu projektu zodpovedá pracovný tím z mestského úradu, ktorého súčasťou je Michal Čunderlík, vedúci oddelenia strategického rozvoja. Členmi tímu sú aj Jozef Hlavatý, vedúci oddelenia výstavby a životného prostredia, a Jana Slobodová, referentka pre investičnú výstavbu. Garantmi projektu sú bývalá primátorka Anna Mierna a súčasná primátorka Oľga Luptáková.

Vlado Miček

Recent Posts

Slávnostná vojenská prísaha uzatvorí vjazd k Mohyle Štefánika

Súčasťou spomienkovej udalosti pri príležitosti 105. výročia úmrtia generála Milana Rastislava Štefánika bude aj slávnostná…

2 hodiny ago

Cez víkend budú tradičné Kvetinové dni Kátov

Obec Kátov sa aj tento rok chystá privítať jar vo veľkom štýle. XXII. ročník Kvetinových…

4 hodiny ago

Tragická nehoda motocyklistu na Záhorí

Z poslednej jazdy sa už nevráti. Dopravní policajti zo Senice vyšetrujú včerajšiu tragickú dopravnú nehodu,…

5 hodín ago

Ekocentrum Stupava: Vzťah koňa a človeka, alebo aký je život s koňmi

Aký je život s koňmi? Dozvedieť sa to môžete už túto sobotu 11. mája 2024…

6 hodín ago

Myjava: Zlúčenie dvoch základných škôl pod jeden subjekt

V pondelok 29. apríla 2024 sa po druhýkrát v mesiaci stretli na mestskom úrade poslanci…

7 hodín ago

Prezidentka je na rozlúčkovej návšteve Ukrajiny

Prezidentka SR Zuzana Čaputová dnes (10.5.2024) pricestovala na rozlúčkovú návštevu Ukrajiny, pred ukončením svojho mandátu.…

8 hodín ago