Categories: Myjava

MFF Myjava pokračuje naživo od piatka do nedele

61. ročník Medzinárodného folklórneho festivalu (MFF) MYJAVA 2021 pokračuje od 20.8. a potrvá do 22. augusta 2021.

Od piatka do nedele sa bude v Myjave konať pokračovanie  MFF  MYJAVA 2021, ktorý v júni tohto roka prebiehal v online podobe. Informuje o tom Marek Hrin, hovorca mesta Myjava.

Teraz, počas predposledného prázdninového víkendu, si jeho živú verziu môžete vychutnať priamo v myjavských uliciach, ktoré obsadia účinkujúci, remeselníci, či stánky s regionálnymi špecialitami. 

“Nebude to síce festival, na aký sme zvyknutý z jeho domovskej scény v amfiteátri Trnovce, no aj tak veríme, že pripravené pásma potešia všetkých priaznivcov tradičnej ľudovej kultúry a aspoň takto si jeden z troch najväčších a najvýznamnejších slovenských folklórnych festivalov pripomenieme,” spresňuje hovorca.

Mesto upozorňuje návštevníkov na dodržiavanie aktuálne platného nastavenia COVID automatu, nariadenia Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Trenčíne, s ktorým bola organizácia podujatia konzultovaná a dbali na prekrytie horných dýchacích ciest, dezinfekciu pred vstupom do festivalových scén na námestí a zachovávali odstupy.

Festival obmedzí dopravu, sobotňajší trh nebude

Keďže sa festival bude konať priamo v centre Myjavy, je potrebné počítať aj s dopravnými obmedzeniami. Od piatka rána bude pre dopravu zatvorená časť námestia pri evanjelickom kostole a od 15.00 h aj vjazd k tejto časti z hlavnej cesty. V rovnakom čase sa uzavrie i parkovisko pred Kultúrnym domom Samka Dudíka, ktoré bude počas víkendu vyhradené pre účinkujúcich na MFF MYJAVA 2021. 

V sobotu a v nedeľu bude pre dopravu zatvorené Námestie M. R. Štefánika v časti od kruhového objazdu pri mestskom úrade po Vranov most, teda po križovatku Námestia M. R. Štefánika s Hurbanovou ulicou. Úsek od mosta po križovatku Námestia M. R. Štefánika s Moravskou ulicou síce nebude prejazdný, ale bude vyhradený na parkovanie osobných motorových vozidiel. Vojsť sem bude možné len z Hurbanovej ulice. 

Samospráva mesta prosí všetkých vodičov, aby dodržiavali ustanovenia zákona o premávke na pozemných komunikáciách, parkovali ohľaduplne, tak, aby neobmedzovali ostatných účastníkov premávky a neblokovali vjazdy a výjazdy z miestnych komunikácií. 

Dopravu bude kontrolovať Mestská polícia Myjava v spolupráci s  PZ SR, ktorej príslušníci budú v prípade naplnenia parkovacej kapacity jednotlivých lokalít usmerňovať vodičov do ďalších častí mesta. Na parkovanie tak bude možné v sobotu a v nedeľu využiť napríklad aj autobusovú stanicu na Partizánskej ulici, plochu na Moravskej ulici, krajnicu na Hurbanovej ulici, Ulicu M. Marečka a ďalšie. Tieto dopravné obmedzenia budú platiť od soboty od 6.00 h do nedele do 20.00 h. 

Vzhľadom na dopravnú výluku a na to, že átrium pri tržnici bude slúžiť na detské programy festivalu, sa sobotňajší trh sa v Myjave 21. augusta konať nebude.

Počas konania podujatia budú k dispozícií toalety na autobusovom nástupišti, na prízemí mestského úradu a tiež z vonkajšej strany budovy evanjelickej fary pri rieke Myjava.

“Aby sme spoločnými silami festival dobre zvládli a nerobili si zbytočné problémy,  všetkých prosíme o kultúrne správanie a dodržiavanie čistoty. Pamätajme na to, že odpadky patria do zberných nádob a do vriec, ktoré budú v centre rozmiestnené. Nenechávajme ich, prosím, na stoloch, na lavičkách alebo len tak rozhádzané po zemi. Ak sa budeme správať zodpovedne, veríme, že si čas strávený na MFF MYJAVA 2021 užijeme a budeme sa tu cítiť príjemne,” dopĺňa na záver Hrin.  

Angelika Kmecová

Recent Posts

📷 📺 Expozícia M.R. Štefánika Generál – osloboditeľ v jeho rodisku na Košariskách

Nová expozícia SNM – Múzea Slovenských národných rád – Múzea M. R. Štefánika v jeho…

3 hodiny ago

Hádzaná: Záhoráci doma nestačili na Nové Zámky

Ani v treťom zápase Ligového pohára Niké Handball extraligy sa Záhoráci bodov nedočkali, keď na domácej…

4 hodiny ago

📺 História Mohyly M. R. Štefánika na Bradle

Mohyla M. R. Štefánika bola slávnostne odhalená na Bradle v nedeľu 23. septembra 1928. O…

12 hodín ago

Svetový deň slobody tlače: Slobodné médiá sú súčasťou demokracie

Svetový deň slobody tlače: Zachovanie slobodných, nezávislých a pluralitných médií je kľúčové pre odolné a zdravé demokracie. Ochrana…

1 deň ago

V predvečer 105. výročia smrti Štefánika prijala jeho prasynovca prezidentka

Prezidentka SR Zuzana Čaputová prijala dnes 3. mája 2024 prasynovca Milana Rastislava Štefánika Petra Kaňku.…

1 deň ago

Oprava mostov medzi Lábom a Zohorom aj na Pezinskej Babe

Správca župných komunikácií II. a III. triedy v Bratislavskom samosprávnom kraji (BSK) kraji na základe vykonanej diagnostiky…

1 deň ago