Skalica

MFK Skalica dal 3 góly v Žiline, na body nestačili

V 9. kole Niké ligy vycestovali hráči MFK Skalica do Žiliny, kde odohrali zápas bohatý na góly, ale ani vďaka trom streleným gólom to Záhorákom na body nestačilo.

MŠK Žilina – MFK Skalica 5:3 (2:0)

Góly: 12., 60. Ďuriš, 18. Essomba, 83. Addo, 90+3. M. Sauer – 50. Smékal, 62. Matejov, 75. Yao. ŽK: Mášik. Rozhodovali: Kružliak – Poláček, Hrmo. Diváci: 1321.

MŠK Žilina: Belko – Leitner, Minárik, Ndjeungoue – Rusnák, Gidi (90+2. Stojčevski), Adang (63. M. Sauer), D. Javorček (46. Bari) – Essomba (63. Iľko), Jambor (70. Addo), Ďuriš

MFK Skalica: Junas – A. Krčík, Ranko, Palacios, Rudzan – Matejov (67. Gaži), Mášik (81. Černek), Nagy, Yao – Vlasko (86. Morong) – Smékal (67. Špehar)

1. polčas

Ako sa predpokladalo, domáci hrali od začiatku ofenzívne a už v úvodných minútach viackrát preverili Martina Junasa, ktorý ich šance zneškodnil. Prvý gól prišiel v 12. minúte, keď domáci otvorili skóre Ďurišom, na ktorého dorážku bol brankár Záhorákov prikrátky. Skóre sa menilo o pár minút neskôr, domáci Jambor vysunul Essombu a ten sa nemýlil. Tlak Žiliny pokračoval ďalej, no Junas vytiahol excelentné zákroky.

2. polčas

Do druhého polčasu Záhoráci síce nastúpili bez zmeny v zostave, no s rozdielnymi výkonmi. Začali sa viac presadzovať na súperovej polovici a vďaka tomu sa domáci dopúšťali chýb v defenzíve. V 49. minúte Smékalovu strelu domáci gólman vyrazil. K dorážke sa dostal Yao, ale loptu poslal len na ľavú tyč. O minútu neskôr hostia znížili Smékalovou strelou pod brvno. Na gól domáci rýchlo odpovedali Ďurišovou presnou strelou. Záhoráci sa nevzdávali a gólová prestrelka na Štadióne pod Dubňom pokračovala. V 62. minúte poslal Yao prihrávku Matejovi, ktorý znížil na 3:2.

V 67. minúte naskočil do hry aj novic v skalickom drese Dino Špehar, ktorý vystriedal Smékala. Tlak Skalice pokračoval a vyvrcholil v 75. minúte vyrovnávajúcim gólom, kedy Krčíkov center poslal do domácej brány hlavičkou Yao. O zisku troch bodov pre domácu Žilinu sa rozhodlo v 83. minúte, keď sa presadil striedajúci Addo. Po tomto góle hostia viacej otvorili hru a snažili sa útočiť, čoho výsledkom bola výborná šanca Yaa v nadstavenom čase, no jeho strela preletela ponad domácu bránu. V záverečných minútach to boli domáci, ktorí sa tešili z gólu, kedy sa presadil domáci Sauer strelou spoza šestnástky.

Hlas po zápase

Pavol Majerník, tréner Skalice: “Zápas dvoch rozdielnych polčasov, v prvom nám prakticky nefungovalo vôbec nič a doslova sme sa hľadali. Na to sme museli zareagovať zmenou herného systému niekedy v polovici prvého polčasu. Cez polčas sme si niečo vysvetlili a myslím si, že druhý polčas sme fungovali už oveľa lepšie, ale je veľká škoda, že za stavu 3:3 sme si zápas nezavreli. Myslím si, že tak skúsené mužstvo proti mladému mužstvu, aké Žilina má, si tento výsledok už musí postrážiť, bohužiaľ, dostali sme ešte dva góly a zaslúžene prehrali.

Tlačová správa

Recent Posts

Stolný tenista Wang Jang ide na olympiádu, hrával za Holíč

Slovenský reprezentant v stolnom tenise Wang Jang si vybojoval miestenku na olympijské hry 2024 v…

2 hodiny ago

Aktuálne: Nehoda na Záhorí

Dopravný servis Zelená vlna RTVS aktuálne 19. mája 2024 o17-tej informuje o dopravnej nehode v…

6 hodín ago

Hádzaná: Stupavské ženy ovládli ligu, dorastenky sú vicemajsterky

Vynikajúce úspechy dosiahli hádzanárky HC Tatran Stupava – ženy zvíťazili v 1. lige a mladšie aj staršie…

8 hodín ago

Viera Drahošová: Nábytok navrhnutý Dušanom Jurkovičom v Záhorskom múzeu

Záhorské múzeum v Skalici sídlilo do roku 1990 v budove bývalého Spolkového domu, v súčasnosti…

9 hodín ago

Hádzaná: Záhoráci s prvým víťazstvom v Ligovom pohári

Hádzanári HC Záhoráci Stupava/Malacky si vo 4. kole Ligového pohára Niké Handball extraligy pripísali prvé…

11 hodín ago

Upozornenie: Neprejazdný úsek cesty na Záhorí

Od pondelka bude uzávierka cesty na Záhorí, ktorá potrvá do konca júna 2024 s vyznačenou…

13 hodín ago