Categories: Skalica

MFK Skalica má za sebou prvú skúšku prípravy Tipsport ligu, ako obstála?

Futbalisti MFK Skalica zahájili zimnú prípravu zostra. Po úvodnom týždni v tréningovom zaťažení na nich čakala trojica zápasov v Brne v rámci Tipsport ligy.

Súpermi im boli kvalitné mužstvá. Na úvod papierovo „najľahšie“ Znojmo, ktoré zimuje na 6. priečke v druhej najvyššej českej súťaže. Nasledovala prvoligová Zbrojovka Brno a púť Tipsport ligou zakončili Záhoráci s FK Pardubice, ktoré sú síce na 5. mieste 2. ligy, ale na lídra z Opavy strácajú iba tri body.

V úvodnom zápase so Znojmom museli po ojedinelej šanci súpera Skaličania otáčať priebeh stretnutia. Naštartoval ich excelentný gól Filipa Tomoviča. Akcia po rohovom kope vyzerala ako dobre nacvičený pokus. „Práveže to vôbec nemáme nacvičené. Vyplynulo to z hry. Mizi (Jan Mizerák) mi to výborne naservíroval a vyšlo to na výbornú. Bola to čistá improvizácia,“ poznamenal ku gólu Tomovič pre oficiálnu stránku klubu. V druhom polčase dokonal obrat Lukáš Hlavatovič. Ten mal v priebehu ďalších minút, ďalšie príležitosti, ale gól už nepadol.

Najkvalitnejší duel a zároveň súboj o prvé miesto odohrali Skaličania so Zbrojovkou Brno. V prvom polčase mali mierne navrch hráči z moravskej metropoly a zásluhou výbornej individuálnej akcie Juhara sa dostali do vedenia. V druhom dejstve sa ale karta obrátila a Skaličania neúnavne dobýjali bránu súpera. Len zlyhanie v koncovke a skvelý výkon Halouska v bráne Brna zachránili favorita od vyrovnania.

V záverečnom stretnutí proti Pardubiciam už bolo cítiť na hráčoch Skalice menšiu motiváciu a prejavil sa aj náročný program posledných dní. Napriek tomu dokázali silného súpera zdolať 2:0 po presných zásahoch Romana hašu a Hlavatoviča. V druhom polčase síce súper mal hernú prevahu, ale jedinú gólovú šancu zlikvidoval v závere brankár Junas.

Tri nové posily Ladislav Szöcs, Jozef Dolný a Jozef Sombat

Mužstvo posilnili počas posledných dní tri posily. Defenzívu vystuží staronová opora zadných radov Ladislav Szöcs. Skúsený stopér strávil jeseň v druhej maďarskej najvyššej súťaži, ale rozhodol sa pre návrat. Jeho skúsenosti a istota určite mužstvu pomôže, navyše Laci, bol obľúbený aj medzi fanúšikmi a čo je nemenej dôležité, dokázal sa presadiť aj gólovo pri štandardných situáciách. Aj toto môže byť dôležitým faktorom v jarnej časti.

Druhou posilou je Jozef Dolný. Ten už má za sebou bohaté skúsenosti v najvyššej súťaži, v ktorej stihol odohrať 81 zápasov a streliť 8 gólov. Napriek 25 rokom je už vyzretý futbalista so skúsenosťami nielen z Fortuna ligy, ale aj so zahraničných súťaží. Jeho „futbalovosť“ by mohla platiť v Kostelníkovom systéme.

Treťou posilou je Jozef Sombat. V minulej sezóne strávil vo Zvolene. Teraz bojuje o miesto v našom tíme. Výborne sa ukazoval v zápase s Brnom, jediné čo útočníkovi, ktorý nehral na svojom poste, ale na pravom krídle chýbalo, bol gól. Proti Pardubiciam už bola na ňom vidieť únava z náročného programu. Ak na sebe popracuje, v mužstve môže byť platným hráčom.

Celkovo spokojnosť

K samotnému turnaju sa vyjadril po treťom stretnutí aj tréner Jozef Kostelník. „Stretli sme sa s kvalitnými českými mužstvami a to, s čím sme do turnaja vstupovali nám splnilo. Odohrali sme zápasy s kvalitnými českými mužstvami, čo je vzhľadom k sebavedomiu chlapcov veľmi dobré.

Vlado Miček

Recent Posts

Košariská-Brezová: Prezidentka prijme prasynovca Štefánika

Prezidentka Zuzana Čaputová prijme v piatok 3. mája 2024 predpoludním prasynovca Milana Rastislava Štefánika Petra…

14 hodín ago

📷 Na Záhorí je nové zariadenie podporovaného bývania

Koncom apríla Bratislavský samosprávny kraj (BSK) rozšíril ponuku sociálnych služieb. Otvoril totiž nové zariadenie podporovaného…

16 hodín ago

📷 📺 Skalická nemocnica má nový špičkový mamograf

Mamografické vyšetrenie je v súčasnosti jediná metóda, vďaka ktorej je možné zachytiť už včasné štádium…

17 hodín ago

Záhorácka Veterán Rallye a Svätodušný jarmok v Petrovej Vsi

Obec Petrova Ves sa aj tento rok stane dejiskom obľúbenej Záhoráckej Veterán Rallye a Svätodušného…

1 deň ago

📷 Prvomájové retro oslavy v obci Dojč

Obec Dojč v okrese Senica sa stala známa svojou tradíciou humorných spomienok na prvomájové sprievody…

1 deň ago

Máj v Holíči: Mesiac plný podujatí a zábavy

Mesto Holíč sa v máji premení na centrum kultúry, zábavy a športu. Počas celého mesiaca…

2 dni ago