Skalica

MFK Skalica privíta nováčika Niké ligy

V 10. kole Niké ligy privíta MFK Skalica Košice, ktoré sú túto sezónu nováčikom najvyššej futbalovej súťaže. Stretnutie je na programe v sobotu 7. októbra o 18.00 h.

Z pohľadu umiestnenia pôjde o zápas tabuľkových susedov, keďže Košiciam patrí desiate miesto s rovnakým počtom bodov ako má Skalica. Pre Záhorákov to bude dôležitý duel, keďže v posledných troch zápasoch nebodovali. S Podbrezovou a Dunajskou Stredou prehrali so zhodným výsledkom 0:1, v Žiline siahali na bod, no po remíze 3:3 prišli dva presné zásahy domácich a spod Dubňa odchádzali po výsledku 3:5 bez bodového zisku.

Na hráčoch zo Záhoria bolo po zápase so Žilinou vidieť veľké sklamanie. “Mali sme plán ako budeme súpera napádať, no nevychádzalo nám to. Nevedeli sme sa dostávať do súbojov, súperovi sme nechávali veľa priestoru, ľahko sa dostával do šestnástky, mal pomerne veľa centrov a spätných prihrávok. Úvod nám ušiel a následne sme dostali góly,” vrátil sa k poslednému zápasu Adam Krčík.

V druhom polčase sme sa chytili gólom, no následne sme ďalší dostali, čo nás trochu zlomilo. Našťastie, dokázali sme sa dostať späť do hry a vyrovnali sme na 3:3. To, čo priniesla posledná desaťminútovka, by sa nám nemalo stávať, bola remíza, chceli sme ísť na víťazstvo, pretože sme boli v laufe, ale dostali sme dva góly, ktoré prakticky znegovali celý náš výkon v druhom polčase,“ dodal 27-ročný obranca.

Rovnako videl posledné stretnutie aj stredopoliar Jakub Kousal, ktorý do zápasu nezasiahol, no sledoval ho z lavičky náhradníkov. „Bol to zápas rozdielnych polčasov. Myslím si, že chalani vstúpili do druhého polčasu skvele a boli na koni, bohužiaľ, potom sme inkasovali gól na 4:3, čo by sa nemalo stávať, keďže sme boli v tomto zápase skúsenejším mužstvom.

Pred zápasom je nálada v rámci možností

A ako sa tri prehry v rade za sebou odzrkadlili na nálade v kabíne? „Pred zápasom s Košicami je nálada v kabíne v rámci možností. Všetci si uvedomujeme, že sme dlho nevyhrali, ale musíme pozerať dopredu a nie na to, čo bolo,“ pokračoval 21-ročný stredopoliar.

Súpera vedie tréner Anton Šoltis, ktorý sa netají cieľom bodovať v Skalici. Rovnako ako my, aj náš súper potrebuje začať zbierať body. „Určite to nebude ľahké stretnutie. Košice majú kvalitný káder, ale napriek tomu to bude len o nás a ako k zajtrajšiemu zápasu pristúpime,“ zhodnotil Kousal.

Výhodou Skalice bude domáce prostredie, v ktorom sú silní a májú v ňom podporu fanúšikov. „Všetci súperi vedia, že u nás to nebudú mať ľahké ako na ihrisku, tak aj v hľadisku, keďže sa nám tu postupne buduje skvelá fanúšikovská základňa,“ pokračoval.

A ako Jakub Kousal hodnotí doterajšiu sezónu po individuálnej stránke? „Zo začiatku som nastupoval pravidelne a určite sa chcem k tomu zas vrátiť, takže musím na tréningoch makať a pretaviť drinu do zápasu. Chalanom a celému klubu by som chcel pomôcť v zápasoch, aby sme začali vyhrávať a zbierať body,“ prezradil svoje ciele do ďalšej časti Niké ligy.

Zo zranených hráčov nebudú trénerom Záhorákov na zápas s Košicami k dispozícii Mário Hollý, Roman Haša, Denis Baumgartner a Alex Sobczyk. Po zápase čaká na domácich fanúšikov autogramiáda hráčov vo fan zóne, kde si môžu dať podpísať kartičky hráčov. Tie budú dostupné počas celého zápasu vo fanshope, kde sa bude dať po prvý raz platiť aj kartou. Viac informácií o podpisových kartičkách nájdete TU.

Pre fanúšikov bude k dispozícii taktiež zľavový kód do fanhopu. Prvých desať nákupov vo fanshope cez webovú stránku https://shop.mfkskalica.sk/ dostane 10% zľavu pri použití kódu oktober10.

Tlačová správa

Recent Posts

Slávnostná vojenská prísaha uzatvorí vjazd k Mohyle Štefánika

Súčasťou spomienkovej udalosti pri príležitosti 105. výročia úmrtia generála Milana Rastislava Štefánika bude aj slávnostná…

5 hodín ago

Cez víkend budú tradičné Kvetinové dni Kátov

Obec Kátov sa aj tento rok chystá privítať jar vo veľkom štýle. XXII. ročník Kvetinových…

8 hodín ago

Tragická nehoda motocyklistu na Záhorí

Z poslednej jazdy sa už nevráti. Dopravní policajti zo Senice vyšetrujú včerajšiu tragickú dopravnú nehodu,…

9 hodín ago

Ekocentrum Stupava: Vzťah koňa a človeka, alebo aký je život s koňmi

Aký je život s koňmi? Dozvedieť sa to môžete už túto sobotu 11. mája 2024…

10 hodín ago

Myjava: Zlúčenie dvoch základných škôl pod jeden subjekt

V pondelok 29. apríla 2024 sa po druhýkrát v mesiaci stretli na mestskom úrade poslanci…

11 hodín ago

Prezidentka je na rozlúčkovej návšteve Ukrajiny

Prezidentka SR Zuzana Čaputová dnes (10.5.2024) pricestovala na rozlúčkovú návštevu Ukrajiny, pred ukončením svojho mandátu.…

12 hodín ago