Categories: Skalica

MFK Skalica privíta nováčika z Lipan, Lukáš Opiela verí v tri body

MFK Skalica v 3. kole 2. najvyššej súťaže nastúpi na domácom trávniku od 17:00 proti nováčikovi súťaže ŠK Odeva Lipany.

Lipany v premiérovom vystúpení zaskočili minuloročného fortunaligistu v jeho dočasnom domácom stánku v Stropkove, kde ho zdolali najtesnejším rozdielom 1:0. menej úspešní už boli futbalisti z východu v prvom domácom vystúpení, v ktorom nestačili na Pohronie, ktorému podľahli 1:2 a to napriek tomu, že už od úvodnej minúty viedli po góle Porembu.

My sme si v úvodnom kole poradili s ďalším nováčikom z Banskej Bystrice 2:1, ale tréner Jozef Dojčan po tomto zápase ešte videl rezervy v hre Záhorákov. „Prvý polčas sme hrali málo agresívne v šestnástke aj mimo nej. Na to sme hráčov upozornili. Myslím si, že hneď úvod druhého polčasu nám vyšiel perfektne, ale potom sme mali aj hluché miesta. S výkonom nie sme úplne spokojní, ale aspoň vieme, v čom musíme do budúcnosti pracovať,“ uviedol k prvému stretnutiu, ktoré sledovalo 503 divákov Dojčan.

Nutnosť zlepšiť výkony si uvedomuje aj opora skalických farieb Lukáš Opiela: „Proti Lipanom chceme odohrať ešte lepší zápas, ako sme odohrali v prvom domácom kole proti Bystrici. Ak chcete hrať v tabuľke hore, musíte vyhrávať. My sme radi, že bodujeme, naša hra sa bude určite zlepšovať. Vždy si spomeniem na môjho bývalého trénera, ktorý hovoril, že na prvé tri kolá sa zväčša nedá pozerať. Verím, že predĺžime úspešnú sériu, ktorú doma máme a že sa nám bude výsledkovo dariť aj naďalej,“ poznamenal pre oficiálny web klubu Lukáš Opiela.

Lipany sú ligový nováčik, na videu nám tréner pripravil podrobnosti o ich hre. Ja som proti nim naposledy hral ešte ako žiak, dvoch-troch hráčov z ich tímu poznám. Jedného dosť dobre, lebo s Lukášom Janičom som hrával aj v mládežníckych reprezentáciách,“ priblížil skúsený záložník najbližšieho súpera MFK Skalica.

Fanúšikovia záhoráckeho klubu sa pýtali na sociálnych sieťach, prečo sa nemôže v týchto horúcich dňoch hrať neskôr, keďže MFK Skalica disponuje umelým osvetlením. Klub oznámil, že v tomto čase sa hrá z dôvodu technických problémov s osvetlením.

Vlado Miček

Recent Posts

Holíč: Zrážka áut, kolóna ale aj cestári či uzávera pre opravu mosta

V Holíči na Bernolákovej za kruhovým objazdom smerom von z mesta na Skalicu sa zrazili…

43 minút ago

📷 Nehody opitých vodičov na Záhorí

Dopravní policajti Okresného riaditeľstva PZ Malacky boli v nedeľu 5. mája 2024 vyslaní k viacerým…

2 hodiny ago

Myjava: Uzávera námestia aj parkovísk pre podujatia

Mestská polícia Myjava upozorňuje občanov, zvlášť všetkých vodičov a majiteľov motorových vozidiel, na celkovú uzáveru…

3 hodiny ago

TTSK: Podkrovie Záhorskej galérie bude po obnove slúžiť na výstavy

Trnavský samosprávny kraj (TTSK) začal s rekonštrukciou podkrovia v Záhorskej galérii Jána Mudrocha v Senici…

3 hodiny ago

Upozornenie: Vodičov čaká týždeň obmedzení od Kútov na D2

Na diaľnici D2 od Záhoria za Kútmi v smere do Bratislavy bude počas budúceho týždňa…

15 hodín ago

V stredu pochod Sobotištská 15-ka

V stredu sa uskutoční tradičný, tento rok už 40. ročník, turistického pochodu Sobotištská pätnástka. Informujú…

17 hodín ago