Categories: Skalica

MFK Skalica: Rozhovor s ​Lukášom Švrčekom

Skalica mala pred stretnutím s Lokomotívou v nohách dva zápasy vonku bez bodového zisku.

Do zápasu sme išli s odhodlaním napraviť si chuť po nepriaznivých výsledkoch a potvrdiť domácu dominanciu, keď sme v doterajšom priebehu ešte na domácom ihrisku nestratili ani bod,“ vrátil sa ešte na úvod rozhovoru pre mfkskalica.sk „Švrki“ k víkendovému stretnutiu s košickým mužstvom.

Napriek odhodlaniu sa zápas s Východniarmi nevyvíjal dobre. Z ojedinelej akcie sa Košice dostali do vedenia a po polčase svietil na ukazovateli nepríjemný stav 0:1. „Aj keď sa nám v prvom polčase nedarilo vo finálnej fáze, keď sme prehrávali hneď po prvej akcii Košíc, bola v kabíne pokojná atmosféra. Boli sme si vedomí svojej sily a verili sme si, že duel zvládneme. Tréner nám tiež dodal sebadôvery. Ani nezvýšil hlas, zdôraznil, že máme pred sebou ešte 45 minút,“ zdôraznil krajný obranca.

Počítalo sa, že mužstvo s vetrom v chrbte bude mať určiú výhodu. Napokon padli všetky tri proti nemu. „Ako sa ukázalo, výhoda hrať s vetrom sa nepotvrdila. Som rád, že sme aj v náročných podmienkach predviedli atraktívny futbal,“ poznamenal k počasiu Švrček.

Vrátime sa ešte o zápas späť. V Brezne musel pravý bek zápas sledovať iba z hľadiska. „Bolo to naozaj po dlhej bode, čo som musel sledovať duel. Po psychickej stránke to bolo ešte horšie, keď som nemohol byť súčasťou tímu na ihrisku. Ten zápas bol v prvej časti podobný ako s Lokomotívou. Podbrezová z jedinej strely na bránku dala gól. My sme mali šance, ale nepremenili sme ich. Po tomto stretnutí sme si v kabíne povedali, že do stretnutia s „Lokotkou“ dáme všetko, aby sme čo najskôr zmazali posledné dve nepodarené vystúpenia,“ zaspomínal si ešte na nevydarené stretnutie s béčkom Podbrezovej.

Pre hráčov Skalice bol nezvyklý pocit, aby išla do stretnutia po dvoch prehrách. Veď dve prehry naposledy zaznamenali v máji minulého roku a z toho prvá bola prehra vo finále Slovenského pohára so Slovanom a druhá na ihrisku víťaza 2. ligy VSS Košice gólom v poslednej minúte. „Dve prehry v rade sa nám naozaj dlho nestali. Na druhej strane sa takáto situácia stane aj iným mužstvám ako sme my. Zažili to aj hráči FC Barcelona či Realu Madrid. Takže na túto sériu prehier sme nebrali ohľad a s Lokomotívou sme išli tvrdo za víťazstvom. Podobne ako každý duel,“ prízvukoval rýchlonohý futbalista.

Kabína pristúpila k tomu, že sa rozhodla divákom revanšovať tým, že náklady za usporiadanie stretnutia bude znášať ona. „Sme veľmi radi, že diváci to správne pochopili, prišli v hojnom množstve a podporovali nás počas celého stretnutia. Pevne verím, že sme sa im za tú ich aktivitu odvďačili k ich spokojnosti. . Ľudia nie sú v Skalici zvyknutí, že sa prehrajú dve stretnutia v rade a tak to bolo v úvode trochu chladnejšie. Ale postupom času sa aj oni prebrali a cítili sme výraznú podporu z hľadiska. Aj tá prispela k otočeniu výsledku,“ pochválil fanúšikov Švrček.

Lukáš nepatrí medzi vyhlásených strelcov. Sám sa považuje za sviatočného strelca, veď za posledné štyri sezóny má na svojom konte tri presné zásahy. Ten posledný ale naozaj stál za to. Niekto spomínal šťastie, niekto šikovnosť, ako to teda bolo s presným zásahom. „Nebolo to šťastie, chcel som to tak urobiť. Ale priznávam, že ak by som to takto skúšal kopnúť ďalších desaťkrát, možno by sa to nepodarilo,“ skromne opísal exportný vyrovnávajúci gól.

Gól Skalicu naštartoval a po ňom už v zápase dominovala. „Samozrejme, padla z nás nervozita, a vedeli sme, že otočenie výsledku už máme na dosah. Keď som strelil gól, mali sme k dispozícii ešte dostatok času na dokonanie obratu,“ potvrdil dôležitosť gólu Švrček.

Keď sme už spomínali, že Švrki je sviatočný strelec, prišla aj záludná otázka, či si pamätá na svoj posledný presný zásah. „Tak to sa musím zamyslieť… Proti Seredi ešte v predchádzajúcej sezóne? Nie, bolo to v minulej sezóne, dokonca v prvom kole, keď som do zápasu proti Svätému Juru naskočil ako striedajúci hráč a upravil skóre na konečných 3:0,“ oprášil Lukáš svoju pamäť.

V zápase proti Košiciam okrem trojbodového zápisu rezonoval aj návrat veterána Pala Majerníka do zostavy po ťažkom zranení. „Pre mňa najväčší klobúk dole práve pred Palom. Ten nastúpil na duel po viac ako šiestich mesiacoch bez hernej praxe. Bolo to cítiť, je to nielen výrazná posila na ihrisku, ale je vidieť, že je to hráč, ktorý ide vzorom v kabíne prístupom k futbalu, nasadením a nie len v zápasoch, ale aj v tréningoch. Je pre nás mimoriadne dôležitým článkom v organizácii,“ nešetril slovami chváli na 39-ročného obrancu.

Na rade je Bardejov. „S Bardejovom sú veľmi ťažké zápasy, ale to sú v súčasnosti všetci v 2. lige. My tam ideme s cieľom získať maximálny počet bodov a na zápas sa pripravíme najlepšie ako vieme,“ pozeral na najbližšieho súpera.

Do Bardejova sa odchádza už v piatok a mužstvo tak bude nocovať už na východe. „Ja to rád nemám a myslím si že ani väčšina futbalistov u nás v klube ale aj celkovo v našich slovenských súťažiach. Radšej mám režim prísť, odohrať a ísť domov. Na druhej strane to treba brať tak ako to je a aj to patrí k profesionálnemu futbalu,“ uviedol na margo dlhej cesty na zápas.

Na záver sme sa ešte pozreli do neďalekej minulosti a spýtali sa, ako trávil Lukáš Veľkonočné sviatky. „Strávil som ich s rodinou. Bol som rád za koniec pôstu a času stráveného medzi svojimi najbližšími,“ zakončil Lukáš Švrček.

Vlado Miček

Recent Posts

📷 📺 Expozícia M.R. Štefánika Generál – osloboditeľ v jeho rodisku na Košariskách

Nová expozícia SNM – Múzea Slovenských národných rád – Múzea M. R. Štefánika v jeho…

7 hodín ago

Hádzaná: Záhoráci doma nestačili na Nové Zámky

Ani v treťom zápase Ligového pohára Niké Handball extraligy sa Záhoráci bodov nedočkali, keď na domácej…

8 hodín ago

📺 História Mohyly M. R. Štefánika na Bradle

Mohyla M. R. Štefánika bola slávnostne odhalená na Bradle v nedeľu 23. septembra 1928. O…

16 hodín ago

Svetový deň slobody tlače: Slobodné médiá sú súčasťou demokracie

Svetový deň slobody tlače: Zachovanie slobodných, nezávislých a pluralitných médií je kľúčové pre odolné a zdravé demokracie. Ochrana…

1 deň ago

V predvečer 105. výročia smrti Štefánika prijala jeho prasynovca prezidentka

Prezidentka SR Zuzana Čaputová prijala dnes 3. mája 2024 prasynovca Milana Rastislava Štefánika Petra Kaňku.…

1 deň ago

Oprava mostov medzi Lábom a Zohorom aj na Pezinskej Babe

Správca župných komunikácií II. a III. triedy v Bratislavskom samosprávnom kraji (BSK) kraji na základe vykonanej diagnostiky…

2 dni ago