Categories: Skalica

MFK Skalica s plným bodovým ziskom z východu, prišla ale o kapitána Opielu

Futbalisti MFK Skalica si z východu republiky vezú tri dôležité body, keď o víťazstve rozhodli po dvoch štandardných situáciách.

Slavoj Trebišov – MFK Skalica 0:2 (0:1)

Góly: 36. Hlavatovič, 58. Haša

Žlté karty: 49. Vojtovič, 57. Novák – 33. Pospíšil, červené karty: 72. Špak – 72. Opiela.

Držanie lopty: 43 % : 57 %, strely na bránku: 2:5. strely mimo: 6:6, rohy: 6:6.

Slavoj Trebišov: Giertl – Vojtovič, Pe. Šuľák (82. Vasiľ), Kolbas, Lopez Junior, Starosta (46. Jovanović), Špak, M. Kolesár, Vajs, Lukáč, Novák

MFK Skalica: Junas – Švrček, Hlavatovič, Szöcs, Pospíšil – Nagy, Opiela – Šebesta (64. Mášik), Matić (82. Jakubek), Abrahám – Haša (90+2. Milota)

Rozhodcovia: Kamil Horváth – Radoslav Bobko, Roman Poracký, diváci: 545

Prvý pokus o ohrozenie brány obstaral po troch minútach hry hosťujúci Haša. S jeho pokusom si však Giertl poradil. V piatej minúte poslal nepríjemný center do pokutového územia Novák, ale Kolbas hlavičkoval vysoko nad. O minútu poslal dlhú loptu dopredu Opiela, pred Matićom však dobre zasiahol obranca Vojtovič. V deviatej minúte Kolesár nepríjemne zozadu prebrúsil Hašu, od rozhodcu si za to vyslúžil len slovný dohovor. Český legionár dostal o chvíľu center od Abraháma, loptu však nedokázal nasmerovať medzi tri žrde. V 19. minúte z prvej vystrelil Opiela, ale jeho pokus zo strednej vzdialenosti skrotil Giertl. Naďalej hostia zvierali domácich na ich vlastnej polovici, ale cez pozornú defenzívu sa dostávalo do zakončenia veľmi ťažko. Prvá vážna gólová príležitosť zápasu prišla v 28. minúte, Šebesta sa dostal k odrazenej lopte po pokuse Abraháma, ale na brankára domácich nevyzrel. V 36. minúte sa Záhoráci zaslúžene ujali vedenia, po priamom kope Opielu sa dostala lopta zásluhou Matića pred bránu, tam bol dobre postavený Hlavatovič a z bezprostrednej blízkosti sa nemýlil! O dve minúty sme zahrávali ďalšiu štandardnú situáciu zo sľubnej pozície, Hašov pokus však smeroval mimo brány. Skalica bola aj naďalej pri chuti, Opielovu prihrávku predĺžil efektne Matić na Šebestu, pred ním bol ale pri lopte skôr Giertl.

Prvých desať minút druhého dejstva výraznejšiu príležitosť neprinieslo. V 58. minúte sa však dostali Skaličania do dvojgólového vedenia, keď Haša umiestnil hlavou Opielov center do brány. Bol to už jeho ôsmy gól v práve prebiehajúcej sezóne. Vzápätí zahrávali priamy kop aj domáci, Vajsov center vyboxoval do bezpečia Junas. Po hodine hry už mohlo byť znížené, center do pokutového územia poslal opäť Vajs, hlavou ju usmernil Špak našťastie len do brvna Junasovej brány. Domáci šli postupne do väčšieho rizika, so snahou znížiť pre nich nepriaznivý výsledok. V 65. minúte úspešne odvrátil Novákov center do bezpečia Švrček. O sedem minút neskôr Špak nepríjemne z bočnej strany zostrelil Opielu, za čo si vyslúžil červenú kartu. Za odplácanie však putoval oprávnene predčasne pod sprchy aj kapitán Záhorákov. V 76. minúte vysunul aktívny Haša diagonálnym pasom Abraháma, ten si v pokutovom území zasekol loptu, ale nasmeroval ju len nad domácu bránu. Mášik našiel po rohovom kope na bližšej žrdi Hašu, loptu však domáci obrancovia odvrátili na ďalší rohový kop. Z toho taktiež gólovo nezapršalo. Bodku za stretnutím dala nevyužitá príležitosť Nagya, ktorý z výbornej pozície tesne minul opustenú bránu.

HLASY TRÉNEROV

Karol Kisel st., tréner Slavoja Trebišov: “Hrali sme proti vyspelému súperovi. Ukázalo sa, že proti nemu len snaha nestačí. Chceli sme byť dobrí v defenzíve, ale ľahko sme inkasovali. Skalica si zaslúžene odváža tri body.

Jozef Dojčan, tréner MFK Skalica: “Hráči podali veľmi dobrý, disciplinovaný výkon, podložený hernou kvalitou. Snažili sme sa hrať na dlhé držanie lopty a súpera posúvať z jednej strany na druhú. To sa nám aj darilo. Celý zápas poznačila 73. minúta, keď domáci hráč tvrdo atakoval nášho kapitána. Žiaľ, stalo sa to, čo sa stalo… Nahradiť Opielu bude v ďalších dueloch mimoriadne náročné.

Ďalšie výsledky

FC Petržalka – FK Dubnica nad Váhom 2:1 (0:1)

Góly: 66. Prekop, 72. Petráš – 7. Janco. ŽK: Turčák, Ďurek – Janco, Jakúbek, Čurik, Václav, Pleva. Rozhodoval: Marsal, 1500 divákov.

FK Inter Bratislava – FC Lokomotíva Košice 1:0 (0:0)

Gól: 46. Šulc. Rozhodoval: Ihring. 235 divákov.

MFK Tatran Liptovský Mikuláš – 1. FC Tatran Prešov 1:0 (1:0)   

Gól: 32. Staš. Rozhodoval: Ruc, ŽK: Gerát, Ondrek – Lukáč, Leško, Bartek, Kačala, ČK: 62. Gerát (Lipt. Mikuláš) po druhej ŽK. 320 divákov.

BŠK Partizán Bardejov – MFK Dukla Banská Bystrica 1:2 (0:0)    

Góly: 53. Stachura – 84. Migaľa, 88. Snitka. Rozhodoval: Mastiš, ŽK: Rocheu – Migaľa, Snitka, ČK: 37. Dupkala (Bardejov) za kopnutie protihráča pri prerušení hry. 415 divákov.

KFC Komárno – ŠK Odeva Lipany 4:0 (2:0)

Góly: 37., 58. Mészáros, 20. Domonkos, 65. Nurkovič. Rozhodoval: Nemček, ŽK: Haščák, Popovec, Blaško. 859 divákov.

FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa – FK Poprad 2:1 (2:0)

Góly: 1. Paraj, 21. Pelegríni – 51. Kukoľ. Rozhodoval: Kružliak, ŽK: Pavúk, Nosko – Šesták, Kukoľ, 1217 divákov

FK Pohronie Žiar n.H. Dolná Ždaňa: Jenčo – Nosko, Tesák, Jacko, Pelegríni (C), Ďungel, Pavúk, Hatok, Paraj, Blahút, Špyrka

FK Poprad: Malec – P. Maslo, Palša (C), Horváth, Kica, Hric, Pajer, Zošák, Jančo, Šešták, Streňo

FC ŠTK 1914 Šamorín – MŠK Žilina B 6:0 (3:0)

Góly: 28., 55., 70. Santos, 15. Euller Da Silva, 24. Peterson, 84. Minárik (vlastný). Rozhodoval: Straka, ŽK: Minárik, Rusnák, Moško (všetci Žilina), 250 divákov

FC ŠTK Fluminense Šamorín: Rožník – Marič-Bjekič, Jánošík, Štrbák, Čunta – Šmehyl, Knotek, Matheus Pato – Euller, Peu, Hruška

MŠK Žilina B: Leško – Majdan, Moško, Minárik (C), Tevzadze, Kopas, Chríbik, Myslovič, Petrák, Ďuriš, Kovaľ

zdroj: MFK Skalica

Tlačová správa

Recent Posts

Košariská-Brezová: Prezidentka prijme prasynovca Štefánika

Prezidentka Zuzana Čaputová prijme v piatok 3. mája 2024 predpoludním prasynovca Milana Rastislava Štefánika Petra…

17 hodín ago

📷 Na Záhorí je nové zariadenie podporovaného bývania

Koncom apríla Bratislavský samosprávny kraj (BSK) rozšíril ponuku sociálnych služieb. Otvoril totiž nové zariadenie podporovaného…

19 hodín ago

📷 📺 Skalická nemocnica má nový špičkový mamograf

Mamografické vyšetrenie je v súčasnosti jediná metóda, vďaka ktorej je možné zachytiť už včasné štádium…

20 hodín ago

Záhorácka Veterán Rallye a Svätodušný jarmok v Petrovej Vsi

Obec Petrova Ves sa aj tento rok stane dejiskom obľúbenej Záhoráckej Veterán Rallye a Svätodušného…

1 deň ago

📷 Prvomájové retro oslavy v obci Dojč

Obec Dojč v okrese Senica sa stala známa svojou tradíciou humorných spomienok na prvomájové sprievody…

2 dni ago

Máj v Holíči: Mesiac plný podujatí a zábavy

Mesto Holíč sa v máji premení na centrum kultúry, zábavy a športu. Počas celého mesiaca…

2 dni ago