Skalica

MFK Skalica sa s rokom 2023 rozlúčil víťazne

Futbalisti MFK Skalica si pred zimnou prestávkou pripísali v Niké lige dôležité víťazstvo 3:0 nad tímom s Podbrezovej.

MFK Skalica – FK Železiarne Podbrezová 3:0 (2:0)

Góly: 17. Dani Alves, 36. Smékal, 74. Morong.

Rozhodovali: Kružliak – Straka, Štofik, ČK: 15. Oravec, 67. Grešák, ŽK: Krčík, Rudzan – Galčík, Blahút, Grešák, Sanusi, Talakov,

MFK Skalica: Junas – Krčík, Ranko, Podhorin, Rudzan – Nagy (89. Černek), Hollý (73. Mášik) – Morong (89. Matejov), Haša, Dani Alves (73. Gaži) – Smékal (60. Sobczyk)

FK Železiarne Podbrezová: Ludha – Bartoš, Oravec, Grešák – Kováčik (79. Mielke), Bakaľa, Bajo, Blahút (46. Ďatko) – Galčík (46. Talakov), Paraj, Sanusi (63. Assinor)

Priebeh zápasu

1. polčas

Od úvodných minút sa oba tímy, aj napriek náročným podmienkam na ihrisku, snažili o kombinačnú hru. Podbrezová začala zápas aktívnejšie, no nedokázala si vypracovať výraznejšie šance. Prvú hrozbu zo strany Skalice signalizoval Mário Hollý v 8. minúte, keď z ľavej strany poslal do pokutového územia dva nebezpečné centre, no obrana hostí situáciu zvládla.

V 10. minúte získal Smékal loptu uprostred ihriska a následne ju posunul k Alvesovi, ktorý však v rozhodujúcom momente v šestnástke nezakončil optimálne. O päť minút neskôr sa Záhoráci pekne prepracovali na pravom krídle, Haša poslal presný center na Rudzana, ktorý z voleja vypálil, no brankár hostí jeho pokus reflexívne vyrazil na rohový kop. Počas následného rohu a zmätku pred bránkou sa domácim nepodarilo ohroziť súperovho brankára Ludhu.

Krátko na to Haša využil dlhý pas a ocitol sa v úniku, no ako posledný hráč ho fauloval Oravec, ktorý za to inkasoval červenú kartu a musel predčasne opustiť ihrisko. Z priameho kopu, ktorý nasledoval, Alves mieril tesne vedľa ľavej žrde. V 17. minúte sa výborne uvoľnil v pokutovom území Morong, poslal center na Alvesa, ktorý hlavičkou otvoril skóre a zapísal si prvý gól v sezóne.

Po inkasovanom góle domáci poľavili a Podbrezová prevzala iniciatívu, čo vyústilo v obrovskú šancu v 25. minúte. Galčík dostal prihrávku pred bránu od Kováčika, no loptu netrafil tak, ako by chcel, a Junas jeho pokus kryl. Junas zneškodnil aj nebezpečný priamy kop Bartoša v 29. minúte a v 36. minúte Krčík poslal dlhú loptu, na konci ktorej bol Smékal, ktorý sa vyhol postaveniu mimo hry a efektne preloboval vybiehajúceho Ludhu a zvýšil na 2:0.

MFK Skalica – FK Železiarne Podbrezová 3:0 (2:0) Zdroj: MFK Skalica

2. polčas

Po prestávke prišiel prvý väčší vzruch až v 56. minúte po priamom kope Podbrezovej, ktorý však Junas skrotil. V 62. minúte sa naskytla príležitosť striedajúcemu Sobczykovi, no jeho zakončenie nebolo dostatočne presvedčivé. Minútu nato Hollý vyskúšal šťastie strelou po zemi, avšak lopta skončila v rukách Ludhu.

V 65. minúte sa Sobczyk dostal do úniku, bol atakovaný Grešákom, ktorý ho fauloval. Pôvodne rozhodca Kružliak hru neprerušil, ale po preskúmaní situácie s pomocou VAR udelil Grešákovi červenú kartu. Následný priamy kop Nagy poslal do múru. V 70. minúte Sobczyk vytvoril príležitosť pre Nagya pred šestnástkou, no jeho pokus minul ľavú žrď.

O päť minút Morong obišiel obranu hostí, nedal šancu ani brankárovi Kováčikovi a zvýšil na 3:0, zaznamenávajúc svoj prvý gól v sezóne. V 83. minúte Podhorin predĺžil loptu hlavou na Rudzana, ktorého však Ludha vychytal. V závere sa ešte Haša pokúsil o nožničky po centri Moronga, ale loptu netrafil podľa predstáv.

Redakcia

Recent Posts

Krojované slávnosti v Borskom Svätom Jure

Pozvánka na X. Krojované slávnosti v Borskom Svätom Jure. Deň plný folklóru s bohatým sprievodným…

1 hodinu ago

V sobotu cyklistické preteky Šaštínske kolečko

V sobotu 11.mája 2024 sa v rekreačnej oblasti Gazárka v Šaštíne - Strážach uskutoční 5.…

4 hodiny ago

Pre poškodený cyklochodník sa stretli zainteresovaní vo Vysokej pri Morave

Poškodenie cyklochodníka v BSK. Cyklotrasa EuroVelo 13, známa aj ako trasa Železnej opony, prechádza cez…

5 hodín ago

📺BSK: Aké zmeny prináša novela stavebného zákona?

Od 1. apríla 2024 nadobudla účinnosť novela stavebného zákona, ktorá prináša viaceré dôležité zmeny. So…

9 hodín ago

Školy aktuálne nečelia ďalšej hrozbe, výučba bude pokračovať

Výučba na slovenských školách bude vo štvrtok plynule pokračovať. Polícia skontrolovala všetky školy, v ktorých…

1 deň ago

Aktuálne: Nikolasa z Myjavy obvinili za šírenie poplašnej správy

V rámci včerajšieho poobedia (7.5.2024) polícia na linke 158 zaznamenala oznam o nachádzajúcej sa bombe…

1 deň ago