Skalica

MFK Skalica siahal v Žiline po bode, rozhodol vlastný gól pred koncom

Futbalisti MFK Skalica si prehrou v Žiline definitívne zatvorili šance na postup do prvej šestky. Premiéra nového hlavného trénera Pavla Majerníka tak skončila bez bodov. Rozhodol o tom striedajúci Jakub Švec najskôr nepremenil obrovskú gólovú šancu a v 88. minúte nešťastne tečoval loptu do vlastnej bránky.

MFK Žilina – MFK Skalica 1:0 (0:0)

Gól: 88. J. Švec (vlastný). Rozhodcovia: Smolák – Štofík, Kmec, ŽK: Gidi – Medved, Hurtado, Podhorín, A. Krčík, 532 divákov.

MŠK Žilina: Ľ. Belko – P. Leitner, Stojchevski, Minárik (C) – Kopásek (71. R. Owusu), Gidi, M. Sauer (56. Iľko), Bari – Kaprálik, Jambor, Essomba (71. Krstić)

MFK Skalica: Junas – A. Krčík, Blažek (81. Podhorín), Hurtado, Černek – M. Nagy (C), Mášik (71. Hollý) – Morong (71. J. Švec), Yao, Fábry – Medved (78. Haša)

Hlasy po zápase

Jaroslav Hynek, tréner MŠK Žilina: “Musím povedať, že Skalica bola skvele pripravená, vykryla nám veľa využiteľného priestoru, bolo vidieť, že hostia sa pripravovali na zápas naozaj svedomito. Zápas bol pre nás i pre nich veľmi dôležitý. Najmä v prvom polčase sme mali veľa možností, aby sme zápas rozbehli lepšie a mohli hrať pokojnejšie. Šance sme však nepremenili, či už Timo Jambor, alebo dvakrát Gidi. U nás bol však výpadok približne od 55. minúty do 85. minúty, kde nás súper výborne pokrýval a tlačil na našu rozohrávku, ktorá potrebuje určitú presnosť a odvahu, ktorá chýbala. Následne mala Skalica obrovskú šancu, ktorú nepremenila a my sme vyhrali šťastným gólom. Niekedy to tak býva, takéto víťazstvo si musíte nejaký spôsobom zaslúžiť a je otázka, či to bolo za tento zápas, alebo za tú cestu, ktorou ideme. Vyhrali sme, sme za to radi a potrebujeme na to nadviazať v ďalšom zápase.

Pavol Majerník, tréner MFK Skalica: “Očakávali sme, že Žilina bude viac pri lopte, bude silná smerom dopredu. Chceli sme si počkať na naše šance, v závere zápasu sme mali dobrú fázu, kde sme mali obrovskú šancu, ktorú sme nevyužili a následne sme inkasovali, resp. dali sme si vlastný gól. Mrzí ma to najmä kvôli hráčom, pretože jazdili, makali, nechali na trávniku všetko, ale futbal je aj takýto krutý. Musíme sa pozerať dopredu na ďalšie zápasy, na Liptovský Mikuláš a dobre sa pripraviť, verím, že budeme úspešní.

Najbližšie sa Skaličania predstavia v nedeľu 19. februára od 15.00 h proti Liptovskému Mikulášu na ihrisku v Trenčíne, keďže domáce ihrisko Záhorákov v súčasnosti nespĺňa kritéria na zápasy Fortuna ligy.

Tabuľka Fortuna ligy Zdroj: Flashscore.sk

Redakcia

Recent Posts

📷 Poznáte studničku v Mokrom Háji? Podľa povesti má zázračné účinky

V obci Mokrý Háj v okrese Skalica sa nachádza málo známa studnička, ktorá v minulosti…

7 hodín ago

Malacky: Lezenie po vlaku skončilo pre dve osoby nešťastím

Zásah elektrickým prúdom: V piatok (26.04.2024) krátko po 19.00 hod boli policajti železničnej polície KR…

8 hodín ago

Tragédia v Rohožníku: Pomoc malo zavolať dieťa

Tragédia v Rohožníku: Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby informuje o vyslaní ambulancie RLP a RZP…

9 hodín ago

Prvomájové cyklopotulky Záhorím

Komisia pre kultúru, šport a vzdelávanie vo Veľkých Levároch pozýva v stredu 1. mája 2024…

9 hodín ago

Aktuálne: Nález tela muža a zranení dvaja maloletí a žena v Rohožníku

Policajti bratislavskej krajskej kriminálky v súčasnosti preverujú okolnosti nálezu tela muža a zranenej ženy v…

10 hodín ago

Ekocentrum Stupava: Atraktívny májový program

Aj v máji pripravilo Ekocentrum Stupava atraktívny program, naplno sa už rozbehnú aj výpravy do…

12 hodín ago