Categories: Skalica

MFK Skalica zvažuje, či dohrá II. ligu, pýta sa, pre koho je tento účelový variant dohrávky

Vedenie MFK Skalica kladie otázku, kto vlastne navrhol a rozhodol o tomto variante, keď komisia pre riadenie II. ligy podala návrh na Výkonný výbor (VV) SFZ  na predčasné ukončenie súťaže. Ale hneď v mailoch je upozorňujúca veta na možnosť dohratia  a nerozpúšťania mužstiev.

Takže bolo už hneď jasné, že bude prijatý nejaký variant dohrávky. Teraz je už MFK B. Bystrica spokojná, má pred nami opäť 6 bodový náskok máme na to  len 4 zápasy namiesto 12-tich? Dubnica si dokonca polepšila postavenie v tabuľke,“ uviedol generálny manažér MFK Skalica Ľuboš Lím.

Ako ďalej doplnil, určite by bola spravodlivejšia tabuľka zo vzájomných zápasov medzi prvou šestkou. Bodové rozdiely by boli menšie a pre divákov by to boli určite zaujímavejšie zápasy, ak by všetci mali ešte o čo hrať. „Máme obavu, čo sa bude diať na ihriskách počas zápasov ak sú v zákulisí prijímané takéto kontroverzné rozhodnutia. Cítime sa podvedení a zvažujeme či vôbec robiť „komparz“ pre divadlo, ktoré predviedla Banská Bystrica a Dubnica s presadením takéhoto variantu dohrávky,“ vysvetlil skalický manažér.

Všetky návrhy ÚLK a Komisie pre riadenie II. ligy udržovali v tom, že sa dohrávať nebude. V Skalici si preto kladú otázku, prečo sa rozhoduje o dohrávaní 11 dní pred jeho začiatkom? Prečo neboli 2-3 varianty pripravené napr. už pred mesiacom? „Mohli sme sa s nimi oboznámiť a pripravovať sa na dohratie a len čakať na schválenie vládou poprípade hlavným hygienikom. Nadobúdame dojem, že sú tu opäť zákulisné hry, tak ako sme to sledovali počas celej jesennej časti  a predstavený model je ušitý na mieru. Sme znechutení a vedenie klubu zvažuje, že hráči nenastúpia na tieto zápasy, poprípade uvažuje tiež o možnosti neprihlásiť sa v ďalšej sezóne do II. ligy,“ informoval Lím.

Tlačová správa

Recent Posts

Záhorácka Veterán Rallye a Svätodušný jarmok v Petrovej Vsi

Obec Petrova Ves sa aj tento rok stane dejiskom obľúbenej Záhoráckej Veterán Rallye a Svätodušného…

3 hodiny ago

📷 Prvomájové retro oslavy v obci Dojč

Obec Dojč v okrese Senica sa stala známa svojou tradíciou humorných spomienok na prvomájové sprievody…

14 hodín ago

Máj v Holíči: Mesiac plný podujatí a zábavy

Mesto Holíč sa v máji premení na centrum kultúry, zábavy a športu. Počas celého mesiaca…

1 deň ago

Na Záhorácku stenu slávy pribudne meno Vladimír Sedlák

Zajtra v rámci prvomájových osláv v Senici pribudne na Záhoráckej stene slávy ďalšie ozubené koliesko. Patriť…

2 dni ago

Vyhlásené pátranie po mužovi z Moravského Svätého Jána

Polícia prosí o pomoc pri pátraní. Senickí pátrači hľadajú nezvestného, 53-ročného Jacka Švandrlíka, z okresu…

2 dni ago

AKTUÁLNE: Dopravné obmedzenie na diaľnici D2

Obmedzenie na D2: Bratislavskí dopravní policajti od ranných hodín asistujú pri udalosti v cestnej premávke, ku…

2 dni ago