Senica

Míľa pre mamu tradične aj v meste Senica

Senica bude aj tento rok súčasťou najväčšej oslavy Dňa matiek na Slovensku. Už po 14-ty krát sa v meste na Záhorí uskutoční podujatie Míľa pre mamu. NaZahori.sk o tom informovala hovorkyňa mesta Senica Tatiana Moravcová.

Sviatok všetkých mám sa oslávi v sobotu 13. mája 2023 na senickom kúpalisku, odkiaľ sa štartuje a spoločne sa prejde symbolická jedna míľa po senickej cyklotrase ako znak úcty k mamám, starým mamám, krstným mamám, či mamám náhradným… Chýbať nebude bohatý program a malé prekvapenie pre mamičky i detičky.

Registrácia účastníkov a zároveň program v areáli senického kúpaliska začína o 14:00 hodine. Na pódiu sa postupne vystriedajú menší i väčší speváci, hudobníci, tanečníci, mažoretky, gymnastky i malí herci. Okrem kultúrneho programu na pódiu bude v areáli kúpaliska prebiehať sprievodný program. Chýbať nebudú obľúbené maľovanie na tvár, trblietkové tetovanie, tvorivé dielničky na výrobu darčeka pre mamičku, ale tvoriť sa budú aj korálikové stromčeky. Deti sa budú môcť vyblázniť na skákacej atrakcii alebo sa zdarma povoziť na golfovom autíčku. Pripravené budú aj viaceré športové a tvorivé stanoviská s prekážkovou dráhou, streľbou na bránku, atletickými disciplínami. Vodní skauti budú mať pri potoku stanovisko s názvom Ostrov pokladov, stanovisko knižnice bude mať názov Kreatívna knižnica. Pripravených je aj veľa najrôznejších outdoorových hier a súťaží.

Štart na prejdenie symbolickej jednej míle bude spoločný o 16:00 hod. Do 17:30 hodine. budú môcť deti na trase stretnúť rozprávkové postavičky. Bude ich tu čakať Červená čiapočka, Šašo so šašuľou, Pipi dlhá pančucha, ježibaba s Jankom a Marienkou, ale aj rozprávkové živly slnko, vietor, meluzína a oheň. Chýbať nemôžu princezné, vodníci či indiáni.

Cieľom kampane Míľa pre mamu, ktorú od roku 2004 organizuje Únia materských centier, je v rovnaký deň, v rovnaký čas a na mnohých miestach Slovenska i zahraničia osláviť materstvo a prejaviť úctu a vďaku všetkým mamám sveta. Poďakovať sa mamám, starým mamám, krstným mamám aj adoptívnym mamám za ich obetavosť, pochopenie, výchovu a bezhraničnú lásku. Táto výnimočná myšlienka spája počas Míle pre mamu (MPM) tisíce ľudí na rôznych miestach, a to bez rozdielu veku, rasy aj vierovyznania.

Program bude naozaj pestrý a aj vďaka veľkej snahe organizátorov každoročne podujatie vylepšovať. Senica patrí k tým miestam, kde si toto podujatie získalo veľkú obľubu a pravidelne sa ho zúčastňuje najväčší počet zaregistrovaných účastníkov na Slovensku. Podujatie aj tento rok organizačne pripravili Centrum voľného času Stonožka so svojím Materským centrom Stonožkine slniečka v spolupráci s Mestom Senica. Veríme, že aj tohtoročný program návštevníkov zaujme a spolu s nami príde osláviť Deň matiek čo najväčší počet ľudí.

Registrovať sa možno klasicky priamo na senickom kúpalisku alebo po novom cez mobilnú aplikáciu.

Angelika Kmecová

Recent Posts

📷 Prvomájové retro oslavy v obci Dojč

Obec Dojč v okrese Senica sa stala známa svojou tradíciou humorných spomienok na prvomájové sprievody…

4 hodiny ago

Máj v Holíči: Mesiac plný podujatí a zábavy

Mesto Holíč sa v máji premení na centrum kultúry, zábavy a športu. Počas celého mesiaca…

17 hodín ago

Na Záhorácku stenu slávy pribudne meno Vladimír Sedlák

Zajtra v rámci prvomájových osláv v Senici pribudne na Záhoráckej stene slávy ďalšie ozubené koliesko. Patriť…

1 deň ago

Vyhlásené pátranie po mužovi z Moravského Svätého Jána

Polícia prosí o pomoc pri pátraní. Senickí pátrači hľadajú nezvestného, 53-ročného Jacka Švandrlíka, z okresu…

1 deň ago

AKTUÁLNE: Dopravné obmedzenie na diaľnici D2

Obmedzenie na D2: Bratislavskí dopravní policajti od ranných hodín asistujú pri udalosti v cestnej premávke, ku…

2 dni ago

1. máj sviatok práce

Sviatok práce alebo aj 1. máj je medzinárodný sviatok pracujúcich. História sviatku sa začala písať pred 137 rokmi,…

2 dni ago