Categories: Skalica

Miro Lipovský si do roku 2018 praje na zimáku v Skalici Vysoký jalovec

Skaličania na záver roka cestovali na ľad Nových Zámkov, kde ich vyzvalo miestne béčko. Záhoráci nenechali nič na náhodu a svojho súpera zdolali jednoznačne 7:2.

Jakub Kukliš si otvoril tohtoročný strelecký účet

Skóre stretnutia otvoril svojim premiérovým gólom v prebiehajúcej sezóne Kubo Kukliš. „Teraz neviem či ma to do tímovej kasy bude niečo stáť. Skóroval som už minulý rok, tak uvidím. Ale možno tam niečo bude musieť predsa len  padnúť,“ v dobrej nálade poznamenal Kukliš.

Prvý rýchly gól nám určite pomohol. Vždy sa cíti lepšie mužstvo, ktoré skóruje ako prvé. Myslím si, že nás úvodný presný zásah naštartoval, obzvlášť ak sa tak stalo pri prvom striedaní,“ už vážnejšie dodal skalický bek.

Práve úvody stretnutí s relatívne slabšími súpermi boli v niektorých prípadoch u Skaličanov problém. „Tréner nám prízvukoval, aby sme súpera nepodcenili. Ak by nám nevyšli jedno-dve striedania, dostali by sme gól, súper sa mohol dostať na koňa. Potom sa to už ťažko doháňa. Väčšinou sa k tomu pridá dobrý výkon hosťujúceho gólmana a nejaký ďalší náhodný gól. Vtedy to býva mimoriadne ťažké,“ potvrdil Kukliš, že tréner Rúžička ich na úvod zápasu upozorňoval.

V kabíne bola po zápase znateľná dobrá nálada. „Keď sa vyhrá, nie je dôvod smútiť,“ potvrdil mladý obranca a k blížiacemu sa Silvestru dodal: „Ešte neviem, kde ho strávim, ale určite bude oslava záveru roka striedma.

Martin Hujsa: K zápasu sme pristúpili zodpovedne

Na Skaličanov čakal náročný duel najmä z hľadiska sústredenia. Do stretnutia s béčkom vstupovali ako jasný favorit. Našťastie pre nich, duel zvládli na výbornú. „Pristúpili sme k stretnutiu zodpovedne. Takto to má byť v každom stretnutí. Nielen proti tým silnejším mužstvám, ale aj proti takým ako sú Nové Zámky sa musíme hneď od začiatku vyhecovať k plnohodnotnému výkonu. Treba sa naplno sústrediť a nič neodfláknuť,“ vyjadril spokojnosť s výkonom mužstva jeden z najskúsenejších hráčov Martin Hujsa.

O tom, že mužstvo „šľapalo“ počas celých 60 minút svedčí aj nasadenie hráčov v závere už rozhodnutého stretnutia. „Ideálnym príkladom je Ondro Janík, ktorý sa aj za stavu 7:2 hodil do strely. Toto dodáva mužstvu takú pred play-offovú atmosféru a tak to má byť,“ pochvaľoval si veterán v drese HK.

O mužstve Nových Zámkov v krátkosti poznamenal: „Vieme, aký majú tím. Počítali sme s tým, že postavia niektorých hráčov z áčka. Som rád, že sme k zápasu pristúpili zodpovedne a prejavilo sa to aj na výsledku.

Z výberu súpera moc hráčov nepoznal, ale predsa len v ňom našiel známu tvár: „Poznám sa s Dominom Rehákom, spolu sme tu hrali. Porozprávali sme sa ako to tu teraz vyzerá a zdá sa, že všetko zostalo po starom.“ Na dotaz, či to pre neho bol niečím zvláštny duel, keďže v minulej sezóne obliekal dres novozámockého klubu doplnil: „Nie, vôbec. Ja som tu odohral iba tri mesiace. Toto bolo navyše béčko. Ak by išlo o prvé mužstvo, možno by to malo pre mňa iný náboj.

Miro Lipovský si do nového roka želá Vysoký jalovec a ďakuje fanúšikom

Po jednoznačnom víťazstve panovala neskrývaná spokojnosť aj v realizačnom tíme. Miro Lipovský však nezabudol poznamenať, že ani posledný zápas v roku 2017 nebol vôbec jednoduchý: „Na nás sa každý súper chystá zvlášť motivovane. Ale hráči to zvládli. Chceli sme rok ukončiť víťazstvom. Prišli chalani z fanklubu a sme radi, že všetko dopadlo ako sme chceli.

Práve fanúšikovia zo Záhoria zachránili komornú atmosféru v hľadisku a pomohli hráčom k tomu, aby sa vyburcovali k zodpovednému výkonu. „Keď prišli chalani z fanklubu, tak to pre hráčov bola výrazná pomoc. Lebo ten zápas nebolo jednoduché vyhrať a bolo by to výrazne ťažšie, ak by hľadisko bolo úplne mĺkve.

So slabšími súpermi mali Skaličania v minulých dueloch problémy s koncentráciou, hlavne v úvode: „Hodnotím pozitívne, že sme k tomuto stretnutiu pristúpili zodpovedne, nemali sme tam hluché miesta. Hneď od začiatku sme ho mali vo svojich rukách a s prehľadom sme ho zvládli.

K záverečnému programu roka a blížiacemu Silvestru generálny manažér klubu poznamenal: „V predposledný deň roka sme si ešte dali tréning, keďže sezónu berieme naozaj vážne. Potom dostanú chalani dva dni voľna. Ja som takisto ešte pracoval a  rovnako si dva dni oddýchnem.

A nebol by to Miro Lipovský, aby nezabudol na odkaz fanúšikom s jedným svojim osobným prianím: „Odkazujem im, že ja, celý realizačný tím aj hráči sú im za návštevy na štadióne v Skalici veľmi vďační. A pripájam aj jedno novoročné prianie: Aby som v roku 2018 zažil moment ako celý zimák v Skalici spieva Vysoký jalovec – to by bolo krásne,“ s úsmevom si prial šéf skalického hokeja. 

FOTOGALÉRIA ZO ZÁPASU NOVÉ ZÁMKY B – HK SKALICA

Vlado Miček

Recent Posts

Aktuálne: Obmedzenie dopravy pre nehodu na Pezinskej Babe

V klesaní z Pezinskej Baby v smere od Perneku na Pezinok dopravná nehoda v zákrute,…

51 minút ago

📷 📺 Desatoro turistu a tipy na výlet

Na čo všetko by ste mali myslieť, v rámci plánovania turistických výletov, pre vás pripravila redakcia…

5 hodín ago

📷 📺 Expozícia M.R. Štefánika Generál – osloboditeľ v jeho rodisku na Košariskách

Nová expozícia SNM – Múzea Slovenských národných rád – Múzea M. R. Štefánika v jeho…

19 hodín ago

Hádzaná: Záhoráci doma nestačili na Nové Zámky

Ani v treťom zápase Ligového pohára Niké Handball extraligy sa Záhoráci bodov nedočkali, keď na domácej…

21 hodín ago

📺 História Mohyly M. R. Štefánika na Bradle

Mohyla M. R. Štefánika bola slávnostne odhalená na Bradle v nedeľu 23. septembra 1928. O…

1 deň ago

Svetový deň slobody tlače: Slobodné médiá sú súčasťou demokracie

Svetový deň slobody tlače: Zachovanie slobodných, nezávislých a pluralitných médií je kľúčové pre odolné a zdravé demokracie. Ochrana…

2 dni ago