Categories: Malacky

MsZ Malacky: Poslanci odsúhlasili 60 000 eur na opravu strechy kina

Poslanci na septembrovom rokovaní Mestského zastupiteľstva v Malackách rokovali aj o zmene rozpočtu mesta. NaZahori.sk o tom informovala Ľubica Pilzová, hovorkyňa mesta Malacky. 

Zmena rozpočtu

V rámci zmeny rozpočtu poslanci schválili okrem iného zvýšenie financií na údržbu a revitalizáciu mestskej zelene o 15 000 €, na opravu a údržbu detských ihrísk o 6 000 €, na rekonštrukciu stojísk komunálneho odpadu 210 000 € a zníženie sumy na rekonštrukciu miestnych komunikácií a verejných priestranstiev o 35 600 €. Okrem toho odsúhlasili 60 000 € na opravu strechy kina.

Hazard

Mestské zastupiteľstvo schválilo všeobecne záväzné nariadenie o podmienkach prevádzkovania hazardných hier, v ktorom ustanovilo 12 dní, keď sa v meste zakazuje prevádzkovať hazardné hry.

Sú to 1. január (Deň vzniku SR), 6. január (Traja králi), 1. máj (Sviatok práce), 8. máj (Deň víťazstva nad fašizmom), Veľkonočnú nedeľa, Veľkonočný pondelok, 1. september (Deň Ústavy SR), 15. september (Sviatok Sedembolestnej Panny Márie), 1. november (Sviatok všetkých svätých) 2. november (Pamiatka zosnulých), 17. november (Deň boja za slobodu a demokraciu) a 26. december  (Druhý sviatok vianočný). Zákon okrem toho celoštátne zakazuje prevádzkovanie hazardných hier na Veľký piatok, 24. decembra a 25. decembra. 

Krátka ulica

Kvôli novovzniknutej Krátkej ulici, ktorá leží v časti Rádek, sa doplnili dve všeobecne záväzné nariadenia – o školských obvodoch a o miestnom poplatku za rozvoj.

Krátka ulica bola zaradená do školského obvodu pre Základnú školu Dr. J. Dérera a zároveň bola zaradená medzi ulice mesta, v ktorých sa za stavby platí poplatok 35 €/m².

Rada školy pri ZŠ Dr. J. Dérera

Po tom, čo sa doterajšej Rade školy pri ZŠ Dr. J. Dérera skončilo funkčné obdobie, poslanci schválili do novej rady zástupcov zriaďovateľa, t. j. mesta. Členmi Rady školy pri ZŠ Dr. J. Dérera sú poslanci Katarína Trenčanská, Marián Haramia a Milan Ondrovič a za občanov Gabriela Janíková. 

Malacky Vampil: Ak vlastníci nájomné zmluvy podpíšu, mesto stiahne svoje súdne žaloby

Na septembrovom rokovaní Mestského zastupiteľstva v Malackách poslanci riešili aj návrh na odplatný prenájom pozemkov na Vampili. 

Viac tu: http://www.nazahori.sk/index.php/malacky/item/3808-malacky-vampil-ak-vlastnici-najomne-zmluvy-podpisu-mesto-stiahne-svoje-sudne-zaloby

Tlačová správa

Recent Posts

Košariská-Brezová: Prezidentka prijme prasynovca Štefánika

Prezidentka Zuzana Čaputová prijme v piatok 3. mája 2024 predpoludním prasynovca Milana Rastislava Štefánika Petra…

14 hodín ago

📷 Na Záhorí je nové zariadenie podporovaného bývania

Koncom apríla Bratislavský samosprávny kraj (BSK) rozšíril ponuku sociálnych služieb. Otvoril totiž nové zariadenie podporovaného…

16 hodín ago

📷 📺 Skalická nemocnica má nový špičkový mamograf

Mamografické vyšetrenie je v súčasnosti jediná metóda, vďaka ktorej je možné zachytiť už včasné štádium…

17 hodín ago

Záhorácka Veterán Rallye a Svätodušný jarmok v Petrovej Vsi

Obec Petrova Ves sa aj tento rok stane dejiskom obľúbenej Záhoráckej Veterán Rallye a Svätodušného…

24 hodín ago

📷 Prvomájové retro oslavy v obci Dojč

Obec Dojč v okrese Senica sa stala známa svojou tradíciou humorných spomienok na prvomájové sprievody…

1 deň ago

Máj v Holíči: Mesiac plný podujatí a zábavy

Mesto Holíč sa v máji premení na centrum kultúry, zábavy a športu. Počas celého mesiaca…

2 dni ago