Categories: Myjava

Myjava: Leto s naMY bude o zábave, hudbe i dobrom jedle

Situácia s pandémiou COVID-19 v predošlých týždňoch prinútila mnohých organizátorov podujatí – medzi nimi aj obce a mestá – premýšľať nad tým, akým smerom sa budú uberať kultúra a šport. Najmä teraz v letnom období. 

“Rovnakú otázku sme si kládli aj na Myjave nevediac, či a ktoré pôvodne plánované akcie bude možné realizovať a ktoré nie. Po zvážení všetkých okolností a stále sa vyvíjajúcich hygienických opatrení i obmedzení padlo na meste Myjava rozhodnutie, že podujatia so zamýšľanou realizáciou na námestí sa organizovať nebudú a ich náhradou bude projekt nazvaný Leto s naMY,” informuje Marek Hrin, kultúrny referent mesta Myjava.  

Leto s naMY

Bude to množstvo aktivít pre malých i veľkých, ktoré sa budú odohrávať v takzvanom Letnom areáli Myjava (letné kúpalisko – plaváreň – štadión)

Cieľom tohto projektu je ponúknuť obyvateľom i návštevníkom Myjavy možnosť tráviť voľný čas aktívne, relaxačne i kultúrne priamo pri kúpalisku. Leto s naMY sa začne v piatok 3. júla a potrvá do soboty 29. augusta 2020. Predchádzať mu bude ešte rozlúčka so školským rokom 2019/2020 a privítanie prázdnin. To sa uskutoční na myjavskom kúpalisku v utorok 30. júna 2020 od 13.00 h.

Počas pracovných dní, od pondelka do piatka, budú vždy od 13.00 do 16.00 h v Letnom areáli pripravené súťaže a animácie pre deti. Tie zabezpečí Centrum voľného času Myjava v spolupráci s animátormi zo Samšportu. Počas letných sobôt bude ponuka areálu doplnená o nafukovacie atrakcie, ktoré tu budú v prevádzke od 12.00 do 20.00 h a budú sa počas prázdnin pravidelne obmieňať. V rovnakom čase budú malým návštevníkom k dispozícii hry a súťaže sústredené zväčša na trávnatej ploche za tribúnou B myjavského štadióna. Sobotňajšiu ponuku večer o 19.00 h doplnia malé koncerty.

Na pripravenom pódiu sa od začiatku prázdnin do konca augusta vystriedajú rôzne hudobné telesá a rôzne hudobné žánre tak, aby si každý návštevník prišiel na svoje. Nebude tu chýbať napríklad folklór v podaní Ľudovej hudby FS Kopaničiar. Strednú a staršiu generáciu istotne potešia Myjavské heligónky. Country štýl zastúpi skupina Vodopády, blues-rock zasa kapelka Flying Fish. Na pohodu letného večera zahrajú Terasani a Duo Sonet. Porciu rocku a moderny do areálu zasa prinesú Music Band Four či NighTeen SevenTies. Veríme, že každý si bude môcť z pripravovanej ponuky vybrať to, čo ho baví a zaujíma a strávi v myjavskom areáli pár pekných chvíľ.

To však stále nie je všetko. Počas celých prázdnin bude program dopĺňaný o ďalšie možnosti trávenia voľného času podľa aktuálnych podmienok a záujmu verejnosti. Počíta sa napríklad s volejbalovým turnajom, plaveckými pretekmi, školou tanca, cvičením vo vode a podobne. O tom, čo, kedy a kde sa bude konať, vás budú pravidelne každý týždeň informovať plagáty a oznamy na webe či na sociálnych sieťach. Takže sledujte novinky a včas sa všetko dozviete. A aby sme nezabudli, v prípade vytrvalého dažďa či nízkych teplôt znemožňujúcich realizáciu sprievodného programu bude táto ponuka zrušená. No ak nás len prekvapí nejaká prehánka alebo búrka, pôjdeme v rámci možností podľa plánu.

Bude posilnená aj ponuka občerstvenia, vzhľadom na program najmä počas sobôt. Pribudnú bufety, k dispozícii bude zmrzlina, waffle, palacinky a ďalší sortiment. Gastronómia bude počas vybraných víkendov posilnená o špeciality. Napríklad 18. júla to majú byť pukanské párance, 22. augusta zasa jedlá z diviny a ponuka regionálnych malých pivovarov. Tie by za normálnych okolností boli súčasťou väčšej a obľúbenej akcie – Sviatku piva Myjava, ktorá si musí dať tento rok pauzu.

Programovej ponuke sa prispôsobia aj otváracie hodiny areálu. Letné kúpalisko bude štandardne otvorené v pondelok až piatok a v nedeľu od 10.00 do 19.00 h, v sobotu bude v prevádzke do 21.00 h. Časť pri štadióne – nazvime ju zábavná zóna – bude verejnosti prístupná v pondelok až piatok od 13.00 do 19.00 h a v sobotu od 12.00 do 21.30 h.

Využiť ponuku Letného areálu Myjava budete môcť dvoma spôsobmi. Buď si zakúpite vstupenku na letné kúpalisko pri vstupe z Ul. Milana Marečka a budete sa môcť pohybovať v celom areáli bez obmedzení alebo využijete len ponuku zábavnej zóny cez hlavný vchod štadióna z Hodžovej ulice. Musíte však rátať s tým, že s tu zakúpeným lístkom v hodnote 1,- € sa k bazénom nedostanete.

“Prevádzku celého areálu i sprievodného programu pripravujeme tak, aby boli zabezpečené všetky hygienické štandardy vyplývajúce zo súčasných požiadaviek na ochranu pred ochorením COVID-19, prípadne ďalšími chorobami. Ale bez vašej spolupráce by to nefungovalo. Preto vás prosíme, aby ste pri návšteve areálu dodržiavali pokyny animátorov, plavčíkov a organizátorov, umývali si a dezinfikovali ruky, udržiavali poriadok vo svojom okolí a ak to bude situácia vyžadovať, tak používali aj ochranné rúška, nezhromažďovali sa a zachovávali odstupy od iných návštevníkov. Veríme, že vás Leto s naMY osloví a nájdete v jeho programe to, čo vás poteší a zaujme. Ak vzhľadom na súčasnú situáciu doma i vo svete neplánujete počas letných mesiacov žiadnu veľkú dovolenku, nechystáte sa veľmi cestovať, budeme radi, ak svoj čas spolu so svojimi blízkymi a priateľmi prídete tráviť aj do nášho Letného areálu Myjava,”  spresňuje Marek Hrin.

Zdroj: Mesto Myjava / www.myjava.sk 

Tlačová správa

Recent Posts

Na Záhorí skolaboval pretekár, vrtuľník ho prevážal v kritickom stave

V sobotu (27.4.2024) sa konal jediný Spartan Honor race v celej Európe v lokalite Záhoria.…

9 hodín ago

Hádzaná: Záhoráci trojgólové vedenie neudržali

Hráči HC Záhoráci Stupava/Malacky siahali v 2. kole Ligového pohára o 5. až 8. miesto Niké Handball…

10 hodín ago

📷 Poznáte studničku v Mokrom Háji? Podľa povesti má zázračné účinky

V obci Mokrý Háj v okrese Skalica sa nachádza málo známa studnička, ktorá v minulosti…

20 hodín ago

Malacky: Lezenie po vlaku skončilo pre dve osoby nešťastím

Zásah elektrickým prúdom: V piatok (26.04.2024) krátko po 19.00 hod boli policajti železničnej polície KR…

21 hodín ago

Tragédia v Rohožníku: Pomoc malo zavolať dieťa

Tragédia v Rohožníku: Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby informuje o vyslaní ambulancie RLP a RZP…

21 hodín ago

Prvomájové cyklopotulky Záhorím

Komisia pre kultúru, šport a vzdelávanie vo Veľkých Levároch pozýva v stredu 1. mája 2024…

22 hodín ago