Categories: Myjavsko

Myjavčan napadol svoju bývalú družku a vyhrážal sa zabitím

 Zo zločinu „obmedzovania osobnej slobody „ prečinu „porušovanie domovej slobody a prečinu „nebezpečné vyhrážanie“ novomestský policajný vyšetrovateľ obvinil 33-ročného Juraja z Myjavy. 

Obvinený Juraj 17. januára krátko po ôsmej hodine prišiel k jednému z bytových domov na Myjave, kde žila jeho bývalá družka. Mal ju žiadať, aby zišla pred dom a ak tak neurobí dvere tak dvere vypáči. Keď to odmietla, tak sa mal vyhrážať  že zabije, alebo nejak ublíži jej bratovi. Vystrašená žena sa bála, že by mohol ublížiť jej, alebo jej bratovi, nakoľko útoku na ňu sa dopustil aj v minulosti zišla dole k vchodu. Cez pootvorené dvere sa Juraj pretlačil dnu a následne ju fyzicky mal napadnúť priamo vo vchode bytového domu. Mal ju mal  začať škrtiť, hodiť na zem,  kopať do brucha, udierať do hlavy a vláčiť ju po vestibule. Pri tom rozbil niekoľko kvetináčov a celú dobu sa jej vyhrážal zabitím. 

 Napadnutú ženu mal vtlačiť až do bytu v ktorom býva. Celú dobu sa bránila, avšak nemala šancu sa útoku agresívneho muža ubrániť. Mal ju nútiť, aby šla s ním von, kde ju mal sácať dole schodmi. V ďalšom konaní voči vystrašenej a dobitej žene Jurajovi zabránili myjavskí policajti. Tých našťastie privolali pozorní susedia. Napadnutá žena utrpela zranenie, ktoré si vyžiadalo lekárske ošetrenie. Poškodená následne na útočníka podala na Obvodnom oddelení v Myjave trestné oznámenie. Policajti následne okamžite začali  konať. Muža v zmysle zákona obmedzili na osobnej slobode a taktiež voči agresívnemu mužovi v zmysle  zákona použili donucovacie prostriedky, aby ho spacifikovali, keď napádal svoju bývalú družku. Vyšetrovateľ Odboru kriminálnej polície celú vec prevzal a útočníka obvinil z hore uvedených trestných činov. Zároveň spracoval podnet na návrh na väzobné stíhanie obvineného. Sudca Okresného súdu v Novom Meste nad Váhom rozhodol o jeho väzobnom stíhaní.  Za uvedený skutok je trestná sadzba v zmysle zákona na tri až osem rokov. 

Obvinený Juraj je podozrivý zo spáchania ďalších skutkov. Policajti na základe príkazu sudcu Okresného súdu v Novom Meste nad Váhom vykonali v mieste jeho trvalého bydliska domovú prehliadku. Pri nej našli a zaistili rôzne zbrane a strelivo, na ktorých nadobudnutie sa vyžaduje, aby bol držiteľom zbrojného preukazu. Taktiež novomestskí  policajti našli zelenú sušinu. Je  podozrenie že sa jedná o marihuanu. Vyšetrovateľ Odboru kriminálnej polície z Nového Mesta nad Váhom začal trestné stíhanie vo veci zločinu „nedovolená výroba omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi a taktiež aj vo veci zločinu „nedovolené ozbrojovanie a obchodovanie so zbraňami“. Policajti zbrane, strelivo a sušinu zaistili  a zaslali na expertízne skúmanie. Momentálne čakáme na výsledky znaleckých skúmaní expertov z KEÚ. Na ich základe môže byť 33-ročnému Myjavčanovi rozšírené obvinenie o posledné dva zločiny. Za tieto skutky zákon ukladá trest odňatia slobody na tri až desať rokov. 

NaZahori.sk informovala Elena Antalová , hovorkyňa KR PZ v Trenčíne

Zdroj a fotky KR PZ TN

 

 

 

  

Policajné správy

Recent Posts

Upozornenie: Hraničný most na Záhorí bude uzatvorený

Slovenská správa ciest (SSC) informuje o uzávierke hraničného mosta cez rieku Morava medzi Slovenskom a…

1 hodinu ago

Aktuálne: Obmedzenie dopravy pre nehodu na Pezinskej Babe

V klesaní z Pezinskej Baby v smere od Perneku na Pezinok dopravná nehoda v zákrute,…

4 hodiny ago

📷 📺 Desatoro turistu a tipy na výlet

Na čo všetko by ste mali myslieť, v rámci plánovania turistických výletov, pre vás pripravila redakcia…

8 hodín ago

📷 📺 Expozícia M.R. Štefánika Generál – osloboditeľ v jeho rodisku na Košariskách

Nová expozícia SNM – Múzea Slovenských národných rád – Múzea M. R. Štefánika v jeho…

22 hodín ago

Hádzaná: Záhoráci doma nestačili na Nové Zámky

Ani v treťom zápase Ligového pohára Niké Handball extraligy sa Záhoráci bodov nedočkali, keď na domácej…

24 hodín ago

📺 História Mohyly M. R. Štefánika na Bradle

Mohyla M. R. Štefánika bola slávnostne odhalená na Bradle v nedeľu 23. septembra 1928. O…

1 deň ago