Myjava

Myjavská polícia zadržala muža za vyhrážanie, hrozí mu väzenie

Hliadka Obvodného oddelenia PZ v Myjave vypátrala muža, ktorý sa mal telefonicky poškodenej rodine vyhrážať a v súlade so zákonom ho zadržala. Pri zadržaní mal 1,21 promile. Informuje o tom KR PZ v Trenčíne.

Poverený príslušník Obvodného oddelenia PZ Stará Turá vzniesol obvinenie 39 ročnému mužovi pre prečin Nebezpečné vyhrážanie.

Na základe doteraz vykonaného skráteného vyšetrovania bolo zistené, že obvinený sa mal opakovane telefonicky vyhrážať rodine zo Starej Turej. Páchateľ mal po prechádzajúcom konflikte telefonicky kontaktovať muža, ktorý sa v tom čase nachádzal na ceste do zahraničia. Tomu mal uviesť, že vie ako sa volá, kde býva a že ide k nemu domov, zabiť mu rodinu. Zároveň mal poslať manželovi prostredníctvom mobilnej aplikácie fotografiu jeho rodiny.

Poškodený z obavy o rodinu kontaktoval svoju manželku, ktorú oboznámil s celou situáciou. Žena z obavy o svoj život a zdravie a o život a zdravie ich maloletých detí kontaktovala políciu, ktorú požiadala o pomoc.

Hliadka Obvodného oddelenia PZ v Myjave vypátrala muža, ktorý sa mal telefonicky poškodenej rodine vyhrážať a v súlade so zákonom ho zadržala.

„Po obmedzení osobnej slobody bol muž umiestený v cele policajného zaistenia. Pri zadržaní bola mužovi nameraná hodnota alkoholu v dychu 0,58 mg/l, čo je v prepočte 1,21 promile.

“V danej veci bol povereným príslušníkom PZ spracovaný podnet na podanie návrhu na vzatie obvineného do väzby. V prípade dokázania viny ukladá zákon za tento skutok trest odňatia slobody až na jeden rok,“ dopĺňa Polícia SR – Trenčiansky kraj 

Policajné správy

Recent Posts

Košariská-Brezová: Prezidentka prijme prasynovca Štefánika

Prezidentka Zuzana Čaputová prijme v piatok 3. mája 2024 predpoludním prasynovca Milana Rastislava Štefánika Petra…

10 hodín ago

📷 Na Záhorí je nové zariadenie podporovaného bývania

Koncom apríla Bratislavský samosprávny kraj (BSK) rozšíril ponuku sociálnych služieb. Otvoril totiž nové zariadenie podporovaného…

12 hodín ago

📷 📺 Skalická nemocnica má nový špičkový mamograf

Mamografické vyšetrenie je v súčasnosti jediná metóda, vďaka ktorej je možné zachytiť už včasné štádium…

13 hodín ago

Záhorácka Veterán Rallye a Svätodušný jarmok v Petrovej Vsi

Obec Petrova Ves sa aj tento rok stane dejiskom obľúbenej Záhoráckej Veterán Rallye a Svätodušného…

20 hodín ago

📷 Prvomájové retro oslavy v obci Dojč

Obec Dojč v okrese Senica sa stala známa svojou tradíciou humorných spomienok na prvomájové sprievody…

1 deň ago

Máj v Holíči: Mesiac plný podujatí a zábavy

Mesto Holíč sa v máji premení na centrum kultúry, zábavy a športu. Počas celého mesiaca…

2 dni ago