Okres Myjava

Myjavsko: Nebezpečný recidivista napadol suseda a jeho priateľku

Na zadržanie nebezpečného páchateľa v okrese Myjava boli nasadení kukláči aj policajní vyjednávači. NaZáhorí.sk o tom informovala hovorkyňa KR PZ v Trenčíne Katarína Kuzmová.

Myjavskí policajti vzniesli obvinenie 68-ročnému mužovi pre prečin Nebezpečné vyhrážanie v súbehu s prečinom Ublíženie na zdraví.

Počas vyšetrovania bolo zistené, že obvinený na poli v okrese Myjava jazdil s vozidlom takým spôsobom, že ho nasmeroval proti svojmu susedovi. Ten našťastie stihol pred autom uskočiť. Potom ako obvinený zastavil, začal sa hádať s poškodeným a následne ho napadol s kladivom. Udrel ho do nohy, v dôsledku čoho spadol poškodený na zem. Obvinený však v útokoch na dolné končatiny muža neprestal, pričom opakovane kričal slová ,,už ťa zabijem“.

Poškodenému na pomoc dobehla jeho priateľka, ktorú obvinený udrel do oblasti tváre a zobral jej dioptrické okuliare. Následne sa poškodenému a jeho priateľke spoločne podarilo obvinenému kladivo z rúk vytrhnúť. Potom páchateľ nasadol do auta, pričom cez otvorené okno ešte udrel poškodenú päsťou do tváre. Z miesta činu následne a vozidle ušiel. Poškodeným boli útokom páchateľa spôsobené pomliaždeniny a zlomeniny.

Policajti, so súhlasom prokurátora na zdržanie páchateľa, okamžite vyrazili do miesta jeho trvalého pobytu. Muž sa však pred hliadkou uzamkol v rodinnom dome so psom a odmietal komunikovať. Spolu s ním sa v dome nachádzala aj jeho priateľka.

Po zhodnotení situácie boli okamžite na miesto vyslaní príslušníci Pohotovostnej  motorizovanej jednotky, Pohotovostného policajného útvaru a aj policajní vyjednávači. Páchateľ po viac ako hodinovej komunikácii s vyjednávačom dobrovoľne odomkol rodinný dom a vyšiel von, kde bol zadržaný a eskortovaný na policajné oddelenie.

“Poverený príslušník spracoval na obvineného podnet na podanie návrhu na jeho väzobné trestné stíhanie. Obvinený, ktorý bol v minulosti už 8 krát súdne trestaný, si na rozhodnutie o väzbe počkal v cele policajného zaistenia,” doplnila policajná hovorkyňa.

Policajné správy

Recent Posts

Slávnostná vojenská prísaha uzatvorí vjazd k Mohyle Štefánika

Súčasťou spomienkovej udalosti pri príležitosti 105. výročia úmrtia generála Milana Rastislava Štefánika bude aj slávnostná…

2 hodiny ago

Cez víkend budú tradičné Kvetinové dni Kátov

Obec Kátov sa aj tento rok chystá privítať jar vo veľkom štýle. XXII. ročník Kvetinových…

4 hodiny ago

Tragická nehoda motocyklistu na Záhorí

Z poslednej jazdy sa už nevráti. Dopravní policajti zo Senice vyšetrujú včerajšiu tragickú dopravnú nehodu,…

5 hodín ago

Ekocentrum Stupava: Vzťah koňa a človeka, alebo aký je život s koňmi

Aký je život s koňmi? Dozvedieť sa to môžete už túto sobotu 11. mája 2024…

6 hodín ago

Myjava: Zlúčenie dvoch základných škôl pod jeden subjekt

V pondelok 29. apríla 2024 sa po druhýkrát v mesiaci stretli na mestskom úrade poslanci…

7 hodín ago

Prezidentka je na rozlúčkovej návšteve Ukrajiny

Prezidentka SR Zuzana Čaputová dnes (10.5.2024) pricestovala na rozlúčkovú návštevu Ukrajiny, pred ukončením svojho mandátu.…

8 hodín ago