Categories: Senica

Na FK Senica čakájú v 3. kole Fortuna ligy takisto doteraz bezbodové Michalovce

Po krátkej prestávke naskočili fortunaligisti ostrým tempom do novej sezóny a na FK Senica tak čaká už tretí duel v priebehu siedmich dní. Tentokrát na svojom štadióne privítajú v sobotu 15. augusta o 19.00 h Zemplín Michalovce.

Vstup do novej sezóny Záhorákom nevyšiel podľa predstáv. Dva zápasy, dve prehry a osem inkasovaných gólov hovoria za všetko. Zápasy proti Žiline a Seredi boli ale diametrálne odlišné. V prvom kole Senica s favoritom držala krok, vypracovala si niekoľko sľubných príležitostí, no nakoniec rozhodla efektivita súpera. V druhom proti Seredi naopak ťahala počas celého zápasu za kratší koniec.

Výsledkovo to určite nie je ono, realizačný tím a rovnako tak aj chalani v kabíne si to po prípravných zápasoch predstavovali rozhodne inak. Inkasujeme veľa gólov, nie je to ideálne. Je to však proces, treba byť trpezlivý. Musíme sa zamerať na to, aby sme začali bodovať. V defenzíve potrebujeme byť viac organizovanejší. Na gól sa naopak veľmi nadrieme. Musíme to zmeniť,” uviedol hlavný tréner FK Senica Anton Šoltis.

Viacero nových hráčov v tíme či zmena herného systému. V minulej sezóne bola obrana trojčlenná, s príchodom nového trénera prešla zo systému troch obrancov na štvorčlenný systém. “Hľadáme systém, ktorý by chlapcom sedel najviac. Chceme sa prezentovať aktívnym futbalom, s tým sa musia chlapci vysporiadať. Sú tam aj náročnejšie prvky, čo sa týka zodpovednosti hry 1 na 1, tam nás tlačí topánka. Musíme to riešiť, verím však, že sa to postupom času zlepší,” priznal 44-ročný rodák z Košíc.

Podobne zlý vstup do novej sezóny zažívajú aj zverenci trénera Jozefa Majoroša. V prvom kole podľahli Spartaku Trnava na vlastnom ihrisku 0:2, v tom druhom naopak majstrovi na Tehelnom poli vysoko 0:5. “Bude to ťažký zápas, súper je organizovaný v obrane. Budeme musieť byť trpezliví a najmä efektívni. Momentálne nám chýba aj šťastie v koncovke, verím, že sa to otočí. Súboj bude náročný aj na psychiku. Obe mužstvá potrebujú nutne bodovať,” doplnil Šoltis.

Sobotňajší zápas bude špeciálnym práve pre trénera Šoltisa. Na Zemplíne strávil štyri roky svojej kariéry. S mužstvom dosiahol najväčšie úspechy v klubovej histórii. Teraz však bude stáť prvýkrát proti svojmu bývalému mužstvu. “Je to zápas, ako každý iný. V Michalovciach som strávil pekné roky, je to však súčasť futbalového života a trénerskej cesty. V tejto zložitejšej situácii by som to nenazval špeciálnym zápasom. Potrebujeme bodovať, budeme chcieť zvíťaziť, aby sme zabudli na úvodné nevyadrené vystúpenia v lige. Verím, že zápas zvládneme,” dodal tréner FK Senica.

Informácie pre fanúšikov

Lístky na zápas sa začnú predávať už tradične hodinu pred výkopom. Fanúšikovia, ktorí si ešte nevyzdvihli permanentku na novú sezónu tak môžu urobiť pred zápasom na hlavnej pokladni.

Stále platí, že všetci fanúšikovia sú na štadióne povinní dodržiavať hygienické opatrenia, rovnako je potrebné mať prekryté horné dýchacie cesty (rúško/šatka). Rady, ktoré sú ohradené páskou musia zostať počas zápasu voľné. Ak je rad, do ktorého má fanúšik zakúpenú permanentku resp. lístok ohradený páskou, je nutné nájsť si voľné miesto na sedenie v nasledujúcom rade. Touto cestou žiadame všetkých fanúšikov, aby pri hľadaní si miesta na štadióne boli voči sebe ohľaduplní a dospeli k vzájomnému pochopeniu a dohode.

Tlačová správa

Recent Posts

📷 Poznáte studničku v Mokrom Háji? Podľa povesti má zázračné účinky

V obci Mokrý Háj v okrese Skalica sa nachádza málo známa studnička, ktorá v minulosti…

8 hodín ago

Malacky: Lezenie po vlaku skončilo pre dve osoby nešťastím

Zásah elektrickým prúdom: V piatok (26.04.2024) krátko po 19.00 hod boli policajti železničnej polície KR…

9 hodín ago

Tragédia v Rohožníku: Pomoc malo zavolať dieťa

Tragédia v Rohožníku: Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby informuje o vyslaní ambulancie RLP a RZP…

10 hodín ago

Prvomájové cyklopotulky Záhorím

Komisia pre kultúru, šport a vzdelávanie vo Veľkých Levároch pozýva v stredu 1. mája 2024…

11 hodín ago

Aktuálne: Nález tela muža a zranení dvaja maloletí a žena v Rohožníku

Policajti bratislavskej krajskej kriminálky v súčasnosti preverujú okolnosti nálezu tela muža a zranenej ženy v…

11 hodín ago

Ekocentrum Stupava: Atraktívny májový program

Aj v máji pripravilo Ekocentrum Stupava atraktívny program, naplno sa už rozbehnú aj výpravy do…

13 hodín ago