Categories: Skalica

Na Nemecký pohár v hokeji aj odchovanec Skalice Tomáš Malec

Slovenská hokejová reprezentácia začne reprezentačnú sezónu 2018/2019 na Nemeckom pohári aj s odchovancom zo Skalice, keď v nominácii figuruje Tomáš Malec, ktorý sa vracia di reprezentácie po deviatich rokoch.

Tradičný turnaj sa tento rok nebude konať v Augsburgu ale v Krefelde v dňoch 8. – 11. novembra 2018. Generálny manažér Miroslav Šatan a hlavný tréner Craig Ramsay v súvislosti s tým zverejnili nomináciu hráčov aj realizačného tímu. Celý tím sa zíde v pondelok 5. novembra v Bratislave na tréningovom kempe a 7. novembra odletí do dejiska turnaja.

Ciele do sezóny sú rovnaké ako v predchádzajúcom ročníku. Chceme, aby naši hokejisti hrali sebavedomo, že vedia hrať aj proti ťažkým tímom. Aby hrali tímovo a zároveň tvrdo, chceme individuálnu zručnosť hráčov s pukom aj bez neho. Chceme aj to, aby sa obrancovia pridávali do útoku,” prezradil hlavný tréner Craig Ramsay. Jeho asistentom počas celej sezóny bude Róbert Petrovický, na pozícii druhého asistenta sa na každom z troch turnajov (november, december a február) vystrieda trojica odborníkov. V Krefelde ním bude Ján Pardavý.

Generálny manažér slovenských hokejových reprezentácií Miroslav Šatan s koučom Ramsaym nominovali dovedna 25 hráčov – dvoch brankárov, deviatich obrancov a štrnástich útočníkov. Desiati hokejisti pôsobia v domácich tipsportligových kluboch, štyria v Slovane Bratislava v KHL, deviati v českej extralige, jeden vo Fínsku a jeden vo Švédsku. Najskúsenejším hráčom bude obranca Michal Sersen, ktorý má na svojom konte 111 štartov v najcennejšom drese. V ofenzíve má najviac duelov v národnom tíme Milan Bartovič, ktorý hral v 88 reprezentačných zápasoch.

Generálny manažér tímu Miroslav Šatan ozrejmil, že kvarteto hokejistov Slovana na turnaji absolvuje len dva zápasy, v nedeľňajšom súboji proti domácim Nemcom by mali vynechať. “Chceme vyskúšať spektrum hráčov, viacerí sa do tímu dostali prvýkrát alebo po dlhšom čase. Od každého, koho sme oslovili, sme mali pozitívne ohlasy,” povedal Šatan. Ten oslovil aj útočníka Tomáša Záborského z fínskej Liigy, no ten pozvánku neprijal z dôvodu vyťaženosti na klubovej úrovni. Do národného tímu sa nedostali viacerí mladíci, ktorí majú šancu na štart na juniorských MS. “Máme dohodu, že do konca roka ich nebudeme pozývať do seniorského tímu a budú k dispozícii Ernestovi Bokrošovi v dvadsiatke,” informoval Šatan.

Slováci sa v Krefelde najskôr stretnú vo štvrtok 8. novembra o 15.30 h s výberom Švajčiarska. O dva dni neskôr o 17.00 h nastúpia proti ruskému olympijskému tímu a v nedeľu 11. novembra od 14.30 h si zmerajú sily s domácou reprezentáciou.

Nominácia SR “A” na tréningový kemp v Bratislave (5. novembra a Nemecký Pohár 2018 (8. – 11. 11. 2018):

brankári: JANUS Jaroslav (HC Litvínov, ČR), KOŠARIŠŤAN Andrej (HC Nové Zámky, SR)

obrancovia: MALEC Tomáš (HC Kometa Brno, ČR), MIKUŠ Juraj (HC Kometa Brno, ČR), ČEREŠŇÁK Peter (HC Škoda Plzeň, ČR), ĎALOGA Marek (Mora IK, Švéd.), GERNÁT Martin (HC Oceláři Třinec, ČR), GRMAN Mário, SERSEN  Michal (obaja HC Slovan Bratislava, KHL), CHOVAN Martin (HC 07 Detva), ROSANDIČ Mislav (Mountfield HK, ČR)

útočníci: BARTOVIČ Milan (HK Dukla Trenčín), BONDRA Dávid (HK Poprad), BUBELA Miloš (HC Dynamo Pardubice, ČR), BUČEK Samuel, LANTOŠI Róbert (obaja HK Nitra), HANDLOVSKÝ      Lukáš, KYTNÁR Milan, ŠPIRKO Rastislav (všetci HKM Zvolen), KRIŠTOF Michal (Kärpät Oulu, Fín.), LUNTER Mário, SUKEĽ Matúš (obaja HC Slovan Bratislava, KHL), PAULOVIČ Matej (Mountfield HK, ČR), PULIŠ Radovan (HC 07 Detva), TYBOR Radoslav (HC Vitkovice Ridera, ČR)

Program zápasov Nemeckého pohára 2018:

      8. novembra  15.30 h SLOVENSKO – Švajčiarsko

      8. novembra  19.00 h Nemecko – Rusko

      10. novembra 13.30 h Nemecko – Švajčiarsko

      10. novembra 17.00 h Rusko – SLOVENSKO

      11. novembra 11.00 h Švajčiarsko – Rusko

      11. novembra 14.30 h Nemecko – SLOVENSKO

Tlačová správa

Recent Posts

Na Záhorí skolaboval pretekár, vrtuľník ho prevážal v kritickom stave

V sobotu (27.4.2024) sa konal jediný Spartan Honor race v celej Európe v lokalite Záhoria.…

8 hodín ago

Hádzaná: Záhoráci trojgólové vedenie neudržali

Hráči HC Záhoráci Stupava/Malacky siahali v 2. kole Ligového pohára o 5. až 8. miesto Niké Handball…

8 hodín ago

📷 Poznáte studničku v Mokrom Háji? Podľa povesti má zázračné účinky

V obci Mokrý Háj v okrese Skalica sa nachádza málo známa studnička, ktorá v minulosti…

18 hodín ago

Malacky: Lezenie po vlaku skončilo pre dve osoby nešťastím

Zásah elektrickým prúdom: V piatok (26.04.2024) krátko po 19.00 hod boli policajti železničnej polície KR…

19 hodín ago

Tragédia v Rohožníku: Pomoc malo zavolať dieťa

Tragédia v Rohožníku: Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby informuje o vyslaní ambulancie RLP a RZP…

20 hodín ago

Prvomájové cyklopotulky Záhorím

Komisia pre kultúru, šport a vzdelávanie vo Veľkých Levároch pozýva v stredu 1. mája 2024…

21 hodín ago