Categories: Skalica

Na novú umelú trávu si v Skalici musia počkať

Slovenský futbalový zväz (SFZ) vypísal v minulom roku verejné obstarávanie na výmenu umelej trávy na ihriskách s umelou trávou. Počítal s tým, že už v marci sa rozbehne výmena na viacerých ihriskách, jedným z nich malo byť aj ihrisko s umelou trávou v Skalici.

Predmetom zákazky je výmena súčasných umelých trávnikov, dodávka a montáž umelej trávy podľa špecifikácie. Umelý trávnik musí spĺňať parametre podľa FIFA. Do súťaže sa prihlásili dve spoločnosti – víťazná Transtav TT a Sport Construction. Pripomineky k víťazovi mal najskôr Úrad pre verejné obstarávanie, ktorý žiadal vysvetliť niektoré nejasnosti. Po vysvetlení SFZ opätovne potvrdil ako víťaza trnavskú spoločnosť Transtav TT pred firmou z Kroměříža Sport Construction.

Následne sa však SFZ rozhodol verejné obstarávanie zrušiť. „Ako zadávateľ zákazky sa SFZ po opätovnom prehodnotení a analýze plánových termínov realizácie projektu, časového rámca, predpokladaných lehôt na použitie finančných prostriedkov a celkového doterajšieho priebehu verejného obstarávania – pri začatí procesu verejného obstarávania plánoval SFZ najneskôr do konca roka 2020 uzatvoriť s víťazným uchádzačom rámcovú dohodu a projekt mal byť najneskôr od marca naplno spustený, k čomu kvôli konaniu o námietkach a zdĺhavosti ďalších úkonov v rámci hodnotenia ponúk nedošlo, rozhodol, že uvedené okolnosti sú hodné osobitného zreteľa a rozhodol sa predmetné verejné obstarávanie zrušiť,“ informuje zväz.

Zákazka je realizovaná ako partnerský projekt obnovy futbalovej infraštruktúry v regiónoch v rámci programu UEFA HatTrick. Jedným partnerom projektu sú SFZ spoločne s Úniou európskych futbalových zväzov (UEFA). Druhým partnerom projektu je príslušný subjekt z vyššie uvedených miest, ktorý má preukázateľný vlastnícky vzťah alebo nájomný vzťah k predmetu zákazky.

Futbalové ihriská, na ktorých sa realizuje výmena umelého trávnika sa nachádzajú okrem Skalice v mestách Bratislava, Galanta, Nováky, Vrútky, Námestovo, Lučenec, Spišská Nová Ves, Bardejov a Stropkov.

Redakcia

Recent Posts

📷 Prvomájové retro oslavy v obci Dojč

Obec Dojč v okrese Senica sa stala známa svojou tradíciou humorných spomienok na prvomájové sprievody…

6 hodín ago

Máj v Holíči: Mesiac plný podujatí a zábavy

Mesto Holíč sa v máji premení na centrum kultúry, zábavy a športu. Počas celého mesiaca…

19 hodín ago

Na Záhorácku stenu slávy pribudne meno Vladimír Sedlák

Zajtra v rámci prvomájových osláv v Senici pribudne na Záhoráckej stene slávy ďalšie ozubené koliesko. Patriť…

1 deň ago

Vyhlásené pátranie po mužovi z Moravského Svätého Jána

Polícia prosí o pomoc pri pátraní. Senickí pátrači hľadajú nezvestného, 53-ročného Jacka Švandrlíka, z okresu…

1 deň ago

AKTUÁLNE: Dopravné obmedzenie na diaľnici D2

Obmedzenie na D2: Bratislavskí dopravní policajti od ranných hodín asistujú pri udalosti v cestnej premávke, ku…

2 dni ago

1. máj sviatok práce

Sviatok práce alebo aj 1. máj je medzinárodný sviatok pracujúcich. História sviatku sa začala písať pred 137 rokmi,…

2 dni ago