Categories: Senica

Nadácia COOP Jednota spúšťa piaty ročník Programu podpory lokálnych komunít

Najväčšia domáca maloobchodná sieť COOP Jednota pokračuje v podpore rozvoja slovenských miest a obcí aj tento rok.

Prostredníctvom Nadácie COOP Jednota zahajuje už 5. ročník Programu podpory lokálnych komunít s celkovou alokovanou čiastkou 156 000 eur.Záujemcovia o grant môžu svoje žiadosti podávať elektronicky od 1. februára 2021 do 31. marca 2021 na webovej stránke Programu. O 26 víťazných subjektoch rozhodne verejnosť.

Spoločenská zodpovednosť a vzájomná pomoc sú základnými princípmi družstevníctva. Rovnako ako pre vznik prvých slovenských družstiev, aj pre Nadáciu COOP Jednota sú tieto dve vzácne vlastnosti mottom a súčasne hybnou silou. „Po celom Slovensku prevádzkujeme viac ako dvetisíc predajní, prostredníctvom ktorých sme v úzkom kontakte s množstvom našich zákazníkov. Prežívame s nimi život v regióne, záleží  nám na tom, aby mali možnosť aktívne sa zapájať do diania vo svojom bydlisku. O náš nadačný program je každoročne veľký záujem, preto ma teší, že sa nám darí v tejto peknej aktivite pokračovať. V náročnom období pretrvávajúcej pandémie to považujeme za mimoriadne dôležité,“ uviedol Ján Bilinský, generálny riaditeľ COOP Jednoty Slovensko a správca Nadácie COOP Jednota.

Cieľ Programu podpory lokálnych komunít

je umožniť účasť občanov na miestnom a regionálnom rozvoji podporou realizácie projektov v oblasti budovania drobných stavieb, ako sú komunitné záhrady, altánky, prístrešky, autobusové zastávky, vonkajšie športové areály a detské ihriská. Medzi podporované aktivity patrí aj výsadba a udržiavanie zelene, ochrana životného prostredia, propagácia slovenských tradícií, rozvoj lokálnych športových klubov, budovanie turistických trás a cyklotrás.

O grant v maximálnej výške 6 000 eur môžu požiadať orgány miestnej samosprávy, vzdelávacie inštitúcie (vrátane škôl a materských škôlok), združenia, nadácie, neziskové organizácie poskytujúce všeobecne prospešné služby a mimovládne organizácie. O víťazných projektoch rozhodne verejnosť hlasovaním, ktoré bude prebiehať priamo v predajniach COOP Jednoty v termíne od 15. mája do 15. júna 2021. 

Program podpory lokálnych komunít realizovala Nadácia COOP Jednota so svojimi partnermi prvý raz v roku 2017. V uplynulých štyroch ročníkoch prerozdelila finančný grant v celkovej hodnote viac ako 600 000 eur medzi 105 subjektov. Viac informácií nájdete na webstránke Programu www.lokalnekomunity.sk

Spotrebné družstvá založili Nadáciu COOP Jednota v roku 2001 za účelom podpory zdravotníctva, školstva, športu, vzdelávania, kultúry, umenia a sociálnej pomoci. Za dve dekády fungovania prispela nadácia k lepšiemu vybaveniu nemocníc, polikliník, materských a základných škôl, lokálnych športových klubov, centier voľného času, k regionálnemu rozvoju a na sociálnu pomoc jednotlivcom sumou takmer 4,8 milióna eur. 

COOP Jednota

Najväčšia maloobchodná sieť na Slovensku s najvyšším podielom predaja slovenských výrobkov, vo výške 70%. V roku 2019 oslávila 150 rokov od založenia prvého spotrebného družstva na Slovensku a 20 rokov od založenia vlastnej značky. Každý výrobok s logom COOP Jednota prechádza pravidelnou kontrolou v akreditovaných laboratóriách s dôrazom na garanciu kvality. Skupina COOP Jednota patrí k významným zamestnávateľom Slovenska. Poskytuje prácu viac než 14 tisíc zamestnancom v 10 logistických centrách a 30 regionálnych spotrebných družstvách. Z nich 25 vykonáva maloobchodnú činnosť prostredníctvom takmer 2 100 predajných miest na celom území Slovenska. Skupina COOP Jednota presadzuje environmentálnu politiku a v zmysle princípov spoločenskej zodpovednosti prostredníctvom Nadácie COOP Jednota podporuje najmä zdravotníctvo a lokálne komunity.

Tlačová správa

Recent Posts

📺 História Mohyly M. R. Štefánika na Bradle

Mohyla M. R. Štefánika bola slávnostne odhalená na Bradle v nedeľu 23. septembra 1928. O…

23 minút ago

Svetový deň slobody tlače: Slobodné médiá sú súčasťou demokracie

Svetový deň slobody tlače: Zachovanie slobodných, nezávislých a pluralitných médií je kľúčové pre odolné a zdravé demokracie. Ochrana…

15 hodín ago

V predvečer 105. výročia smrti Štefánika prijala jeho prasynovca prezidentka

Prezidentka SR Zuzana Čaputová prijala dnes 3. mája 2024 prasynovca Milana Rastislava Štefánika Petra Kaňku.…

17 hodín ago

Oprava mostov medzi Lábom a Zohorom aj na Pezinskej Babe

Správca župných komunikácií II. a III. triedy v Bratislavskom samosprávnom kraji (BSK) kraji na základe vykonanej diagnostiky…

21 hodín ago

Na Záhorí nehoda mladíkov, úradovať mal alkohol, jeden je v kritickom stave

Dopravní policajti dnes 3.5.2024, v skorých ranných hodinách, riešili dopravnú nehodu medzi obcami v okrese…

22 hodín ago

Košariská-Brezová: Prezidentka prijme prasynovca Štefánika

Prezidentka Zuzana Čaputová prijme v piatok 3. mája 2024 predpoludním prasynovca Milana Rastislava Štefánika Petra…

2 dni ago