Categories: Skalica

Nadácia Jednoty darovala skalickej nemocnici ultrazvuk za 4 188 eur


Maloobchodná sieť COOP Jednota pokračuje v podpore slovenského zdravotníctva kúpou dôležitých prístrojov do nemocníc.
Personál Fakultnej nemocnice s poliklinikou v Skalici sa teší z nového moderného prístroja, ktorým bude liečiť svojich pacientov. Mobilný ultrazvuk, dôležitú súčasť oddelenia anesteziológie a intenzívnej medicíny, darovala Fakultnej nemocnici s poliklinikou v Skalici (FNSPS) Nadácia COOP Jednota.
“Solidárnosť a pomoc v núdzi vnímame ako nepísanú povinnosť silných hráčov na trhu. Napokon, bola to práve myšlienka spoločenskej zodpovednosti, ktorá motivovala našich predchodcov založiť pred 150 rokmi prvé spotrebné družstvo. Pomáhať slovenským nemocniciam, ambulanciám či liečebným ústavom k lepšiemu technickému vybaveniu považujeme za jednu z našich priorít v oblasti spoločenskej zodpovednosti,“uviedol počas odovzdávania symbolického šeku priamo v skalickej nemocnici Ján Bilinský, generálny riaditeľ COOP Jednoty Slovensko a zároveň správca Nadácie COOP Jednoty.
Bezdrôtový vysokofrekvenčný ultrazvuk slúži na zobrazovanie povrchových štruktúr tela pacientov. Nemocnica ho bude prioritne využívať na oddelení anesteziológie a intenzívnej medicíny.
„Rada by som sa v mene všetkých kolegov poďakovala Nadácii COOP Jednota a spotrebnému družstvu COOP Jednota Senica za tento vzácny dar. Prístroj budú naši lekári používať pri zaisťovaní invazívnych cievnych vstupov a pri regionálnych anestéziologických technikách na operačných i neoperačných oddeleniach, v akútnej i chronickej zdravotnej starostlivosti. On-line zobrazenie výrazne zníži množstvo komplikácií hroziacich pri spomínaných intervenciách,“ vysvetlila Renáta Kormanová, generálna riaditeľka FNSPS.
„Fakultná nemocnica v Skalici je najväčšou nemocnicou na Záhorí, využíva ju väčšina našich zamestnancov či našich zákazníkov. Zdravie je veľmi krehké, nikdy nevieme, kedy budeme potrebovať lekársku starostlivosť. Sme presvedčení, že pomoc slovenským nemocniciam je správna cesta,“ povedal Ivan Bzdúšek, predseda predstavenstva COOP Jednota Senica, spotrebné družstvo.
Nadácia COOP Jednota pomáha najmä v dvoch oblastiach – udeľuje granty na podporu lokálnych komunít, aby zlepšila život v regiónoch a v oblasti zdravotníctva podporuje nemocnice a zdravotnícke zariadenia nákupom nových špičkových zariadení a pomôcok na diagnostiku, liečbu, monitoring a iné dôležité činnosti súvisiace so starostlivosťou o pacienta.
V uplynulých rokoch darovala Nadácia COOP Jednota nemocnici v Skalici matrace v hodnote 5 896,92 eur (r.2013), dve polohovateľné resuscitačné lôžka spolu v hodnote 8 000 eur (r.2009) a dve polohovateľné lôžka v hodnote 300 tis. Sk (r.2003).

 

Tlačová správa

Recent Posts

📷 Poznáte studničku v Mokrom Háji? Podľa povesti má zázračné účinky

V obci Mokrý Háj v okrese Skalica sa nachádza málo známa studnička, ktorá v minulosti…

4 hodiny ago

Malacky: Lezenie po vlaku skončilo pre dve osoby nešťastím

Zásah elektrickým prúdom: V piatok (26.04.2024) krátko po 19.00 hod boli policajti železničnej polície KR…

5 hodín ago

Tragédia v Rohožníku: Pomoc malo zavolať dieťa

Tragédia v Rohožníku: Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby informuje o vyslaní ambulancie RLP a RZP…

6 hodín ago

Prvomájové cyklopotulky Záhorím

Komisia pre kultúru, šport a vzdelávanie vo Veľkých Levároch pozýva v stredu 1. mája 2024…

6 hodín ago

Aktuálne: Nález tela muža a zranení dvaja maloletí a žena v Rohožníku

Policajti bratislavskej krajskej kriminálky v súčasnosti preverujú okolnosti nálezu tela muža a zranenej ženy v…

7 hodín ago

Ekocentrum Stupava: Atraktívny májový program

Aj v máji pripravilo Ekocentrum Stupava atraktívny program, naplno sa už rozbehnú aj výpravy do…

9 hodín ago