Senica

Náročný štart FK Senica, cestuje do Bratislavy k majstrovi

Už v sobotu 12. februára odštartuje FK Senica jarnú časť Fortuna ligy zápasom na pôde úradujúceho majstra. Zverenci trénera Pavla Šustra si zmerajú sily so Slovanom Bratislava, ktorý je po jeseni na čele súťaže. V prvom vzájomnom zápase na Záhorí sa zrodila prehra Záhorákov 0:3.

Predstavenie súpera – ŠK Slovan Bratislava

Slovan je po jeseni na čele tabuľky s bilanciou 14-4-1, skóre 43:13 a 46 bodmi. Zverenci trénera Vladimíra Weissa boli na jeseň pomerne presvedčiví, jedinú prehru im v zápase 3. kola pripravil Ružomberok. Nie celkom im vyšli posledné dva ligové zápasy – najprv doma remizovali s Dunajskou Stredou 0:0 a v poslednom jesennom 19. kole remizovali 1:1 na pôde Žiliny. Gólovo sa v drese Slovana presadil útočník Samuel Mráz.

Brankárskou jednotkou mužstva je Adrián Chovan, chrbát mu kryje bývalý hráč FK Senica Michal Šulla. Na pravej strane obrany môžu v sobotu nastúpiť David Hrnčár alebo Lukáš Pauschek. Stopérske pozície sú v Slovane stabilné, obsadzujú ich skúsení tridsiatnici Guram Kašia a Vasil Božikov. Na ľavej strane defenzívy nastupuje slovenský reprezentant Vernon de Marco. Na poste defenzívneho stredopoliara je dôležitý Jaba Kankava.

Veľkou posilou pre klub z Tehelného poľa môže byť pravý krídelník Tigran Berseghjan. Najdôležitejším hráčom pre ofenzívu Slovana je Vladimír Weiss ml., ktorý sa dokáže presadzovať aj v zhustenom priestore. Na poste ľavého krídla by mal nastúpiť český reprezentant Jaromír Zmrhal. Na hrote sa môže predstaviť odchovanec FK Senica Samuel Mráz, ktorý sa gólovo chytá po príchode z talianskej Spezie. Alternatívami do základnej zostavy sú Rabiu, Holman či Green.

Manažment ŠK Slovan v zimnej prestávke urobil viac- menej len kozmetické zmeny. Z kazašskej Astany prišiel Berseghjan a na hrot útoku bývalý hráč Atletica Madrid Ivan Saponjič. Medzi odchodmi registrujeme tieto mená: Lichý, De Kamps, Petrák a Dražič. Osobitnou kapitolou je Ezekiel Henty, s 9- gólmi najlepší strelec mužstva, ktorý odišiel do mužstva AL- Hazem.

Generálku na jarnú časť odohral Slovan v sobotu proti ŠKF Sereď, ktorú však nezvládol a prehral 1:2. Gól za Slovan strelil v prvom polčase Berseghjan.

Pavel Šustr: Každý zápas je dôležitý

Zverenci trénera Šustra odohrali počas zimnej prípravy 5 zápasov s bilanciou 3-0-2. Posilami mužstva môžu byť Ouattara, Mayounga či Indonézan Witan. Do klubu sa vrátili odchovanci Marko Totka a Mário Mihál. Po jesennej časti je na 6. mieste s bilanciou 6-6-7, skóre 19:25 a 24 bodmi.

Zápas na Tehelnom poli bude veľkou výzvou. Prípadným bodovým výsledkom by si Záhoráci polepšili v snahe postúpiť do hornej šestky. “Boj o hornú šestku nie je našim jarným leitmotívom. Hráčom zdôrazňujem, že pre nás je dôležitý každý jeden zápas v priebehu sezóny. Neupíname sa na to, že všetko stojí a padá na účasti v skupine o titul. Čaká nás 13 ligových zápasov plus pohár k tomu. V každom jednom urobíme maximum pre to, aby sme ho zvládli. A to bez ohľadu na to, ktorú skupinu budeme hrať. Nechcem, aby hráči cítili, že sa chystáme všetko staviť na jednu kartu. Ak by nám to nevyšlo, čakajú nás ďalšie zaujímavé zápasy. V každom prípade, do prvých jarných stretnutí ideme s tým, že sa ideme pobiť o postup.

Kapitán FK Senica Piroska je pozitívne naladený

Pozitívne naladený je aj kapitán mužstva Juraj Piroska. “Príprava bola náročná, ale to sme vedeli, keďže poznáme filozofiu nášho trénera. Teší ma, že som bol zdravý a odtrénoval som všetko bez prestávky po tom, čo som minulý rok prekonal asi najdlhšiu pauzu v mojej kariére. Som späť a teším sa, že môžem pracovať. Tabuľka nám ukazuje, kde momentálne sme. Je na každom z nás, aby sme v troch zvyšných zápasoch základnej časti ukázali, že máme kvalitu na to, aby sme boli súčasť skupiny o titul,” hovoril senický kapitán, ktorý by sa mal stať ťahúňom mužstva.

Zdroj: Futbalový klub Senica

Tlačová správa

Recent Posts

📷 📺 Expozícia M.R. Štefánika Generál – osloboditeľ v jeho rodisku na Košariskách

Nová expozícia SNM – Múzea Slovenských národných rád – Múzea M. R. Štefánika v jeho…

4 hodiny ago

Hádzaná: Záhoráci doma nestačili na Nové Zámky

Ani v treťom zápase Ligového pohára Niké Handball extraligy sa Záhoráci bodov nedočkali, keď na domácej…

5 hodín ago

📺 História Mohyly M. R. Štefánika na Bradle

Mohyla M. R. Štefánika bola slávnostne odhalená na Bradle v nedeľu 23. septembra 1928. O…

12 hodín ago

Svetový deň slobody tlače: Slobodné médiá sú súčasťou demokracie

Svetový deň slobody tlače: Zachovanie slobodných, nezávislých a pluralitných médií je kľúčové pre odolné a zdravé demokracie. Ochrana…

1 deň ago

V predvečer 105. výročia smrti Štefánika prijala jeho prasynovca prezidentka

Prezidentka SR Zuzana Čaputová prijala dnes 3. mája 2024 prasynovca Milana Rastislava Štefánika Petra Kaňku.…

1 deň ago

Oprava mostov medzi Lábom a Zohorom aj na Pezinskej Babe

Správca župných komunikácií II. a III. triedy v Bratislavskom samosprávnom kraji (BSK) kraji na základe vykonanej diagnostiky…

1 deň ago