Categories: Skalica

(Ne)Vyjadrenie skalickej nemocnice k parkovaniu

Včera 19.3. sme priniesli vyjadrenie viceprimátora Skalice Milana Romana o spoplatnení parkovania pred Skalickou fakultnou nemocnicou bez vedomia Mesta Skalica, ktoré je jedným z akcionárov.

http://www.nazahori.sk/index.php/skalica/item/606-bude-spoplatnene-parkovisko-v-skalickej-nemocnici

Požiadali sme v ten deň o vyjadrenie k parkovaniu v areáli nemocnice aj druhú stranu a to vedenie FNsP v Skalici.

Dnes 20.3. prišla odpoveď z marketingu FNsP v Skalici v tomto znení:

Nedávame žiadne stanovisko k včerajšej tlačovej správe. Vyjadrenie riaditeľky k zmene v organizácii dopravy nájdete na našich web stránkach.

http://www.nspskalica.sk/nove-pravidla-vjazdu-a-zotrvania-vozidiel-v-areali-skalickej-nemocnice-od-aprila-2018/

Tu prinášame plné znenie z webovej stránky  FNsP Skalica :

Nové pravidlá vjazdu a zotrvania vozidiel v areáli skalickej nemocnice od apríla 2018

Neustále sa zvyšujúci pohyb vozidiel v areáli nemocnice a jeho devastácia boli dôvodom prípravy a realizácie nových pravidiel organizácie dopravy a zotrvania vozidiel vo FNsP Skalica.

Nad riešením organizácie dopravy uvažovalo vedenie nemocnice už dlhší čas. Nájsť ideálne riešenie nie je samozrejme jednoduché. V súčasnosti však už je k dispozícii Okresným dopravným inšpektorátom a Stavebným úradom Skalica schválený projekt organizácie dopravy v areáli nemocnice. Tento projekt presne stanovuje parametre a možnosti pohybu a infraštruktúry v areáli nemocnice. Projekt je realizovaný v spolupráci so spoločnosťou ProPark Slovakia s.r.o.

Projekt zahŕňa opravu komunikácií v areáli a vybudovanie nových spevnených odstavných plôch s vyššou kapacitou miest, zmenu dopravného značenia –  vrátane nového vodorovného značenia, vybudovanie druhého nového vjazdu z Potočnej ulice a pod.

Zmeny majú pomôcť odstrániť doterajší chaos nekoordinovaného pohybu a státia vozidiel. Cieľom je uvoľniť priestor pre pacientov s potrebou zvýšenia komfortu pohybu vozidiel najmä v doobedňajšom čase, kedy evidujeme najväčšie problémy pri pohybe vozidiel v areáli.

Takýmto spôsobom sa snažíme umožniť pacientom čo najjednoduchší a najbližší prístup k zdravotníckym službám. Bezplatný vstup do areálu nemocnice (príchod-odchod/dovoz-odvoz/návštevníka-pacienta) bude časovo ohraničený na 30 minút. Dlhšia doba bude spoplatnená, za každú ďalšiu začatú hodinu pobytu majiteľ vozidla zaplatí jedno euro, najviac však päť eur za deň. Zamestnancom je k dispozícii mimo areálu vyhradená kapacita zhruba 40 miest na bezplatné odstavenie vozidla na Hurbanovej ulici.

Našim cieľom je najmä dosiahnuť, aby pri limitovaných možnostiach na vytvorenie odstavných miest v areáli nemocnice, tieto  miesta slúžili pre pacientov a ich návštevníkov a nie pre bežné dlhodobé parkovanie. Týmto chceme zabrániť devastácii zelených plôch a nemocničného prostredia. Preto sa snažíme nájsť účinné pravidlo vjazdu vozidiel pre návštevníkov do nášho areálu tak, aby sme tento zachovali a nedovolili ďalej jeho bezohľadné ničenie nekoordinovaným parkovaním ako sa to dialo doteraz.

Pre imobilných, respektíve handicapovaných pacientov zostanú pochopiteľne naďalej aj v areáli nemocnice vyhradené miesta – čo najbližšie u hlavného vchodu.

Skúšobná prevádzka nového koordinovaného vjazdu a výjazdu z areálu je plánovaná na začiatok apríla, ostrá prevádzka bude spustená po overení funkčnosti technických zariadení.

Nový systém a pravidlá každému návštevníkovi umožnia, aby si  sám zvolil  vjazd a výjazd motorovým vozidlom do areálu FNsP Skalica, a.s. podľa nových pravidiel.

V následnej druhej etape pripravujeme vybudovanie nových odstavných  plôch s kapacitou navýšenia súčasných cca 100 odstavných miest o ďalších cca 50 miest. Miesta budú k dispozícii nielen pre pacientov, ale aj  pre zamestnancov.

Sme pripravení tak, aby týmito zmenami nebola ohrozená poskytovaná urgentná zdravotná starostlivosť a samozrejme aj plynulý výkon poskytovanej zdravotnej starostlivosti vo FNsP Skalica.

V Skalici, 18.3.2018

Mgr. Ing. Renáta Kormanová, MPH

výkonná riaditeľka 

Angelika Kmecová

Recent Posts

📷 Poznáte studničku v Mokrom Háji? Podľa povesti má zázračné účinky

V obci Mokrý Háj v okrese Skalica sa nachádza málo známa studnička, ktorá v minulosti…

2 hodiny ago

Malacky: Lezenie po vlaku skončilo pre dve osoby nešťastím

Zásah elektrickým prúdom: V piatok (26.04.2024) krátko po 19.00 hod boli policajti železničnej polície KR…

4 hodiny ago

Tragédia v Rohožníku: Pomoc malo zavolať dieťa

Tragédia v Rohožníku: Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby informuje o vyslaní ambulancie RLP a RZP…

4 hodiny ago

Prvomájové cyklopotulky Záhorím

Komisia pre kultúru, šport a vzdelávanie vo Veľkých Levároch pozýva v stredu 1. mája 2024…

5 hodín ago

Aktuálne: Nález tela muža a zranení dvaja maloletí a žena v Rohožníku

Policajti bratislavskej krajskej kriminálky v súčasnosti preverujú okolnosti nálezu tela muža a zranenej ženy v…

6 hodín ago

Ekocentrum Stupava: Atraktívny májový program

Aj v máji pripravilo Ekocentrum Stupava atraktívny program, naplno sa už rozbehnú aj výpravy do…

7 hodín ago