Skalica

Nemocnica Skalica obmedzila výkony a hospitalizácie

Epidemiologická situácia v súvislosti s novým koronavírusovým ochorením je vo Fakultnej nemocnici AGEL Skalica naďalej veľmi vážna. Nemocnica na základe rozhodnutia Ministerstva zdravotníctva SR výrazne obmedzila plánované výkony a hospitalizácie.  NaZahori.sk o tom informovala Martina Pavliková.

Minulotýždňové režimové opatrenia vo vakcinačnom centre majú pozitívny dopad na plynulý priebeh očkovania. Nemocnica v uplynulých dňoch zaznamenala zvýšený záujem o vakcináciu prvou dávkou. Naďalej ale prevažuje očkovanie treťou dávkou vakcíny proti COVID-19.

Nemocnica Skalica eviduje 16 pacientov s COVID-19

Fakultná nemocnica AGEL Skalica aktuálne eviduje 16 covid pozitívnych pacientov, z nich 4 pacienti si vyžadujú zvýšenú starostlivosť a riadené dýchanie s pripojením na umelú pľúcnu ventiláciu. U zamestnancov narastá počet chorých,  COVID-19 je potvrdený u 17 ľudí, z toho jeden je v karanténe.

Nemocnica upravila od minulého týždňa rozsah očkovacích dní z troch na štyri. Očkuje sa s výnimkou piatka každý pracovný deň od 7:30 do 14:30 hod. Pri dennej kapacite vakcinačného centra 130 osôb sa mesačne zaočkuje takto v skalickej nemocnici viac ako 2000 osôb. Najviac sa očkuje treťou dávkou vakcíny, ale od minulého týždňa je evidentný nárast záujmu o očkovanie aj v skupine doposiaľ neočkovaných. 

Vakcínu dostanú v nemocnici Skalica iba registrovaní

V snahe zabezpečiť dodržiavanie protiepidemických opatrení a minimalizovať čakacie lehoty vo vakcinačnom centre, nie je od minulého týždňa už vakcinácia neregistrovaných záujemcov možná. Očkovaniu každej osoby predchádza registrácia.

Len takto dokážeme garantovať záujemcom o očkovanie v našom vakcinačnom centre vybavenie v deň, kedy prídu. Zároveň ich chránime pred hromadením v  priestoroch vakcinačného centra a pred čakaním vonku v chlade,“ uviedol  k zmene v režime očkovania riaditeľ nemocnice Jakub Rybár. Registrácia očkovania, zmeny a zrušenie registrácie ako aj potvrdenia o vakcinácii sa realizujú naďalej prostredníctvom portálu NCZI (https://vakcinacia.nczisk.sk/) a webu www.korona.gov.sk.

Celkovo má skalická nemocnica reprofilizovaných 21 lôžok s kyslíkom a 6 UPV lôžok. Pozitivita u PCR vyšetrení na COVID-19 sa v minulom týždni pohybovala v rozmedzí 16 až 41%.

Tlačová správa

Recent Posts

Upozornenie: Vodičov čaká týždeň obmedzení od Kútov na D2

Na diaľnici D2 od Záhoria za Kútmi v smere do Bratislavy bude počas budúceho týždňa…

5 hodín ago

V stredu pochod Sobotištská 15-ka

V stredu sa uskutoční tradičný, tento rok už 40. ročník, turistického pochodu Sobotištská pätnástka. Informujú…

8 hodín ago

Upozornenie: Hraničný most na Záhorí bude uzatvorený

Slovenská správa ciest (SSC) informuje o uzávierke hraničného mosta cez rieku Morava medzi Slovenskom a…

9 hodín ago

Aktuálne: Obmedzenie dopravy pre nehodu na Pezinskej Babe

V klesaní z Pezinskej Baby v smere od Perneku na Pezinok dopravná nehoda v zákrute,…

12 hodín ago

📷 📺 Desatoro turistu a tipy na výlet

Na čo všetko by ste mali myslieť, v rámci plánovania turistických výletov, pre vás pripravila redakcia…

16 hodín ago

📷 📺 Expozícia M.R. Štefánika Generál – osloboditeľ v jeho rodisku na Košariskách

Nová expozícia SNM – Múzea Slovenských národných rád – Múzea M. R. Štefánika v jeho…

1 deň ago