Obce a mestá Záhoria a Kopaníc

📷 Nová éra cestovného ruchu v regióne spojením Záhoria a Kopaníc

Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) Záhorie sa rozrastá a zahŕňa teraz aj Kopanice, čo odzrkadľuje aj jej aktualizovaný názov – OOCR Záhorie a Kopanice.

Vznik spoločnej OOCR ZÁHORIE a KOPANICE predstavuje prirodzené spojenie dvoch geograficky a kultúrne prepojených regiónov. Cesta k spolupráci sa začala v roku 2021, kedy sa členom OOCR Záhorie stalo mesto Brezová pod Bradlom. Minulý rok prejavili záujem o spoluprácu aj mesto Myjava a obce Chvojnica, Podkylava a Vrbovce.

Táto zmena bola jednomyseľne schválená členmi na valnom zhromaždení v Stupave, ktoré sa konalo začiatkom marca 2024. Tento krok predstavuje prirodzené spojenie dvoch geograficky a kultúrne prepojených regiónov a odráža sa to aj v rozšírení činností združenia.

Valné zhromaždenie OOCR v Stupave foto: Vladimír Miček

„Kopanice sú krajom, kde sa narodil najväčší Slovák Milan Rastislav Štefánik a môžu sa pochváliť množstvom atraktívnych miest, ktorým dominuje Mohyla M. R. Štefánika na Bradle. Pomedzi Záhorie a Kopanice existuje mnoho spoločných prvkov, a dokonca v niektorých prihraničných obciach si miestni obyvatelia nie sú istí, či patria k jednému alebo druhému regiónu. Bolo teda prirodzené, že sme sa rozhodli spojiť sily a spoločne pracovať na zlepšení cestovného ruchu,” povedal predseda OOCR Záhorie a Kopanice Zdenko Čambal.

Kopanice prichádzajú do spoločného projektu s bohatou ponukou. „Tento región je známy svojimi nádhernými prírodnými scenériami, ktoré lákajú peších turistov, cyklistov a čoraz častejšie aj jazdcov na koňoch. Najlepšie sa o pohostinnosti nášho regiónu presvedčíte osobne a určite nebudete sklamaní. V oblasti gastronómie sa môžeme pochváliť jedinečnými špecialitami, ako sú kapustníky, tradičné slivkové pokrmy alebo zabíjačkové delikatesy, a to všetko doplnené našou slivovicou, ktorá určite vhodne doplní ponuku vynikajúcich vín zo Záhoria,” s úsmevom dodal primátor Myjavy Ľubomír Halabrín.

Valné zhromaždenie OOCR v Stupave foto: Vladimír Miček

Rozšírenie organizácie o Kopanice prinesie výhody aj obyvateľom Dolného Záhoria. „Táto užšia spolupráca nám umožní ponúknuť návštevníkom zaujímavejšie možnosti a zároveň poskytne našim podnikateľom príležitosť privítať viac zákazníkov. Zároveň sa zlepší informovanosť našich obyvateľov o atraktívnych miestach v okolí, ktoré stoja za návštevu,” poznamenal primátor Stupavy Peter Novisedlák.

S viac ako 50 členmi a očakávaným nárastom v blízkej budúcnosti, OOCR Záhorie a Kopanice naznačuje svoju životaschopnosť a záväzok k rozvoju cestovného ruchu v regióne.

Tlačová správa

Recent Posts

📷 Rohožník – obec plná histórie a prírodných krás

Rohožník, malebná obec ležiaca v okrese Malacky, je miestom, kde sa snúbi bohatá história s…

9 hodín ago

Deň matiek – úcta matkám a materstvu

Druhá májová nedeľa už tradične patrí všetkým mamám. Tento rok si Deň matiek pripomíname 12. mája.…

11 hodín ago

Zbierka pre dve deti po tragédii v Rohožníku

Zbierku na pomoc pre dve deti po tragédií, ktorá sa stala v okrese Malacky na…

14 hodín ago

Vrtuľník zasahoval po zrážke cyklistu s traktorom pri Moravskom Sv. Jáne

Dnes (11.5.2024) v ranných hodinách bola letecká posádka záchranárov Krištof 01 z Bratislavy vyslaná k…

16 hodín ago

📷 Polárna žiara nad obcou Záhorská Ves

Zem zasiahla v piatok geomagnetická búrka najvyššieho stupňa. Uviedol to podľa agentúry AFP americký Národný…

19 hodín ago

Výstavba čistiarne odpadových vôd v Gajaroch ide do finále

Výstavba čistiarne odpadových vôd sa blíži ku koncu. Súčasťou projektu odkanalizovania obcí Veľké Leváre a…

20 hodín ago